Geometria w Hilu
Moderator: Mroczny
Geometria w Hilu
Wybieram się na ustawienie geometrii i mam pytanie czy w Hilux-ie oprócz zbieżności kół przednich da się ustawić kąt pochylenia kół i kąt pochylenia sworznia zwrotnicy?
Re: Geometria w Hilu
oczywiście
no chyba, że sztywniak
no chyba, że sztywniak
-
-
Tyle, że zwykle sa te regulatory nie do ruszenia.
Sprawdź sobie geometrię - jak jest zwalona - to najpierw zanabądź nowe tuleje pluś śruby - a dopiero potem zleć robotę. Zapieczone stare wydobywa się metodami niszczącymi.
Sprawdź sobie geometrię - jak jest zwalona - to najpierw zanabądź nowe tuleje pluś śruby - a dopiero potem zleć robotę. Zapieczone stare wydobywa się metodami niszczącymi.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Ok tak myślałem ale nie byłem pewien. Zobaczę co się da zrobić bo lekko ściąga mnie na jedną stronę po wyrównaniu prześwitu samochodu na drążkach i teraz nie wiem czy to zbieżność czy to wina rozstawionej geometrii o 2 stopnie (tyle było przed wyrównaniem samochodu na drążkach), opon mi nie darło. Jak się poprawi po ustawieniu zbieżności to nie ruszam bo tuleje mam dobre ale jak nic się nie zmieni to szarpnę się i zakładam nowe wahacze bo do starych zmęczonych zakładanie nowych org tulei jest nieopłacalne. Czy Taro miał z przodu takie same whacze jak Hilux lub czy pasują z 4Runnera 2.4TD? ehh szkoda że na rynku nie ma dostępnych zamienników.
Taro od Hila się niczym nie różni, z wyjątkiem logo.
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...