a to się zgodzę tył też miałem +6cm w stosunku do lekko zmęczonej serii

przód hmm teraz na OME HD +110kg mam około +5cm i to jest już przegięcie: znaczy nie za bardzo ma już jak w dół pracować zawiecha, ale zrobiłem to z premedytacją bo na "zwykłym" lifcie (oznaczony +3,5cm Iron B) przy moim automacie było w stosunku do serii jakieś 4cm ale i tak tyłek sterczał śmiesznie w górę, dałem mocniejsze sprężyny po zdechnięciu Irona (pisłem już w jakimś wątku), z myśłą o bliskim założeniu zderzaczków (właśnie się robią) i ew. wyciągarce, po dociążeniu zderzaczkami będzie akurat jakieś +4cm na tym zawieszeniu i prowadzić się będzie tak jak powinno

to przemyślenia po serii i powyżej wymienionych sprężynach, na każdym tym setupie zrobiłem około 30kkm na czarnym i nie tylko, więc śmiało twierdzę, że znalazłem złoty środek do uniwersalnego zastosowania i lekko uzbrojonego autobusu - w temacie przodu
co do tyłu to nie testowałem jeszcze po załadowaniu na dłuższą wyprawę (czyli +200-300kg na pace), podobno to co mam jest za słabe (lift jest, działa to nieźle prz obciążeniu 3osoby i około 100kg szpeja), tak przynajmniej kolega PKU zeznaje, ale cóż mam, robi to najwyżej kiedyś ulepszę