silnik 2lte problem z odpaleniem

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

sly443
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

silnik 2lte problem z odpaleniem

Post autor: sly443 » sob gru 02, 2006 9:44 am

mam problem z odpaleniem zimny dlugo kreci swiece nowe a cieply nie da sie odpalic odrazu po przekreceniu staje jakby slaby akumulator ale jestnowy
wymienino mi pasek rozrzadu moze cos zle ustawili pomocy

Awatar użytkownika
rudydh
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: rudydh » sob gru 02, 2006 1:26 pm

ad swiece kupiłeś takie jakie miałeś, albo takie jakie maja być, bo sa 2 typy 6v i 12v , co do ciezkiego odpalania sprawdz korek wlewu paliwa bo zatyka sie odpowietrzenie w zbiorniku i sie robi podciśnienie i zabiera paliwo z pompy , co do nieodpalania na ciepło moze miec to samo co ja , ale to tez powinno wystepowac na zimnym , poprostu rozrusznik zjeb.... . innych opcji nie widze
hdj80 + lj70

www.gabaryty.net

sly443
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sly443 » sob gru 02, 2006 5:43 pm

rudydh pisze:ad swiece kupiłeś takie jakie miałeś, albo takie jakie maja być, bo sa 2 typy 6v i 12v , co do ciezkiego odpalania sprawdz korek wlewu paliwa bo zatyka sie odpowietrzenie w zbiorniku i sie robi podciśnienie i zabiera paliwo z pompy , co do nieodpalania na ciepło moze miec to samo co ja , ale to tez powinno wystepowac na zimnym , poprostu rozrusznik zjeb.... . innych opcji nie widze

dzieki za pomoc ale mysle ze to nie swiece bo kupilem takie same a rozrusznik jest ok

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » sob gru 02, 2006 7:55 pm

rudydh pisze:ad swiece kupiłeś takie jakie miałeś, albo takie jakie maja być, bo sa 2 typy 6v i 12v , co do ciezkiego odpalania sprawdz korek wlewu paliwa bo zatyka sie odpowietrzenie w zbiorniku i sie robi podciśnienie i zabiera paliwo z pompy , co do nieodpalania na ciepło moze miec to samo co ja , ale to tez powinno wystepowac na zimnym , poprostu rozrusznik zjeb.... . innych opcji nie widze
Jest jescze ich sporo .... ale jako pierwsza rzecz sprawdzilbym stan kabla , ktory idzie od akumulatora do rozrusznika .
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

Nikos

Post autor: Nikos » sob gru 02, 2006 8:01 pm

sprawdz czujnik temperatury silnika przy wyjsciu termostatu (masz tam dwa czujniki) jeden do zegarow drugi do kompa.............. jezeli masz 2LTEII tak jak ja w lj 78 to masz elektroniczna pompe i kompa tak wiec mozesz jeszcze diagnostyke mu zrobic mostkujac te1 i e1 w zlaczu diagnosis i odczytac kody blyskowe check engine

WITAS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: WITAS » ndz gru 10, 2006 7:07 pm

mój też miał takie objawy że na ciepło nie palił jak trza i do pompiarza i sie okazało że jak rozrząd robili to ustawili coś nie tak.
TAKI śREDNI LJ 70 - MOżE KIEDYś ......

Nikos

Post autor: Nikos » pn gru 11, 2006 12:20 am

WITAS pisze:mój też miał takie objawy że na ciepło nie palił jak trza i do pompiarza i sie okazało że jak rozrząd robili to ustawili coś nie tak.
tia tylko ze 2LTEII to zupelnie inna bajka.... pewnie ze rozrzad taki sam ale sterowanie wtryskiem i praca silnika jest elektroniczne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”