felgi.... HILUX czym sie roznia.
Moderator: Mroczny
felgi.... HILUX czym sie roznia.
Mam mozliwosc okazyjnie zakupic nowe felgi z Toyoty Hilux. 139,7 na 6 srub. Sprzedawca informuje, ze nie pasuja do modeli sprzed roku 2005. Poniewaz mam zamiar zalozyc je do mojego Isuzu chcialbym wiedziec czym sie roznia miedzy soba felgi sprzed roku 2005 i te nowsze. Pewnie jak przyjedzie z nimi do mnie i powiem , ze nie pasuja to bedzie wsciekly wiec moze ktos wie i powie? P.S. teraz jezdze na felgach z LC i pasuja idealnie.
BMW X5 3.0 D rocznik 2002
no wlasnie o to odsadzenie chodzi.... na metce z felgi jest napis OF 30 moze to jest tzw ET? zamieszczam linka do tego ogloszenia i tam jest zdjecie tych felg.....
http://www.finn.no/finn/bap/object?finn ... T.svl=Link
http://www.finn.no/finn/bap/object?finn ... T.svl=Link
Nie ubzdurał tylko tak jest. Większość felg z rozstawem 6x139,7 nie pasuje do nowego Hila ze względu na wystające zaciski hamulcowe. Felgi z małym otworem centralnym od nowego Hila nie pasują zaś do starszych gdzie piasta ma średnicę 108 mm. Ot cała tajemnica poliszynela 
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 9:20 pm przez Kylon, łącznie zmieniany 2 razy.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
No popatrz... nie wiedziałem, że świat aż tak bardzo schodzi na psy... Nawet Toyota się bawi jużw jakieś mniejsze otworki i robi cyrki z odsadzeniami. Brakuje jeszcze, żeby silniki do hiluxów robiła jakaś francuska fabryka i żeby każdy rocznik się różnił wszystkim od poprzednika, tak żeby ludzie kompletnie zgłupieli...
kupilem felgi. Facet podjechal starym hilluksem i powiedzial , ze kupil ale nie moze ich zalozyc bo na przednim moscie za duzy jest " IMPRESS" to znaczy chyba po polsku, ze zbytnio wchodza w nadkole. W kazdym razie do mojego samochodu spasowaly i sprawa zamknieta. Dzieki za pomoc!!!!