zagadka???
Moderator: Mroczny
zagadka???
witam. jezdze patrolem k260 ale nadchodzi koniec tej ery... zastanawiam sie mocno czy zostac przy nissanie czy wstapic do klubu Toyoty. Stad pojawila mi sie zagadka. znalazlem na terenie niemiec ogloszenie auta na sprzedaz ale bez zdjecia. nie wiem co to jest??? pomozecie??? opis jest nastepujacy:
Toyota Land Cruiser 34 TURBOD H/T LX HD 4WD
czy ktos orientuje sie co to za stwor??? jakies dane techniczne??? moze blokada mostu???
z gory dziekuje za pomoc... pozdrawiam
czy ktos orientuje sie co to za stwor??? jakies dane techniczne??? moze blokada mostu???
K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
Re: zagadka???
LandWlkp pisze:witam. jezdze patrolem k260 ale nadchodzi koniec tej ery... zastanawiam sie mocno czy zostac przy nissanie czy wstapic do klubu Toyoty. Stad pojawila mi sie zagadka. znalazlem na terenie niemiec ogloszenie auta na sprzedaz ale bez zdjecia. nie wiem co to jest??? pomozecie??? opis jest nastepujacy:
auto z roku 1988...
K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
- sebastian2357
Być może jest to BJ 70 z sinikiem 3.4 TD czyli jeden z najlepszych silników jakie wypusciła ta firma. To auto jest na resorach, ma bardzo wytrzymałe mosty podobnie jak całą reszte podzespołów. Genaralnie rodzynek, jeżeli to rzeczywiscie to.
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
[quote="sebastian2357"]Być może jest to BJ 70 z sinikiem 3.4 TD czyli jeden z najlepszych silników jakie wypusciła ta firma. To auto jest na resorach, ma bardzo wytrzymałe mosty podobnie jak całą reszte podzespołów. Genaralnie rodzynek, jeżeli to rzeczywiscie to.[/quo
dziekuje za odpowiedz...
jesli jest na resorach to czy jest mozliwosc przelozenia mostow pod resor. zrobilem to tzw spoa w moim patrolu i znacznie sie podniosl...
czy wystepuja te modele z blokadami mostow???
pozdrawiam
dziekuje za odpowiedz...

jesli jest na resorach to czy jest mozliwosc przelozenia mostow pod resor. zrobilem to tzw spoa w moim patrolu i znacznie sie podniosl...

czy wystepuja te modele z blokadami mostow???
pozdrawiam
K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
-
-
Występują mosty z blokadami - są wtedy załączane (blokady) linką (ręcznie).
Przerzucić mosty pod resor się da - ale w tym modelu to pomyłka, chyba że planujesz koła 44". J7 ma dosyć wąski rozstaw kół, i po takiej operacji robi sie bardzo niestabilne i wywrotne.
J7 ma ogromniaste nadkola, 35" kapcie wymagają jedynie niewielkiego liftu, rzędu 1", a i to nie musowo i zależy od szerokości i odsadzenia felg i niechęci do podcinania blach.
Przerzucić mosty pod resor się da - ale w tym modelu to pomyłka, chyba że planujesz koła 44". J7 ma dosyć wąski rozstaw kół, i po takiej operacji robi sie bardzo niestabilne i wywrotne.
J7 ma ogromniaste nadkola, 35" kapcie wymagają jedynie niewielkiego liftu, rzędu 1", a i to nie musowo i zależy od szerokości i odsadzenia felg i niechęci do podcinania blach.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
dziekuje za wypowiedz... wlasnie takie kola planuje 35/10,5 R15 kopia simexa tylko zastanawiam sie czy nie zrobi sie z niego pomnik bo nie o to mi chodzi. auto ma porzadnie broic w terenie dlatego zalezy mi na blokadach. Podoba mi sie. ma dobry silnik, jest krotka mam tyulko nadzieje ze nie za delikatna... jeszcze nie jezdzilem toyota w terenie... w sobote jade ja ogladac. jak kupie??? pokazerokfor32 pisze:Występują mosty z blokadami - są wtedy załączane (blokady) linką (ręcznie).

Pozdrawiam
K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
jak na resorach i z tej epoki.. to nie jest delikatna
będzie pan zadowolony

będzie pan zadowolony

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
W ogóle to jest delikatna i lubi jak sie ją pieści 

Zbowid

Zbowid pisze:W ogóle to jest delikatna i lubi jak sie ją pieści

zrobie z niej babochlopke....

K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
nie kupilem
zgnita to w niej nie byla chyba tylko kierownica...
silnik faktycznie 3,4 td. podobno 124PS, bez blokad ale bude latwiej byloby chyba wymienic cala niz naprawiac... viele rost...

K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
- sebastian2357
Jak była poniżej 8 tyś to warto było kupić dla samego silnika..
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
sebastian2357 pisze:Jak była poniżej 8 tyś to warto było kupić dla samego silnika..
nawet sie nie targowalem bo wiedzialem ze nie wezme ale wyjsciowa 1250jurkow...
K260 - był...
Y60 - jest...
Y60 - jest...
- sebastian2357
Jak bym miał luźne parę złoty to może nawet bym się skusił i kupił dla silnika. Ale może jeszcze ktoś bedzie chetny..
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była