TOYKI z ogłoszeń -byłem, widziałem...
Moderator: Mroczny
Re: TOYKI z ogłoszeń -byłem, widziałem...
Dzika Koza
Michał4x4 pisze:Czy ktoś z Was oglądał ten samochód?
http://moto.allegro.pl/lj70-z-silnikiem ... 76446.html
nalepe z forum ma .. pewno ktos z naszych

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
-
-
Faktycznie był temat o tym aucie (swapie silnika) jakiś czas temu - tak ze trzy latka wstecz. Kojarzę trójmiasto, ale nie pamiętam już nicka forumowego...
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
nick tego użytkownika od tojki z lexem to prawdopodobnie " Samaeli "
pozdrawiam
pozdrawiam
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
http://otomoto.pl/toyota-hilux-xtra-cab ... 98197.html
zna ktoś?? widział??
gdyby było to 4 drzwiowe już bym jechał
zna ktoś?? widział??
gdyby było to 4 drzwiowe już bym jechał
-
-
To byś się trochę zdziwił na miejscu.
Bo to Tacoma pierwszej generacji ...
, a nie hil jak w opisie.
Budy podobne, ale rama i cały napęd zupełnie inne niż w hilach z tych lat. Bliźniak do europejskiego J9 - i podobnie jak w J9 bolączki "wieku dziecięcego" dla kilku tam zastosowanych patentów ...
Bo to Tacoma pierwszej generacji ...

Budy podobne, ale rama i cały napęd zupełnie inne niż w hilach z tych lat. Bliźniak do europejskiego J9 - i podobnie jak w J9 bolączki "wieku dziecięcego" dla kilku tam zastosowanych patentów ...

- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
tacome od hila to ja jeszcze umiem rozróżnić
czyli generalnie nie polecasz tych aut- tacom??
chciałbym mieć automata w pickupie 4 drzwiowym o wymiarach europejskich
coraz bardziej zastanawiam się nad d-max z silnikiem 3.0 i awtomatem

czyli generalnie nie polecasz tych aut- tacom??
chciałbym mieć automata w pickupie 4 drzwiowym o wymiarach europejskich
coraz bardziej zastanawiam się nad d-max z silnikiem 3.0 i awtomatem
-
-
Taco to fajne auto, ale bliźniaczość z J9 skutkuje słabą listwą kiery i spapranym rozwiązaniem dolnych sworzni zwrotnic. Słaby jest także przedni dyfer. Więcej wad nie ma praktycznie, bo w przeciwieństwie do J9 napęd part time eliminuje wybuchowy reduktor.
Ogólnie - to fajny dupowóz na czarne, ale już nie jest to sprzęt do czochrania w takim stylu jak starsze hile.
Ogólnie - to fajny dupowóz na czarne, ale już nie jest to sprzęt do czochrania w takim stylu jak starsze hile.
Witam szanownych kolegów!Nosze sie z zamiarem zakupu TOYOTY LAND CRUISER 80 VX w wersji benzynowej Nigdy wczesniej nie miałem zadnej toyoty i nie wiem na co zwrocic uwage podczas zakupu tego auta Problem jest w tym ze auto ktore chce kupic jest w Islandi i nie bedzie mozliwosci zeby ktos z naszych forumowiczów pomogł mi podczas zakupu Musze wiec sam ocenic w jakiej kondycji jest auto Plusem zakupu auta w tym kraju jest to ze nikt z włascicieli nie kreci liczników i o to moge byc spokojny Jest tez ksiazka serwisowa Oto link do ogłoszenia
http://www.bilasolur.is/CarDetails.aspx ... &schpage=1
Na jazde probna umowiny jestem w przyszłym tygodniu,cena w przeliczeniu na złotowki to 21000tys zł
ps.czy ten silnik ma pasek rozrzadu czy łancuch?Pozdrawiam Serdecznie
http://www.bilasolur.is/CarDetails.aspx ... &schpage=1
Na jazde probna umowiny jestem w przyszłym tygodniu,cena w przeliczeniu na złotowki to 21000tys zł
ps.czy ten silnik ma pasek rozrzadu czy łancuch?Pozdrawiam Serdecznie
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG
2.MITSUBISHI PAJERO I 3.0V6 PB/LPG
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG
Forumowiczow z islandii kilku jest.
O stan bylbym raczej spokojny, jesli ma przeglad to stan techniczny jest nienaganny. Koledze nie przpuscili przegladu z powodu przepalonej jednej zarowki od tablicy rejestracyjnej. Innym razem cofneli go , bo wtyczka haka nie miala zaslepki.
Na miejscu tam jestes?

O stan bylbym raczej spokojny, jesli ma przeglad to stan techniczny jest nienaganny. Koledze nie przpuscili przegladu z powodu przepalonej jednej zarowki od tablicy rejestracyjnej. Innym razem cofneli go , bo wtyczka haka nie miala zaslepki.
Na miejscu tam jestes?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Łańcuchcoco27 pisze:Czy ten silnik ma pasek rozrzadu czy łancuch?Pozdrawiam Serdecznie

Patrol LS1 "Czarna Mamba"
oj mógł byś się bardzo zdziwićWojtek_W pisze:
O stan bylbym raczej spokojny, jesli ma przeglad to stan techniczny jest nienaganny.

Powtarzam co slyszalem z ust dobrego kolegi zamieszkujacego te rejony.
Mogiem sie mylic oczywiscie.
W przyslzym roku chcialbym zweryfikowac to swierdzenie
Mogiem sie mylic oczywiscie.
W przyslzym roku chcialbym zweryfikowac to swierdzenie

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
jak kupiłem hila z przeglądem to 50 km przejechałem a następne 50 do domu na sznurku 

-
-
Przeglądy tam są ostre, ale pod kątem bezpieczeństwa jazdy. Nikt nie otwiera silnika przecie na przeglądzie ...
No a dwa - nie ma co się czarować - ostre to są dla klientów z ulicy. "Po znajomości" też się da.
Jedno czego nie ma, to picowania do sprzedaży (chyba że Polak od Polaka kupuje, to wypływa czasami nasza narodowa mentalność w temacie, czyli podpicowany szmelc). Ale normalnie - tam obowiązuje silne poczucie rękojmi, i właściciel odpowiada za wady nawet o których nie musiał wiedzieć. W sensownych ramach czasowych, oczywista. Więc jak kupisz, i "za bramą" się rozsypie, to zwrot kasy albo naprawa na koszt sprzedawcy.
Jeżeli nie ma wyraźnie zaznaczone, że auto jest sprzedawane z usterką - to jest traktowane jako w pełni sprawne. i za taki stan odpowiada sprzedawca.

No a dwa - nie ma co się czarować - ostre to są dla klientów z ulicy. "Po znajomości" też się da.
Jedno czego nie ma, to picowania do sprzedaży (chyba że Polak od Polaka kupuje, to wypływa czasami nasza narodowa mentalność w temacie, czyli podpicowany szmelc). Ale normalnie - tam obowiązuje silne poczucie rękojmi, i właściciel odpowiada za wady nawet o których nie musiał wiedzieć. W sensownych ramach czasowych, oczywista. Więc jak kupisz, i "za bramą" się rozsypie, to zwrot kasy albo naprawa na koszt sprzedawcy.
Jeżeli nie ma wyraźnie zaznaczone, że auto jest sprzedawane z usterką - to jest traktowane jako w pełni sprawne. i za taki stan odpowiada sprzedawca.
zgadzam sie z rokfor 32 ,jak sie nikogo tu nie zna to szans nie ma zeby auto dostało przeglad Ja np nie dostałem przegladu za niesprawna wtyczke na haku do przyczepy,tłumaczyłem ze nie ciagam zadnej itp ,nic z tego musiałem naprawic Przeglad tutaj jest konkretny,spr wszystkie luzy,wycieki,hamulce,pasy bezpieczenstwa itp Zawsze spisywany jest stan licznika Mam tutaj juz 4 samochod i nigdy nie trafiłem na zadne ukryte wady ,wszystko zawsze było ok ps Toyotka jest u znajomego w komisie ,powiedział ze zna doskonale te auto i zaprasza na jazde probna Jutro bedziemy testowac sprzet razem z kolega
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG
skoro jest tak zajebiscie to czego się lękasz ? 

robok rzępoli w harapuciu
gdyby to był nowy samochod to bym sie nie lekał,a toyotka swoje lata ma i zawsze moze byc cos do dłubniecia A w porownaniu do naszego kraju to jest zajebiscie(mam na mysli zakup samochodu) nie oszukuja na kazdym kroku,stan licznika,historia powypadkowa itp
MARCIN
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG
1.TOYOTA FZJ80 4.5PB/LPG
-
- jestem tu nowy...
BeMyWife pisze:Witam!
Zamierzam zostać nowym właścicielem tej Toyotki LJ70, nie znam sie za bardzo na sprzecie, na początku lutego jade to przyprowadzic, zerknijcie swoim czujnym okiem co juz ewidentnie widac na foto, a co powinienem sprawdzic, i co o tym myslicie....
Z góry dziekuje.
https://picasaweb.google.com/1095643933 ... kMyWu_nrRA#
pozdrawiam
hmmm, widze ze mozna na was polegać.

-
-
Znaczy się mamy znać wszystkie toyki w kraju i ich właścicieli?BeMyWife pisze:BeMyWife pisze:Witam!
Zamierzam zostać nowym właścicielem tej Toyotki LJ70, nie znam sie za bardzo na sprzecie, na początku lutego jade to przyprowadzic, zerknijcie swoim czujnym okiem co juz ewidentnie widac na foto, a co powinienem sprawdzic, i co o tym myslicie....
Z góry dziekuje.
https://picasaweb.google.com/1095643933 ... kMyWu_nrRA#
pozdrawiam
hmmm, widze ze mozna na was polegać.

Co do typowych wad - forum to nie czat, ludzie niekoniecznie siedzą tu jak przybetonowani - ale za to posty nie są kasowane po 24h. To o co pytałeś było wałkowane wiele razy, wystarczy trochę poszukać.
Witam, ktoś może coś wie o tej Toyce http://otomoto.pl/toyota-land-cruiser-C27757485.html
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Galloper LWB - turysta
Witam,
mam na oku jednego HDJ80 z 1992, nadwozie w bdb stanie, zadbane wnętrze...
Auto stoi nie jezdzone z 2 lata
Możecie coś podpowiedzieć z poniższych fotek?

mam na oku jednego HDJ80 z 1992, nadwozie w bdb stanie, zadbane wnętrze...
Auto stoi nie jezdzone z 2 lata
Możecie coś podpowiedzieć z poniższych fotek?

-
-
Że cieknie przekładnia kiery?
Jakby co - nie daj się nabrać na teksty o regeneracji za grosze. Ten typ przekładni nie regeneruje się w całości, jedynie dolny uszczelniacz i panewki wałka głównego są wymienne. Układ wspomagania i cały wałek wejściowy stanowią jeden moduł, i nie wyystępują do niego zestawy naprawcze, i nie jest to tania rzecz. A o dobrą używkę do tego modelu coraz ciężej.
A co do stanu blacharskiego - zajrzyj dokładnie "pod dywaniki". zdjęcia są słabe pod tym względem, ale coś tam już się pokazuje na lewym nadkolu ...

A co do stanu blacharskiego - zajrzyj dokładnie "pod dywaniki". zdjęcia są słabe pod tym względem, ale coś tam już się pokazuje na lewym nadkolu ...