Wymiana świec żarowych.
Moderator: Mroczny
Wymiana świec żarowych.
Pytanie do praktyków-kiedy lepiej wykrecać dawno nie ruszane świece żarowe w 2LT,na ciepłym czy zimnym silniku?
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Re: Wymiana świec żarowych.
przyjemniej jest gdy jest ciepły - ale nie gorący
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Na ciepłym na pewno przyjemniej bo w łapki grzeje,tylko czy wtedy rozszerzalność różnych materiałów ułatwia odkręcenie,jakby nie patrzeć,kłopotliwych elementów.Zanim nastały mrozy silnik odpalał nim wał korbowy zdążył zrobić pełny obrót.Teraz przy mrozach odpala troszkę wolniej,jednak zaczyna chodzić kulowo gdyż nie pracują wszystkie gary.Świece na pewno do wymiany.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Na ciepłym.
Mój tak też chodzi po odpaleniu kilka sekund i później normalnie ale nie przejmuję się tym bo jest tak 2 lata i zawsze odpala nawet przy -20.
PS. Ożywiłeś auto i jeździsz nim?
Mój tak też chodzi po odpaleniu kilka sekund i później normalnie ale nie przejmuję się tym bo jest tak 2 lata i zawsze odpala nawet przy -20.
PS. Ożywiłeś auto i jeździsz nim?
FON 666 131 133
Powiem Ci ze nie ma tragedii.Wywaliłem przedni wałek,wstawilem gumy w panhardach i auto śmiga zarypiście.Słychać trochę łożysko tylnej piasty,chłodnica do wymiany rdzenia i wstawienie nowych uszczelnień w silniku.Myślałem że bedzie gorzej a tu nawet można spokojnie jeździć.Szukam jeszcze jakiegoś wałka przedniego bo w obecnym ktoś kiedyś zaspawał zabezpieczenia krzyżaków i uchwyty do wywalenia.Postanowiłem że do czasu gdy będę miał czas na przełożenie budy,utrzymam całość w stanie nadającym się do jazdy,bo UAZ raczej juz nie wyjedzie.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
No to się cieszę że jesteś zadowolony (tak myślę że jesteś)
No te nieprzyjemne stuki to własnie były z tego panharda a co do szumów z tyłu to bym pooglądał raczej nie piastę tylko most tylny bo tam ktoś coś grzebał.
Lepiej pozaglądaj tam bo to jedne miejsce które budziło moje podejrzenia że mogło być coś nie tak.
Reszta to kosmetyka.
O całą chłodnicę zapytaj tu:
http://chlodnice.bydgoszcz.pl/
Mają bardzo dobre ceny.
Jak byś miał jakieś pytania to wal śmiało.
No te nieprzyjemne stuki to własnie były z tego panharda a co do szumów z tyłu to bym pooglądał raczej nie piastę tylko most tylny bo tam ktoś coś grzebał.
Lepiej pozaglądaj tam bo to jedne miejsce które budziło moje podejrzenia że mogło być coś nie tak.
Reszta to kosmetyka.
O całą chłodnicę zapytaj tu:
http://chlodnice.bydgoszcz.pl/
Mają bardzo dobre ceny.
Jak byś miał jakieś pytania to wal śmiało.
FON 666 131 133
Na moście musze sprawdzic uszczelniacz na wyjsciu bo puszcza olej,moze wałek ma luzy i wali dookoła po gumie,sprawdze czy nie ma za duzych luzów i odpalę naped na podnosniku.Teraz przyjadę na święta na całe 2 tygodnie i mam zamiar wjechać na kanal i sprawdzić wszystko dokładnie od spodu.Mam tutaj na miejscu firmę która naprawia chłodnice do TIR-ów i wycenili wymianę rdzenia na nowy,aluminiowy za 800zł.Na razie wstawiam chłodnicę z UAZa,też mosiężna i w dobrym stanie.
Masz może jakiś pasujący przedni wał napędowy w dowolnym stanie?Może ktoś ze znajomych ma coś na zbyciu.
Masz może jakiś pasujący przedni wał napędowy w dowolnym stanie?Może ktoś ze znajomych ma coś na zbyciu.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Napisz może tu
http://tlc.org.pl/forum/viewforum.php?f=18
Jeśli chodzi o wał bo ja nie mam.
Ale myślę że na allegro nie powinno byc z tym problemu.
Co do chłodnicy to właśnie możesz miec od nich taniej nową kopletną niz regeneracja.
Dla porównania do Jeepa WJ 4,7 najtańsza po cenach hurtowych w intercars kosztuje około 1200zł a tam z przesyłka jakies 470zł z tego co pamietam.
Warto sprawdzić cenę żeby sie nie nabić samemu w butelkę.
http://tlc.org.pl/forum/viewforum.php?f=18
Jeśli chodzi o wał bo ja nie mam.
Ale myślę że na allegro nie powinno byc z tym problemu.
Co do chłodnicy to właśnie możesz miec od nich taniej nową kopletną niz regeneracja.
Dla porównania do Jeepa WJ 4,7 najtańsza po cenach hurtowych w intercars kosztuje około 1200zł a tam z przesyłka jakies 470zł z tego co pamietam.
Warto sprawdzić cenę żeby sie nie nabić samemu w butelkę.
FON 666 131 133