Witam Kolegów!
Moja HZJ73 powoli zbiera się do jazdy (zawieszenie OME jest, rama wypiaskowana, buda dopieszczona, etc.) tematy do zrobienia na już to zderzaki - ale trzeba myśleć do przodu jedyna ułomność autka to brak fabrycznej klimy. Koledzy poradźcie w którą stronę iść - szukać używki oryginalnej (pewnie szanse zerowe), montaż innej? - miejsca pod maską i na kole pasowym na wale głównym silnika choćby na sprężarkę nie brakuje??. Może Ktoś ćwiczył ten temat?
Bardzo prosze o rady. Pozdrawiam maws
Klima w HZJ73 4.2D ???
Moderator: Mroczny
Re: Klima w HZJ73 4.2D ???
http://moto.allegro.pl/nowy-orginalny-k ... 20425.html
nie wiem czy aukcja jeszcze ci się wyświetli, ale jak bym miał motać to bym zaadaptował ten zestaw, chociażby dlatego że wszystko co trzeba jest, jest nowe i cena wydaje sie normalna
nie wiem czy aukcja jeszcze ci się wyświetli, ale jak bym miał motać to bym zaadaptował ten zestaw, chociażby dlatego że wszystko co trzeba jest, jest nowe i cena wydaje sie normalna
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...
Temat ten przerabiałem w Libii. Okazało sie ze są 4 typy klimatyzacji. W zależności od rynku i modelu. Niby ten sam silnik, a różnice są w rozstawie śrub i innych drobiazgach.
FORTITUDINE VINCIMUS
Witam Kolegów!
Aktualnie jestem na etapie rzeżbienia miejsca dla parownika (idzie ciężko ) w kabinie po stronie pasażera, może ktoś z Kolegów wie, zna miejsce/miejsca gdzie można by nabyć taką obudowę czy cały parownik. W serwisie można dostać taką obudowę z parownikiem za jedyne 7kPln
. Może Ktoś zna, miejsce/a gdzie można nabyć taką obudowę lub parownik jak w poniższym linku:http://img716.imageshack.us/i/ssm19292m.jpg/
Pozdrawiam malibu
Aktualnie jestem na etapie rzeżbienia miejsca dla parownika (idzie ciężko ) w kabinie po stronie pasażera, może ktoś z Kolegów wie, zna miejsce/miejsca gdzie można by nabyć taką obudowę czy cały parownik. W serwisie można dostać taką obudowę z parownikiem za jedyne 7kPln

Pozdrawiam malibu
-
-
Owszem - w Afryce i Bliskim Wschodzie. Japonia, Australia i NZ odpada, bo ze względu na RHD parownik ma inny (lustrzany) kształt. W jueseju ten model nie występował wogule.
J7 z klimą to na Europę rzadkość. Natomiast w zasadzie standard na w/w rynki.
Sam parownik jako taki jest identyczny z tymi z 4runnerów (i te można znaleźć na e-bayu), ale kształt obudowy jest inny. Z obu stron.
J7 z klimą to na Europę rzadkość. Natomiast w zasadzie standard na w/w rynki.
Sam parownik jako taki jest identyczny z tymi z 4runnerów (i te można znaleźć na e-bayu), ale kształt obudowy jest inny. Z obu stron.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
- lesio jeep
-
badz twardy po co ci klima
to zbytek
a tk na serio to wszystkie elementy uzywki chodza po okolo 800 yewro

a tk na serio to wszystkie elementy uzywki chodza po okolo 800 yewro
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych