Szukam Toyoty dla siebie.

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Raf74
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Szukam Toyoty dla siebie.

Post autor: Raf74 » śr mar 31, 2010 9:02 am

czesc,
Stoje przed malym dylematem i prosze o rade uzytkownikow Toyot.
Jestem zdecydowany na kupno Land Cruisera i mam budzet na poziomie 45-50k zl.
J95 wydaje sie byc odpowiednia dla mnie, ale czytajac watki na tym i na innych forach zaczynam miec watpliwosci, poniewaz dosc duza liczba usterek jest wymieniana. Rozumiem to, ze J95 raczej wygodne niz offroad, a ja potrzebuje auta w trase, do codziennego uzytku (miasto), no i czasami wjechac w las czy w pole zeby droge skrocic. Raczej nie jestem gosciem ktory zwalnia z powodu wybojow dlatego wytrzymalosc zawieszenia jest dla mnie dosc istotna no i duze kolka. Ekonomia spalania takze ma znaczenie, wiec HDJ 100 4.2 troche mnie przeraza ze swoim 18 w miescie. Planowalem J95 w automacie z D4d rocznik 2000-2002. Co myslicie o tym ?..
dzieki
Raf.

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Re: Szukam Toyoty dla siebie.

Post autor: Damian » śr mar 31, 2010 9:20 am

Raf74 pisze: Planowalem J95 w automacie z D4d rocznik 2000-2002. Co myslicie o tym ?..
dzieki
Raf.
Dobry wybór, ale kupić nie sprowadzaną, kupioną w Polsce w salonie, z książką z ASO. Przepłacisz w mniemaniu wielu, ale będziesz zadowolony.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » śr mar 31, 2010 10:07 am

Wybór marki i modelu jak najbardziej OK. Zrób tak jak sugeruje Damian no chyba, że trafi Ci się auto z importu z kompletem dokumentów o udokumentowanej historii i przebiegu. Nie sugeruj się ceną, nie kupuj najtańszych egzemplarzy. W przypadku wielu aut tanio /okazja zmienia w się drogo w bardzo krótkim czasie.
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » śr mar 31, 2010 10:20 am

dokladnie j95 bedzie idealna ( zeby kupic fajna 100 trzeba miec 100 :) )
szukajac auta pamietaj ze toyota ma drogi serwis i czesci wiec nie daj sobie wcisnac auta uszkodzonego, z awariami, zle odpalajacego itd.
j95 jest bardzo duzo na rynku i jak sie dobrze poszuka to mozna kupic auto od powierszego wlasciciela( np zony jakiegos prezesa wozacej dzieci do szkoly) z pelnymi dokumentami itd.
ostatnio znajomy kupil wlasnie takie auto...zasyfione w srodku od psa i dzieciakow ale z realnym przebiegiem 45 tys ! Mechanicznie igla plus pare obcierek garazowo pargingowych

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”