to przeca z niego też mu psy powypadają

Moderator: Misiek Bielsko
jak sobie przypominam to Ty ze 2x przelatywałeś w okolicy.
AaaMisiek Cypr pisze: ↑sob cze 22, 2019 8:17 amPiasek, to obieżyświat pełną gębą, co to 80 km na kawę z kolegą z forum miał za daleko![]()
Tak właśnie jest . Tylko szkoda że dopiero po kilku latach się kapnąłeś. Jeden kupi za dyszkę terenówkę drugi sprzeda za dyszkę i tak kręcą .... motory też sobie sprzedają i dla niepoznaki przemalowywują co postronne osoby nie skojarzyły . Zauważ jak każdemu wciskają DżejRadka auto bo im obiecał wieczór z Roksa .Piasek pisze: ↑sob cze 22, 2019 7:31 amI to jest właśnie kazirodztwo o którym pisałem...
(a Wy żeście się niepotrzebnie z kołderki odkryli)
Cały czas pieprzycie się w tej samej puli ... gratów wymieniając je między sobą (opychając jeden drugiemu z nadzieją że paść którego właśnie nabyliście będzie lepszy od paścia którego właśnie opier...liście innemu).
Raz na 5-6 lat pojawia się jakiś nowy D-max, Navara czy inny Amarok "wlizingu" będący substytutem marzeń bo tylko na taki fiskus pozwolił
Za 5 lat będą tu dywagacje pt: dlaczego Tucson jest lepszy od LC`ka
![]()
Montero i Missman to taki dr. Jeckyll i pan Hyde.Bratproroka pisze: ↑sob cze 22, 2019 8:29 amZ motoidealistą montero idealny miks wiedzy i doświadczenia.
Z nienachalną manierą przekazywania tychże osobom postronnym.
jeździł?? donosy były raczej o innych czynnościach
A już prawie wyparłam z pamięci.....
W kwestii formalnej; wyjątek nigdy _nie_może_ stanowić potwierdzenia reguły. Plizzz...
Ale przecież Laska użyła sentencji zgodnie ze znaczeniem jakie wyłuszczył Pan z linku. Ja też tak ją zawsze rozumiałem (od momentu gdy zrozumiałem). Czepiasz się. Twój avatar oddaje idealnie naturęmisman pisze: ↑czw cze 27, 2019 11:09 amOk.
Pierwsze z brzegu z wyszukiwarki:
https://michalgorecki.pl/2013/08/co-ozn ... za-regule/ .
Nie zmuszam, nie namawiam, można olać. Można też juz więcej nie powielać sztampowych głupot. Jak tam sobie panienka uważają![]()
regułą było, że wszyscy motórami jeździli....WYJĄTKIEM byłam JA co glebłam....teraz rozumie?Czyli mówiąc łopatologicznie – jeśli istnieje wyjątek, to musi istnieć reguła od której jest to wyjątek. A z założenia wyjątek to WYJĄTEK, czyli pojedynczy przypadek gdy reguła nie obowiązuje.
Reguły nie mają wyjątków, dlatego są regułami, zawsze tak samo.misman pisze: ↑czw cze 27, 2019 1:26 pmSłuchajcie uważnie, bo nie będę dwa razy powtarzał![]()
Coś (np. zdarzenie) może stanowić wyjątek od reguły.
Wyjątek NIE jest potwierdzeniem reguły, lecz czymś, co się wydarzyło (mogło wydarzyć), mimo jej obowiązywania.
też palma...![]()
Dorośli ludzie niby, poklepywać się po plecach umieją doskonale, ale z logiką jednak są pewne problemy
![]()
![]()
Dobra, już mi się nie chce. Wywlekajcie teraz w urażonej samoobronie, jaki to durny jestem
Wszystkie* drzewa są zielone.
Jedno drzewo jest różowe
rózowe drzewo jest potwierdzeniem reguły, że wszystkie drzewa są zielone.
Czy lepiej:
różowe drzewo stanowi wyjątek od reguły, ze wszystkie drzewa są zielone.
Widać jakieś różnice?
Ale niech Wam będzie, a ja jestem debilem![]()
* - uproszczenie, na potrzeby symulacji
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość