Vitara I, podniesiona, po remoncie, benzyna+gaz, SPRZEDAM
Moderator: Misiek Bielsko
Vitara I, podniesiona, po remoncie, benzyna+gaz, SPRZEDAM
Witam,
auto kupione i robione pod siebie- do polowań i wycieczek z dziećmi. Niestety z niezależnych ode mnie przyczyn postanowiłem je sprzedać. Zapraszam do ogłoszenia z opisem i fotkami.
https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-vi ... 1cca989ad8
auto kupione i robione pod siebie- do polowań i wycieczek z dziećmi. Niestety z niezależnych ode mnie przyczyn postanowiłem je sprzedać. Zapraszam do ogłoszenia z opisem i fotkami.
https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-vi ... 1cca989ad8
Ostatnio zmieniony pt kwie 19, 2019 8:38 am przez MBV, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Vitara I, podniesiona, po remoncie, benzyna+gaz, SPRZEDAM
Nieźle wygląda.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Dzięki. Trampki z maski na 1 fotce zostają u mnie.
Co oznacza "podniesiona fachowo"?
Nie znam się na tym. A od czasu zakupu, kiedy sprzedający pokazywał mi wszystkie szczegóły minęło już ponad 5 lat. Buda jest podniesiona na białych tulejach (poliamid?) (teraz czarne po remoncie) i gumowych podkładkach. Załączyłem foty w ogłoszeniu na OTO.. Powinny być widoczne w ciągu kilku minut..
To jest najtańszy sposób na podniesienie budy. Koszt to jakieś 200zł i parę godzin roboty...
Jak dla mnie skuteczny i wystarczający. Sprawdził się w moich "górkach" w różnych warunkach. Nie potrzebowałem ekstremy i topienia się w bagnach...
Ok, ale to jest tzw. "bieda lift" nie możesz tego określać mianem profesjonalny.
Profesjonalny lift polega na modyfikacji zawieszenia a do tego auta także uwzględnia poprawę geometrii zawieszenia przy liftowaniu.
Profesjonalny lift polega na modyfikacji zawieszenia a do tego auta także uwzględnia poprawę geometrii zawieszenia przy liftowaniu.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Trzeba jakoś tą cenę uzasadnić

To jest jeszcze ten etap kiedy się wierzy w odzyskanie kasy włożonej w 28- letnią terenówkę...
Rynek weryfikuje wszystko 

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Widać jeszcze dystans na sierżancie i wale tylnym. Czyli lift budy 2" i do tego lift zawieszenia na podkładkach pewnie 2".
Tak, ogólnie "bieda-lift" można to określić.
Tak, ogólnie "bieda-lift" można to określić.
napisałem "fachowo". Cena? Zna ją ten, który pół roku po pracy i w weekendy wycinał blachy, spawał, czyścił, konserwował wszystkie elementy zardzewiałe... oraz ktoś taki jak mój znajomy w ubiegłym roku zjezdził pół Polski w poszukiwaniu w miarę dobrej Vitary i prosił się o sprzedaż mojej.. Nie byłem wtedy zdecydowany- w końcu kupił Fronterę... a była by w dobrych rękach... Sąsiad kupił kiedyś Vitarę- ładna była, silnik 2 l itd. za 8 tys... Teraz uszczelka pod głowicą, progi razem z pięknymi plastikami odpadły- nie musi już ciąć
... Załamany na resztę nawet nie chce już patrzeć...

Wszystko jest ok.
7-8 to realna cena.. To że się narobiłeś i zainwestowałeś czas i kasę to jeszcze nic nie znaczy.
Rynek jest brutalny.
Jakiś czas temu zorganizowałem szwagrowi vitarke za 1500 zł ( do spawania i poprawek mechanicznych).
Rynek jest brutalny.
Jakiś czas temu zorganizowałem szwagrowi vitarke za 1500 zł ( do spawania i poprawek mechanicznych).

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Widziałem sporo aut, nie tylko terenowych " do drobnych poprawek"... Widziałem również procesy szybkiej roboty: pianka, szpachla (nawet na ramie) i długie, czarne sople konserwacji na całym spodzie po próbach maskowania... oraz miny inwestorów w "okazje" po krótkim czasie... Dziękuję za takie rady oraz próby zbicia ceny, bo na to mi tu wygląda...
Tu raczej nikt ceny nie zbija
To forum do dywagacji i snucia teorii...taki klimat 

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
To jest mój "ulubiony" punkt gadki wszystkich sprzedającychMBV pisze: ↑śr kwie 03, 2019 10:25 amnapisałem "fachowo". Cena? Zna ją ten, który pół roku po pracy i w weekendy wycinał blachy, spawał, czyścił, konserwował wszystkie elementy zardzewiałe... oraz ktoś taki jak mój znajomy w ubiegłym roku zjezdził pół Polski w poszukiwaniu w miarę dobrej Vitary i prosił się o sprzedaż mojej.. Nie byłem wtedy zdecydowany- w końcu kupił Fronterę... a była by w dobrych rękach... Sąsiad kupił kiedyś Vitarę- ładna była, silnik 2 l itd. za 8 tys... Teraz uszczelka pod głowicą, progi razem z pięknymi plastikami odpadły- nie musi już ciąć... Załamany na resztę nawet nie chce już patrzeć...

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Szybko poszło...

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Gościa auto, gościa cena, gościa sprawa... na uj drążyć temat.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
-
-
Wyjątkowo grzeczni byli i chyba nawet dobrze chcieli 

Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
Dokładnie.
Skoro się nie zna (tak napisał) to mu zasugerowaliśmy, że tyle to nie jest warte i żeby nie opowiadał bajek o „fachowym lifcie” co by jakiś niemiły klient po przejechaniu kilkuset kilometrów nie okazał dużego zirytowanie przy oględzinach

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Znajomy mechanik dzwonił na drugi koniec Polski za plaskaczem -jego kumpel się uparł ze mu się podoba itp. Z gadki wszystko ok,jadą (z Jeleniej do Olsztyna), na miejscu mina -szpachla, rdza, połowa nie działa, silnik trup. Pytają gościa :
- Panie, my tu 8 gpdzon jechalismy, czemu Pan przez telefon nie powiedział w jakim stanie jest to auto?
- bo by nikt nie przyjechał oglądać...
-
- Panie, my tu 8 gpdzon jechalismy, czemu Pan przez telefon nie powiedział w jakim stanie jest to auto?
- bo by nikt nie przyjechał oglądać...
-

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S