Vitara I, podniesiona, po remoncie, benzyna+gaz, SPRZEDAM

Moderator: Misiek Bielsko

Adamo

Re: Vitara I, podniesiona, po remoncie, benzyna+gaz, SPRZEDAM

Post autor: Adamo » śr kwie 03, 2019 8:01 pm

Tak to wyglada... zazwyczaj :)11
Tutaj gość wpada na forum gdzie ludzie się znają na temacie i wciska jakieś kity o fachowych przeróbkach.
Z pewnością ta vitka jest jedyna nie zardzewiała na świecie.
Połatana jest kawałkami blachy, które jak widać na jednym ze zdjęć to fachowiec nie spawał :roll: Malowana tez chyba samodzielnie w garażu... zdjęć ze środka nie ma, bo skoro nie ma wykładzin to pewnie widać jak łatana. Normalnie cudo :)21
Może i znajdzie jelenia, który mu tyle da za to auto...(choć nie sądzę) :roll:

OlekGR

Post autor: OlekGR » śr kwie 03, 2019 8:22 pm

Nosiłem się z zamiarem napisania, azeby zszedł na ziemie.

Spoźniłem się, wszystko zostało opisane.

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » śr kwie 03, 2019 8:25 pm

Nie każdy jest mechanikiem i nie każdy musi nim być, ocena stanu technicznego to też po części kwestia subiektywna. Zależy czym kto jeździ i do czego porównuje, nie wszyscy też są wyznawcami tej samej kultury technicznej. Skoro nie odpada, to znaczy, że się trzyma, nie ważne jak.
Poza tym, większość uważa za frajera tego co idzie do salonu i kupuje nowe bo przeca można takie samo kupić, tylko dwu, trzy letnie za połowę ceny. Tylko że zwykle sami robią z siebie frajerów bo płacąc połowę ceny, myślą, że dostaną to co w salonie :)21

To kupującym w dupach sie poprzewracało, sprzedający jedynie dostosowali się do tego poziomu :)21
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
purti

Post autor: purti » śr kwie 03, 2019 8:38 pm

Yhy...to tak jak ostatnio BMW szukalem.
Za 15 były średnie sztuki, więc zacząłem oglądać za 25..to sie tylko nawk...ialem, że sprzedający potrafią się cenić, ale się nie znają i gdy zacząłem wytykać wady tych cukierków, laleczek, to tylko wzruszali ramionami. Takie zachowania trzeba piętnować.
Bubaru outback na A/T :)21
DR 750s

Awatar użytkownika
Generic

Post autor: Generic » czw kwie 04, 2019 7:32 am

Ejjj nie obrażaj się o-)

Ale po prostu jak widać dystans sierżanta z kawałka profila i długaśnych śrub a obok "fachowo" to coś zgrzyta.
Ogólnie auto jest na pierwszy rzut oka lepsze niż te wystawianie po 8. Jak by zamiast liftu 2"+2" był tylko sensowny lift zawieszenia 4" od Radzika albo Huntera i blacha na prawdę dobrze zrobiona to bardzo adekwatna cena.
Ale i tak już na rancie tylnego błotnika widać rdzawe kropki - czyli nie było to zrobione dobrze jak zaczyna rdzewieć, strzelam że po roku-dwóch od zrobienia. To samo na ramie, podłodze itp. Są rdzawe miejsca wychodzące spod czarnej farby. Nie twierdzę, że jest zgnita i zamaskowana. Tylko, że zrobiona, ale tak że za kilka lat będzie powtórka.
Moja nie jest lepsza jakby co o-)

Aha, sprzedałem z półtora roku temu krótką 1.6 16v z liftem 4" bez zderzaków stalowych i ze zgnitymi na powrót błotnikami po naprawie 2-3 lata wstecz. Świeżo po spawaniu mocowań budy, ramy w newralgicznych punktach itp. I poszła za 10tyś pomimo komentarzy że warte max 6 o-)
Najpierw 2 miesiące nikt nie raczył nawet zadzwonić a potem jak już ktoś przyjechał to wziął bez przepychanek bo był po oglądnięciu kilku innych typowo ogłoszeniowych "w dobrym stanie".

Podsumowując - nie łam się, pójdzie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Giełda - testowo”