Przedni dyfer Hill 2.4D vs. 4Runner 3.0B

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
MaxLux

Przedni dyfer Hill 2.4D vs. 4Runner 3.0B

Post autor: MaxLux » sob lip 15, 2006 10:40 pm

Jak w temacie czy przelozenia dyfrow w hilu vs. 4Run sie roznia ?

poszperalem po forum i wyglada ze tak latwo nie podejdzie a chyba naj... latwiej, szybciej, taniej qpic caly dyfer z uzywki zamiast szukac po ASO
tym bardziej ze nie rozbieralem go jeszcze a uszkodzil sie na pewno bo prawe kolo szarpie i strzela jak sie go zapnie tak jakby jeden zab wylamalo...

BTW po ile uzywka stoi i gdzie w okolicach Krakowa tego szukac ??
znajac zycie to pewnie znajde go gdzies znowu pod Poznaniem ;)

Zdrowka

Maniek

Post autor: Maniek » ndz lip 16, 2006 12:32 pm

w hiluxie 2,4D masz przełożenie 4,556 a w 4R 3,0 TD jest 4,3 a w benyznie to nie wiem czy nie jeszcze mniejsze - więc nie podejdzie - a poza tym koła zębate w przednich mostach na IFS są mniejsze (talerz 7,5" średnicy) a w sztywnym większe (8")...dodatkowo występują różne grubości koła talerzowego i średnice wałków atakujacych - przy takiej samej średnicy...więc najlepiej szukać do hila - przedni i tylny zestaw talerz-atak jest taki sam przy sztywnomostowcach....no chyba, ze masz przód niezależny to sorry...może podejdzie od 4R z 2,4 TD ale nie jestem pewien czy przełożenie spasi
coś będzie....

Awatar użytkownika
MaxLux

Post autor: MaxLux » ndz lip 16, 2006 2:58 pm

Dzieki Maniek za wyczerpujace info !

wiec trzeba Hila do przeszczepu szukac .... a ja mam niestety IFS

Jeszcze jedno - czy faktycznie najlepiej calosc kupic i wymienic, bo ponoc poskladac to osobno to masakra :roll:

Czy ktos moglby jeszcze orientacyjna cene podac za caly most IFS przod do Hila

Maniek

Post autor: Maniek » ndz lip 16, 2006 5:08 pm

słyszałem o cenach od 1500 w górę za komplet talerz-atak - to wystarczy - po co cały most...a pewne, że to most ? może sprzęgiełko albo przegub - bo dziwne, że tylko jedno koło szarpie, jakby most to szarpałyby oba...najpierw rozbierz ustrojstwo a potem szukaj częsci
coś będzie....

Awatar użytkownika
MaxLux

Post autor: MaxLux » pn lip 17, 2006 8:23 pm

Niestety talez-atak zmielone :evil:
jakby ktos wiedzial cos o jakims dostepnym dyfrem czy czesciami od reki to prosze info na prv :)16

BTW: na talerzu jest nabity numer 4,6 czy to przelozenie ? - Maniek cos pisal o 4,566 czy toto samo czy mam cos nietypowskiego

Awatar użytkownika
MaxLux

Post autor: MaxLux » sob lip 22, 2006 10:57 am

Kupilem caly dyfer i juz robi :)21

Uzywka (cala) kosztowala 1,5k (po negocjacjach) pozostaje tylko uszczelaniacz od strony ataku wymienic bo cos cieknie :(

Dzieki jeszcze raz za pomoc !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”