padł silnik w 4R POMOCY!

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

majoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

padł silnik w 4R POMOCY!

Post autor: majoo » sob kwie 12, 2008 6:50 am

Przede wszystkim witam wszystkich bo jestem tu nowy. Od ponad roku jezdze 4runnerem v6 '95 automat. Przez ten okres było z samochodem troche problemów, ale najpoważniejszy to ostatnia awaria motóra. zaklekotał, stracił moc i padł całkiem. Nie wiem dokładnie co się stało ale mechanik powiedział ze naprawa jest zupełnie nieopłacalna i trzeba silnik wymienić. Chciałbym kupić cały samochód po taniości i przełożyc bebechy. Czy miałoby by sens wstawienie tam diesla 2.4 albo 3.0 z jakiegos anglika i oporócz skrzyni co jeszcze trzeba by wymienić? czy moze lepiej wstawic taki sam silnik jak ten co padł? gdzie ew. takiego szukać? na allegro nie ma... :cry:

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » sob kwie 12, 2008 7:53 am

szukać możesz w ogłoszeniach
a ogłoszenia w serwisach temu poświęconych.. ten nie jest

a włożyłbym taki sam silnik i nie kombinował wiele bo za stare auto aby rzeźbę uskuteczniać dla oszczędności.. i tak co byś nie zrobił to jesteś w plecy..
znaczy w dobie anglików - zakup drugi motor i pogoń to badziewie a zakup coś co się nadaje w góry i do jazdy na gazie :)21

Awatar użytkownika
TomaszHDJ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: TomaszHDJ » sob kwie 12, 2008 8:47 am

Wstaw drugi taki sam silnik z anglika. Cały anglik niewiele kosztuje a za sprzedanie reszty części (mosty, skrzynia, reduktor, blachy, szyby itd.) zwróci ci się spoko cała kasa.

majoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: majoo » pt kwie 25, 2008 9:44 am

kupilem anglika, ale 3.0TD. Juz stoi w warsztacie. Chce przełozyc silnik i skrzynie, zastanawiam sie czy przelozyc tez tylny most od diesla, czy pokombinowac z mostem od 3VZ-E??

Awatar użytkownika
ZynieK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ZynieK » pt kwie 25, 2008 2:18 pm

to może lepiej przekuj tego anglika na pojazd drogowy i co lepsze wymień z tego pierwszego syfa

majoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: majoo » pn kwie 28, 2008 9:26 am

nie da rady bo anglik wyrejestrowany

rokfor32

Post autor: rokfor32 » pn kwie 28, 2008 7:07 pm

Co do mostów - odszyfrój z tabliczki znamionowej jakie tam są dyfry, przekładnie i skrzynie biegów, spróbój ocenić rzeczywiste przebiegi i wybierz lepsze. Jak odszyfrować? - były posty na ten temat, jak nie znajdziesz, to napisz.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

blucha
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: blucha » śr maja 14, 2008 6:38 am

czy jest szansa na wsadzenie silnika 3l benzyna zamiast 3,4 l benzyna ? czy podpasuje do starej skrzyni ( automat) , od dluższego czasu próbuje znależć silnik i ,,klapa" więc już jestem zdesperowana na wstawienie mniejszego , czy ktoś juz próbował takiej zamiany ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”