LC 120 - podświetlenie przycisków,przełączników itp.

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

macmal2
Kontaktowanie:

LC 120 - podświetlenie przycisków,przełączników itp.

Post autor: macmal2 » śr gru 22, 2010 7:13 pm

No właśnie.Tu nie świeci ,tam nie świeci.
Macie jakiś pomysł jak dobrac się do tunelu środkowego?Nie świeci mi podświetlenie ogrzewnia foteli i blokady ale nie huhu nie mogę znaleźć info czy to są pojedyńcze żarówki czy jakaś listwa.No i od czego zacząć demontaż osłony tunelu?Nie mogę wylukać żadnej śróbki.
Dla ułatwienia dodam,że zajrzałem tam zanim postawiłem na tym zacnym forum pytanie przed jeszcze zacniejszym gremium :)21
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było

macmal2
Kontaktowanie:

Re: LC 120 - podświetlenie przycisków,przełączników itp.

Post autor: macmal2 » wt sty 04, 2011 10:26 pm

jakby co to mam już fajny foto przewodnik jak to ugryźć :wink:
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było

Awatar użytkownika
Rebeka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Rebeka » czw lut 03, 2011 5:07 pm

Mi nie świeci, po lewej stronie podgrzewanie lusterek i reszta guzików, majstrowałeś tam ?
Toyota Land Cruiser 73 "POLA"
https://www.facebook.com/Rebeka4x4

rokfor32

Post autor: rokfor32 » czw lut 03, 2011 8:16 pm

Prawie wszystkie przełączniki w Toyotach są podświetlane żaróweczkami - wyjątkiem są przyciski sterujące szybami, tam są diody.

Żarówki nie są wieczne, i jak się jeździ non stop na światłach, to i te od przycisków też świecą. Więc jak już wymieniać to wszystkie, bo za niedługo popadają kolejne, i drugi raz robota.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Tatanka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Tatanka » śr kwie 20, 2011 11:54 am

Witam,
Nie wszystkie przyciski w LC120 sa podswietlane!!! Niektore nie maja zadnego podswietlenia i plastik na nich rozni sie od tych z podswietleniem. U mnie tak samo nie ma podswietlenia podgrzewania foteli. Jesli chcesz wymienic zaroweczke to musisz podwazyc konkretny przycisk czyms cinkim i gietkim( nie wkretakiem bo zostanie slad) --paznokiec, karta magnetyczna czy cos w tym rodzaju tak jak przy otwieraniu pilota TV czy telefonu komorkowego.

Ad@m
Tatanka

Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D
WWW: brak przeglądarki
Chuck Norris Fun Club

scal
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: scal » śr kwie 20, 2011 9:12 pm

Bankowo nie ma podświetlenia Diff-locka, ustawienia i składania lusterek oraz pokrętła od natężenia podświetlenia zegarów głównych.
Jak dostać się do zegarów tunelu centralnego:
http://www.lcool.org/technical/120_seri ... age001.jpg
Podważamy jak na powyższym obrazku i paznokciem do góry. Zaczepy same wyjdą. Z drugiej strony podobnie...
poźniej delikatne podważenie płyty z przełącznikami, skrzynią i miejscem na napoje. Lekko się wysunie, następnie można ręką wypchnąć przyciski od podgrzewania foteli itp... a potem rozłączenie przełącznika, przekręcenie o 90 stopni oprawki płaskim śrubokrętem i wymiana żarówki na identyczną dostępną w sklepie elektrycznym. Ogumienie zielone przy lekkim podgrzaniu daje się ściągnąć.

Jak dostać się do żarówki od awaryjnych:
http://www.lcool.org/technical/120_seri ... age002.jpg
a tak to wygląda po wyjęciu:
http://www.lcool.org/technical/120_seri ... age003.jpg .

Przełączniki po lewej od kierownicy najprościej jest zasilić światłem otworając klapkę od bezpieczników, i powoli od dołu wysuwać przełączniki na zewnątrz....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”