Snorkel 4 runner, wyciągarka.

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
talu

Snorkel 4 runner, wyciągarka.

Post autor: talu » ndz paź 24, 2010 10:36 am

Witam, wszystkich użytkowników tego ciekawego pojazdu jakim jest 4 runner. Od pewnego czasu jestem dość szczęśliwym jego użytkownikiem. I teraz powoli czas na małe zmiany w autku. Auto 92r, 2.4td (już dźwignięte +2).
I teraz rodzi się troszkę problemów. Czy ktoś z użytkowników montował do siebie snorkel, jeżeli tak to jaki i za ile ( i gdzie można dostać) ja myślę coś na temat tego http://wyciagarki.pl/sklep/product_info ... cts_id/376 sprzedawca zapewnia, że będzie bardzo dobry. Co prawda nie jest to safari ale jakoś wygląda i troszkę kosztuje. Może ktoś coś robił u siebie kiedyś, i jest w stanie udzielić mi wskazówek troszkę bardziej realnych i cenowych. Drugi temat jakaś sensowna nie droga wyciągarka do normalnego zderzaka ( jakoś nie bardzo mam ochotę wydać ze 2 tyś na sam zderzak). Jak to jest montowane i jak to się ma jak auto jest lekko w wodzie. W czasie ostatniej powodzi woda pod światła.
Wiem też, że przedwczesny jej zakup "powoduje utratę procesów myślowych" ale może się przydać. :D
4R

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Re: Snorkel 4 runner, wyciągarka.

Post autor: Dragunov » ndz paź 24, 2010 10:32 pm

no jak dobrze kojarzę to kumpel go ma na swoim 4r - dało radę bez zbędnego niszczenia auta. Za tą kasę chyba nic lepszego nie wymyślisz - a jak przyroda będzie chciała to i tak zdejmie - nie ważne czy safari czy nie :)

co do wincha to się nie wypowiadam bo nie mam i nie instalowałem ale jakoś w seryjnym zderzaku to słabo widzę ;)
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

rokfor32

Post autor: rokfor32 » ndz paź 24, 2010 11:57 pm

Nie w zderzaku - bo się nie da. Da się za to go w niego w miarę ładnie wkomponować (w tę dolną część). Winda oczywiście kręcona do ramy - są przewidziane odpowiednie punkty, bo wyciągarka elektryczna (któryś model Ramsey'a) była przewidziana jako wyposażenie akcesoryjne dla 4R drugiej generacji.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » pn paź 25, 2010 7:00 am

no coś było bo w serwisówce były jakieś wzmianki - zderzak inaczej wyglądał (przynajmniej w I generacji)
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

Awatar użytkownika
talu

Post autor: talu » pt lis 05, 2010 11:20 pm

Snorkel jest. Cały dzień roboty ale jest. Lipny szablon strasznie, lekko nawet inny rozstaw na nim ( miękka kartka papieru). Lipna rura łącząca filtr ze snorkelem, jakieś dziwne tworzywo, które lekko zachaczone pęka. Poszły gumy swoje, udało się coś dobrać. Efekt końcowy całkiem ładny. Sprawdzona szczelność całego układu, zabezpieczone dziury antykorozyjnie i wszędzie silikon dodatkowo. Powinno być dobrze. Dzięki za odpowiedzi. :D
4R

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”