hill swiruje

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

pawelu666
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

hill swiruje

Post autor: pawelu666 » ndz mar 07, 2010 7:26 pm

witam :D
auto stało z kluczykami w stacyjce i siadł akumlator co podobno spowodowało iz nie zapala, immo w kluczyku sie rozkodował, najpierw zapalał na 4 sek a teraz tylko swiatła sie swiecą, co o tym myslicie i moze wiecie jak zakodowac ten kluczyk??
dziwna sprawa

rokfor32

Re: hill swiruje

Post autor: rokfor32 » ndz mar 07, 2010 7:35 pm

Nowy hil?

jeżeli tak, to jest taka dosyć ciekawa procedura "uczenia" kompa rozpoznawania kluczyka. (znam ją z młodego Avenzis, ale powinno być podobnie). Otóż, po pierwsze trzeba wsadzić naładowany akumulator. Po drugie ustawić stacyjke w pozycji ON, otworzyć drzwi kierowcy (i tylko kierowcy), i tak zostawić na pół godziny. Niczego nie dotykać, nie otwierać w tym czasie innych drzwi. Światła mają być wyłączone.

:)21 :)21

Sam nie wierzyłem, ale w Ave zadziałało (była wymiana stacyjki, kluczyka i immobilaizera, i to było info z serwisu, co zrobić, bo auto odpalało tak jak opisujesz - 4 - 5 sekund i gasło).
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

pawelu666
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: hill swiruje

Post autor: pawelu666 » ndz mar 07, 2010 9:51 pm

To hilux z 2005 ale jeszcze starsza wersja,w nim teraz tylko swiatła zapalają i nic wiecej, gdzies tez wygrzebałem to jest z tym kodowaniem kluczyków, różne sekfencje otwierania dzwi i szyb do poszczególnych kluczyków(szary i czarny) zobaczymy czy to zadziała bo innej opcji nie ma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”