-------------------------------------------------------
Witam.
Mam na imie Tomasz i jest to moj pierwszy post na forum, zatem prosze o wyrozumialosc.
Od kilkunastu lat mieszkam w W.Brytanii. Jednym z moich zainteresowan są samochody 4wd. Mamy w rodzinie 2 takie samochody - Toyoty Land Cruiser Prado 3.0TD - wersje 5 drzwi z lat 1995 i 1996. W ciągu ostatnich kilku lat objechalismy tymi Toyotami bardzo wiele ciekawych miejsc w Europie, Azji i Afryce. Oba samochody utrzymywane sa w perfekcyjnym stanie technicznym i jeszcze nigdy nie zawiodly podczas podrozy. Jestem bardzo z nich zadowolony i jednoczesnie czuje sie do nich przywiazany - zaden z wczesniej posiadanych przezemnie samochodow 4WD(a mialem ich w sumie

Niedawno pojawila sie mozliwosc, abym na wiosne wrocil do Polski. Bardzo bym chcial z tej mozliwosci skorzystac i w zasadzie wszystko juz zalatwilem, badz jestem w trakcie, ale nie umiem rozwiazac jednego problemu. Sa nimi wlasnie moje oba samochody - sa niestety RHD, czyli maja kierownice po Prawej stronie.
Chcialbym wlasnie Was zapytac, czy istnieje jakas mniej lub bardziej legalna(hehe) droga, aby samochody z kierownica po prawej stronie przerobic na lewa strone? Usilowalem cos sie w tym temacie dowiedziec, ale nic wiarygodnego sie nie dowiedzialem, albo zaproponowano mi koszt ok 6 tys. euro za przerobienie. Ktos proponowal mi przerobienie, ale uczulal mnie na jakies problemy z dokumentami. Myslalem, ze kupie takie same Toyoty ale z kierownica po lewej stronie i przeloze cale wyposazenie wyprawowe naszych Toyot, ale modele 5 dzwi sa bardzo trudne do znalezienia na kontynencie, zwlaszcza w wresji ktora mnie interesuje. No a poza tym wtedy mosialbym sprzedac moje wypieszczone samochody na czym sporo bym stracil....
Czy ktos moglby mnie oswiecic w adaptacji moich brytyjskich Toyot aby zarejestrowac je w Polsce?