warn z giełdy
Moderator: Misiek Bielsko
warn z giełdy
witam- widziałem dzisiaj na giełdzie warna - 8000 niestety bez sterowania (bez pilota ) ..... chyba nie kradziony .
zapytanko- czy ktos dorabia i w jakiej cenie takie cóś ?(sterownaie )
czy można gdzieś takie cós kupić nowe , lub używane - gdzie i za jakie pieniądze ?
............. coprawda facet obiecuje że reszte dowiezie (z francjii ) ale jeszcze nie wie kiedy - cena bez sterownika - wyjściowa 1500 zł - i co wy na to ?
czy można gdzieś takie cós kupić nowe , lub używane - gdzie i za jakie pieniądze ?
............. coprawda facet obiecuje że reszte dowiezie (z francjii ) ale jeszcze nie wie kiedy - cena bez sterownika - wyjściowa 1500 zł - i co wy na to ?
M8000 i jej 3600 kg bedzie robic Samuraju ale nie w UAZie to pierwsze uno drugie ze nie masz mozliwosci sprawdznia czy działa to co z wyciagraki zostało trzecie uno to cos tu smierdzi -pilot pewnie został w bagarzniku a stererowanie pod maska wyciagraka była na wierzchu i dalo sie ja odkrecic...ale moge sie mylic i nie słusznie oczerniac sprzedawce

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
1)odnośnie trzeciego uno- akurat na tym punkcie jestem szczególnie uczulony - w tym przypadku sprawa wyglądała nieśmierdząco .Eskapada pisze:M8000 i jej 3600 kg bedzie robic Samuraju ale nie w UAZie to pierwsze uno drugie ze nie masz mozliwosci sprawdznia czy działa to co z wyciagraki zostało trzecie uno to cos tu smierdzi -pilot pewnie został w bagarzniku a stererowanie pod maska wyciagraka była na wierzchu i dalo sie ja odkrecic...ale moge sie mylic i nie słusznie oczerniac sprzedawce !! !!
2) ktoś mnie z branży wciągarkowiczy postraszył że takie sterowanie to wielki problem i koszty
3)na wciągarkach się nieznam (kto widział ten wie ) np . ramsej - mówią wolny ....warn - drogi .......mille marker - to cośtam ........no i stąd ten temat ................ eee ide se lepiej uaza umyje !!??!!
...........dzięki za niekasztanienie
Ja miałem M8000i i ok 1900kg wagi auta.
I powiem tak, do wyratowania się z opresji (wtopa, wykrzyż itp) w zupełności wystarczy. Zawsze pod ręką jest bloczek i zwiększając uciąg x 2 wyciągniesz się wszędzie.
Natomiast do wyczynu i przeprawówki to jest trochę mało.
I powiem tak, do wyratowania się z opresji (wtopa, wykrzyż itp) w zupełności wystarczy. Zawsze pod ręką jest bloczek i zwiększając uciąg x 2 wyciągniesz się wszędzie.
Natomiast do wyczynu i przeprawówki to jest trochę mało.
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

no to bez kasztanieniaborman pisze:[
...........dzięki za niekasztanienie

1. Kompletna skrzynka z przekaźnikami do
12 V M 8000 kosztuje 1 175 PLN brutto.
2. Jeden przekaźnik / wiadomo, że występują cztery /
kosztuje 110 PLN brutto.
3. Natomiast pilot kosztuje 390 PLN brutto.
ceny zwerifikowane na 99 % zapytałem autoryzowanego przedstawiciela WARN
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33

...........ide poszukać - coś chyba było na ten temat w nieregularniku - ale nie czytałem bo ten temat do tej pory mnie nie interesował
- Bogdan 4x4
-
Re: warn z giełdy
Trzecią niedziele z rzędu obiecuje że dowiezieborman pisze:witam- widziałem dzisiaj na giełdzie warna - 8000 niestety bez sterowania (bez pilota ) ..... chyba nie kradziony .

Wsio można szto nie można, tolko z wolna i astarożna
- Bogdan 4x4
-
Jeszcze cuśżółtek pisze:Trzecią niedziele z rzędu obiecuje że dowiezieborman pisze:witam- widziałem dzisiaj na giełdzie warna - 8000 niestety bez sterowania (bez pilota ) ..... chyba nie kradziony .
............. coprawda facet obiecuje że reszte dowiezie (z francjii ) ale jeszcze nie wie kiedy - cena bez sterownika - wyjściowa 1500 zł - i co wy na to ?duby smalone plecie
, jestem co tydzień i go psyhicznie lekko molestuje
. Komuś w niemcowni, albo francowni zginęło (chyba, no bo "z rozbitego auta to mam"); ot co. A po pilota strach drugi raz podchodzić, bo gumiaki w tamtym kreis-ie spalił. Obym był w błędzie...

Mianowicie że żeczy niewiadomego pochodzenia ciężko sprzedać..

- Bogdan 4x4
-
Jeszcze cuśżółtek pisze:Trzecią niedziele z rzędu obiecuje że dowiezieborman pisze:witam- widziałem dzisiaj na giełdzie warna - 8000 niestety bez sterowania (bez pilota ) ..... chyba nie kradziony .
............. coprawda facet obiecuje że reszte dowiezie (z francjii ) ale jeszcze nie wie kiedy - cena bez sterownika - wyjściowa 1500 zł - i co wy na to ?duby smalone plecie
, jestem co tydzień i go psyhicznie lekko molestuje
. Komuś w niemcowni, albo francowni zginęło (chyba, no bo "z rozbitego auta to mam"); ot co. A po pilota strach drugi raz podchodzić, bo gumiaki w tamtym kreis-ie spalił. Obym był w błędzie...

Mianowicie że żeczy niewiadomego pochodzenia ciężko sprzedać..

duże napięcie i 12V jest np. w ciągnikach rolniczych tam aku duże więc nie powinno być problemów w moim łinczu wydląda to podobnie choć są dwa wejścia więcej ale zmostkowane więc wychodzi na to samo.Tołdi pisze:Myślałem właśnie o tym samym. To chyba dobre i tanie rozwiązanie.leszek pisze:ja się musze schematowi z dakara przyjrzeć bo może zamiast ciulowej skrzynki z przekaźnikami można zastosować dwa automaty z rozrusznika i na to samo wyjdzie.
banan placku gdzie jesteś do tablicy

na pewno taniej w dakara pilocie jest tylko przełącznik prawo/lewo.BABCIA I pisze:Posiadam REPA 8000. Ile moze kosztowac pilot do zdalnego sterowania Repem zrobiony przez Pana elektryka ? Czy cena bedzie duzo mniejsza od oryginalu ?
trzy kable no jak jest pilot z bajerami typu kontrolki od przegrzania itp to już gorzej ale to tylko bajery i napewno można je olać.
jak znajde deko czasu to powalcze z przekaźnikami od rozrusznika i sterowaniem z kabiny.
przerabialem juz kiedys ten temat, daremny wysilek , zaraz sie zchajcująleszek pisze:ja się musze schematowi z dakara przyjrzeć bo może zamiast ciulowej skrzynki z przekaźnikami można zastosować dwa automaty z rozrusznika i na to samo wyjdzie.

wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
kurde szkoda a myślałem że da rady a jak z tym walczyłeś jakie przekaźniki dawałeś itd, bo może da się coś wymataczyć a przynajmniej spróbować moje orginały się zesrały po jednym powarzniejszym windowaniu teraz jak nie jebne w skrzynke to nie pociągniebandzior pisze:przerabialem juz kiedys ten temat, daremny wysilek , zaraz sie zchajcująleszek pisze:ja się musze schematowi z dakara przyjrzeć bo może zamiast ciulowej skrzynki z przekaźnikami można zastosować dwa automaty z rozrusznika i na to samo wyjdzie.

elektryk kombinowal z roznymi wszystkie plonely(silnik chodzil bez obciazenia) ,byl to slimakowy ramsey
wierze w UFO i zielone ludziki...
Eskapada pisze:no to bez kasztanieniaborman pisze:[
...........dzięki za niekasztanienie![]()
kosztuje 110 PLN brutto.
ceny zwerifikowane na 99 % zapytałem autoryzowanego przedstawiciela WARN

W skrzynce są cztery styczniki połączone kabelkami (ok - płaskownikami).
4x110=440
735 złotych płaci się za plastykową skrzynkę z napisem WARN
Pilot to taki plastykowy dżojstik - kup w tesko albo innym makro za 20 pln w promocji gwiazdkowej, wywal oryginalne gniazdo i zamontuj np. takie do ściany z bolcem uziemiającym i klapką.
Koszt:
20 dżojstik
10 kabel
5 wtyczka
5 gniazdo
40 złotych...
A tak wogóle mam patent na sterowanie bezprzewodowe - jak ktoś zainteresowany to na prv.
Polak POTRAFIKostuch pisze:Eskapada pisze:no to bez kasztanieniaborman pisze:[
...........dzięki za niekasztanienie![]()
kosztuje 110 PLN brutto.
ceny zwerifikowane na 99 % zapytałem autoryzowanego przedstawiciela WARN![]()
![]()
![]()
W skrzynce są cztery styczniki połączone kabelkami (ok - płaskownikami).
4x110=440
735 złotych płaci się za plastykową skrzynkę z napisem WARN
Pilot to taki plastykowy dżojstik - kup w tesko albo innym makro za 20 pln w promocji gwiazdkowej, wywal oryginalne gniazdo i zamontuj np. takie do ściany z bolcem uziemiającym i klapką.
Koszt:
20 dżojstik
10 kabel
5 wtyczka
5 gniazdo
40 złotych...
A tak wogóle mam patent na sterowanie bezprzewodowe - jak ktoś zainteresowany to na prv.

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33