Toyota 105 ... inna :)
Moderator: Mroczny
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Toyota 105 ... inna :)
to są jego pierwsze krzyżaki i oryginalne wały.
i są inne przednie a tylne.
ale nie jestem zdziwiony.
zawsze jak nie da się rozkminić to mi podrzucają takie hawna...
specyfikacja policyjna.
i są inne przednie a tylne.
ale nie jestem zdziwiony.
zawsze jak nie da się rozkminić to mi podrzucają takie hawna...
specyfikacja policyjna.
#noichuj
-
-
Wklep vin w tą wyszukiwarkę co zapodałem - pokaże dokładnie co to za model, i numery po epc muszą pasować. A jeżeli były robione jakieś przeróbki (dla policji) obejmujące napęd - to ori to już nie jest ...
Zmierz rozstaw zamków - o ile idą ciągle po wewnątrz. Jak jest taki sam jak na drugim wale - zapodaj tam te 29/77 i będzie Pan zadowolony.
Możliwe też że auto dostało tylny wał już z młodszej wersji (po vin to wyjdzie) - tam toyota zastosowała wały typu Dana Spicer (uj wie dlaczemu). Mają one faktycznie szersze krzyżaki (ale nie pamiętam wymiarów), a charakterystyczne są zamki od zewnątrz (jak w poldonezie), i nie mają smarowniczek. Wielowypusty tych wałów są też kryte mieszkami gumowymi.
Kylon ma te krzyżaki na półce, dryndni se to Ci pomierzy od ręki dla obu wersji auta.

Zmierz rozstaw zamków - o ile idą ciągle po wewnątrz. Jak jest taki sam jak na drugim wale - zapodaj tam te 29/77 i będzie Pan zadowolony.
Możliwe też że auto dostało tylny wał już z młodszej wersji (po vin to wyjdzie) - tam toyota zastosowała wały typu Dana Spicer (uj wie dlaczemu). Mają one faktycznie szersze krzyżaki (ale nie pamiętam wymiarów), a charakterystyczne są zamki od zewnątrz (jak w poldonezie), i nie mają smarowniczek. Wielowypusty tych wałów są też kryte mieszkami gumowymi.
Kylon ma te krzyżaki na półce, dryndni se to Ci pomierzy od ręki dla obu wersji auta.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
- Igor V8
-
Czy mi się tylko wydaje ... czy kasztanicie mój rozwojowy temat ?

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

-
-
No co Ty ... Na Tym forum?
To nie kasztan, ino wątek poboczny ...

To nie kasztan, ino wątek poboczny ...

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
przecież wiesz, że cie kocham niezmiennie paróweczko ty mojaIgor V8 pisze:Czy mi się tylko wydaje ... czy kasztanicie mój rozwojowy temat ?

#noichuj
Igor temat ma już 7 stron, czyli pierwsze miejsce w tym nudnym dziale, nie licząc przyklejonych. Należą się chyba jakieś podziękowania. Nareszcie się coś tu dzieje 
Kiedy test drive?

Kiedy test drive?
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
Też się zastanawiam dlaczego ten dział taki agonalny? Może z racji mniejszej liczebnie populacji toy toyów...
Igor poproszę filmik z jazd próbnych

grujer pisze:Też się zastanawiam dlaczego ten dział taki agonalny? Może z racji mniejszej liczebnie populacji toy toyów...
...
Bo jest cos takiego jak http://www.tlc.org.pl gdzie jak mniemam jest ogromna wiekszość urzytkowników Toyot 4x4 w PL i nie tylko..

Poza tym "smutną"

HZJ80 (97) --> FZJ100 (98) --> FZJ100 (06) -->FZJ76 (08)
Samokrytycyzm i zdolność śmiania się z samego siebie to podobno bardzo cenione cechy charakteruJerz23 pisze:... No bo i oczym pisać? Że znowu sie zalało paliwem auto i pojechalo przed siebie?...

A tam to taki ruch wielki? Jeśli tak to niewidoczny dla niezarejestrowanych.Jerz23 pisze:grujer pisze:Też się zastanawiam dlaczego ten dział taki agonalny? Może z racji mniejszej liczebnie populacji toy toyów...
...
Bo jest cos takiego jak http://www.tlc.org.pl gdzie jak mniemam jest ogromna wiekszość urzytkowników Toyot 4x4 w PL i nie tylko..![]()
Poza tym "smutną"prawdą jest to że Toyoty 4x4 mają słabe własciwosci "integracyjne"
. No bo i oczym pisać? Że znowu sie zalało paliwem auto i pojechalo przed siebie?
Inne marki dostarczaja wiecej wrażeń. Tak więc okazji do solidaryzowania się z innymi, którym poraz kolejny coś z auta odpadło, jest wiecej
grujer pisze:A tam to taki ruch wielki? Jeśli tak to niewidoczny dla niezarejestrowanych.Jerz23 pisze:grujer pisze:Też się zastanawiam dlaczego ten dział taki agonalny? Może z racji mniejszej liczebnie populacji toy toyów...
...
Bo jest cos takiego jak http://www.tlc.org.pl gdzie jak mniemam jest ogromna wiekszość urzytkowników Toyot 4x4 w PL i nie tylko..![]()
Poza tym "smutną"prawdą jest to że Toyoty 4x4 mają słabe własciwosci "integracyjne"
. No bo i oczym pisać? Że znowu sie zalało paliwem auto i pojechalo przed siebie?
Inne marki dostarczaja wiecej wrażeń. Tak więc okazji do solidaryzowania się z innymi, którym poraz kolejny coś z auta odpadło, jest wiecej
Daj pan pokój z tym trollem...sekta toyociarzy generuje ruch niezauważalny w statystykach serwerów.

Na ostatnim kultowym zjeździe gapnęli się, że coś ich mało - bodaj cztery razy mniej niż w 2009. Zamknęli się we własnym sosie, zestarzeli, wyłysieli i ...zapraszają

Lechu, pierwszy TLC Camp był w 2010 roku więc piszesz chyba o innym spotkaniu na którym byłeślech. pisze:Na ostatnim kultowym zjeździe gapnęli się, że coś ich mało - bodaj cztery razy mniej niż w 2009.

Jerzy, to jesienna nuda przygania kasztaniarzy szukajacych w innych działach rozrywki której nie moga znaleść u siebie

Patrol LS1 "Czarna Mamba"
KamiL200 pisze:...
Jerzy, to jesienna nuda przygania kasztaniarzy szukajacych w innych działach rozrywki której nie moga znaleść u siebie
No chyba

Kasztaniarzy na jesien to bym sie bardziej w parku spodziewal spotkac niz tutaj

TLC Camp jest imprezą otwartą i rozwija się dzięki porządnym i rozsądnym ludziom.KamiL200 pisze:Lechu, pierwszy TLC Camp był w 2010 roku więc piszesz chyba o innym spotkaniu na którym byłeślech. pisze:Na ostatnim kultowym zjeździe gapnęli się, że coś ich mało - bodaj cztery razy mniej niż w 2009.![]()
YOTA jest imprezą zamkniętą dla garstki sekciarzy i wszelkiej maści hipokrytów.
Ale..nie kasztańmy wątku pewnemu panu...
Ostatnio zmieniony sob lis 03, 2012 3:44 pm przez lech., łącznie zmieniany 1 raz.
Popieram Lechu w całej rozciągłościlech. pisze:TLC Camp jest imprezą otwartą i rozwija się dzięki porządnym i rozsądnym ludziom.

Nie wiem, nie byłem bo to impreza tylko dla Klubowiczów. Czyżbyś nim byłlech. pisze:Yota jest dla sekciarzy i wszelkiej maści hipokrytów.

Patrol LS1 "Czarna Mamba"
Toytoyowcy z racji na dużą ilość defektów musieli po prostu założyć sobie oddzielne forum, bo tutaj to wszystko by się nie zmieściło.grujer pisze:Też się zastanawiam dlaczego ten dział taki agonalny? Może z racji mniejszej liczebnie populacji toy toyów...

N2O pisze:Toytoyowcy z racji na dużą ilość defektów musieli po prostu założyć sobie oddzielne forum, bo tutaj to wszystko by się nie zmieściło.grujer pisze:Też się zastanawiam dlaczego ten dział taki agonalny? Może z racji mniejszej liczebnie populacji toy toyów...
a bo to takie forum i klub, gdzie żeby należeć trzeba mieć samochód terenowy.
O którym nie ma kiedy pisać, bo nic z nim się dzieje, tylko człowiek po lesie

TADEO
architeo pisze:.... tylko człowiek po lesie![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zapinkala.
po jakim lesie?! po jakim lesie ja sie pytam?!

toyek malo w necie, za to duzo po calym swiecie gdzie niema drog

Jerz23 pisze:architeo pisze:.... tylko człowiek po lesie![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zapinkala.
po jakim lesie?! po jakim lesie ja sie pytam?!Ja tam nigdy nie zapinkalam po zadnym lesie
![]()
toyek malo w necie, za to duzo po calym swiecie gdzie niema drog
po lesie LUDZI np. moze byc ?
TADEO
a pewnie ze moze!
wszak nie od dzis wiadomo, ze samochod terenowy moze jezdzic wszedzie
No ale kto dzis wie co to samochod terenowy 

- Igor V8
-
Dzisiaj wyjechała Toyotka ...
Skrzynia TCI kapitalnie przenosi napęd ... fajniutko zmienia biegi ... sympatycznie się zbiera
Pierwszy etap prac uważam za zakończony

Skrzynia TCI kapitalnie przenosi napęd ... fajniutko zmienia biegi ... sympatycznie się zbiera
Pierwszy etap prac uważam za zakończony

- Igor V8
-
Anoarchiteo pisze:no sliczna, to jakiś rusek ? sądząc po "kamo". i blachach ?

- Igor V8
-