Do czego zaprojektowano/nadaje się J90/95???

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

toyota
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: toyota » sob mar 08, 2008 5:32 pm

michusz pisze:aha, dodam jeszcze że dzwięk ten pojawia się tylko w zakresie obrotów 1700-2000
sprawdź krzyżaki ;)

toyota
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: toyota » sob mar 08, 2008 5:35 pm

Ja mam 95 z 99r od sierpnia. ma przelatane ok 280000tyśkm. ale jest fajna. od nowości w pl, serwisowana w aso, jestem 2 właścicielem, samochód nie miał lakierowanego żadnego elementu. niebawem zarzucam mtr-y 265/75r16 na fabryczną zawiechę-zobaczymy czy tarło będzie:)
a pozatym po kupnie pakiet startowy i śmiga jak złoto ;)

Awatar użytkownika
Black

Post autor: Black » ndz mar 09, 2008 5:34 pm

emsi pisze:
Black pisze:Wracając do tematu, wynalazłem na jakimś australijskim forum, jak koledzy od tamtejszych LandCruiserów przy podobnych dywagacjach doszli do "ciekawych" wniosków:
- J100 - na wyprawy w Outback i do ciężkiej pracy :-)
- J9 zastosowania mieszane, czyli miasto i na weekend w Outback, bo jest zwrotniejsze w mieście i bardziej komfortowe :o
Jak to przeczytałem zdębiałem i a po chwili po raz kolejny pomyślałem sobie jak to pozory lubią w błąd ludzi w prowadzać :-)

Kto zgadnie czemu tak te dwa LandCruiserki pokwalifikowali, bo po pierwszym oszołomieniu, zgadzam się z takim podziałem w 100% :-)?
a nie chodzi przypadkiem o 105? dwa sztywne mosty i 130 KM?
brawo Emsi, szybko się uczysz 8) już po niecałych 2 latach padła prawidłowa odpowiedź ;-)
Black LC KZJ95 ... "bulwar sprawny inaczej" ;-)
www.tlc.org.pl

emsi

Post autor: emsi » pn mar 10, 2008 7:09 am

a widzisz na datę nie spojrzałem, ale widać 2 lata trzeba było czekać, żeby ktoś odświeżył ten temat

dodam tylko od siebie, że nie powinno się tak bezpośrednio porównywać samochodów Station Wagon i Light Duty. Oczywiście użytkownicy przerabiają oba do różnych zadań, ale filozofie tych samochodów są zupełnie inne. Nie należy więc oczekiwać od nich takich samych zachowań.
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”