Panowie
HDJ 100
mam założone nowe akumulatory, poprzednie niedomagały (choc nie na pewno, bo auto niedawno kupione)... ale zauwazyłem, że cos szybko "zielone oczka" kontrolne robia sie czarne mało tego, nawet kilkudziesieciokilometrowa trasa np ca. 30 km) nie powoduje, ze wraca zieleń...
pomierzyłem napięcie na zaciskach jednego z akumulatorow - podczas pracy silnika na wolnych, bez wlączonych odbiorników typu swiatła, grzanie szyb itp - nic nie właczone - wyszlo 13,15 V
chyba troche mało ?
podejrzeważ regulator - ma ktoś jakieś sugestie ?
13.5 V na zaciskach akumulatora
Moderator: Mroczny
13.5 V na zaciskach akumulatora
robok rzępoli w harapuciu
Re: 13.5 V na zaciskach akumulatora
zmierz pod obciążeniem,jak tyle będzie to powinno być oki
tel660675798
dzis bylo lepiej, 13,80-14 V
test wykonany w serwisie boscha mowi: alternator gut, ładowanie gut, jeden z akumulatorów gut, drugia akumulator do wymiany (70% prądu rozruchowego, cokolwiek to znaczy)... dziwne, bo akumulatory nowe
test wykonany w serwisie boscha mowi: alternator gut, ładowanie gut, jeden z akumulatorów gut, drugia akumulator do wymiany (70% prądu rozruchowego, cokolwiek to znaczy)... dziwne, bo akumulatory nowe
robok rzępoli w harapuciu
- wojtek_kom
-
Wymienią aku na gwarancji? Najczęściej taki objaw występuje wtedy, gdy ten z mniejszym prądem rozruchu był kilka razy rozładowany głęboko. Jak kupione jednocześnie ... bym się upierał przy gwarancji.seburaj pisze:dzis bylo lepiej, 13,80-14 V
Nissan-y