Silnik z camry do 4runner
Moderator: Mroczny
- polar71
- jestem tu nowy...
Silnik z camry do 4runner
Witam
Jak w temacie. Zakupiłem 4r z padniętym silnikiem, stan poza tym silnikiem jest naprawde bardzo dobry i dlatego się skusiłem ale teraz klopsik. Przeglądam posty na forum i juz troche zgłupiałem (pewnie niektórzy stwierdzą że zgłupiałem bo wbiłem sie w bagno) Czy ten silnik z Camry pasuje czy nie do 4r? a jak nie to gdzie szukać
Liczę na pomoc bo autko pasuje mi jak ulał i stoi od soboty pod płotem .....
pozdrwiam
Polar
Jak w temacie. Zakupiłem 4r z padniętym silnikiem, stan poza tym silnikiem jest naprawde bardzo dobry i dlatego się skusiłem ale teraz klopsik. Przeglądam posty na forum i juz troche zgłupiałem (pewnie niektórzy stwierdzą że zgłupiałem bo wbiłem sie w bagno) Czy ten silnik z Camry pasuje czy nie do 4r? a jak nie to gdzie szukać
Liczę na pomoc bo autko pasuje mi jak ulał i stoi od soboty pod płotem .....
pozdrwiam
Polar
RRC V8 Range oRange 
Di 300 Nominał ....

Di 300 Nominał ....
poszukaj w necie, co chwile przyjezdza jakis 4R z Anglii na czesci, glownie benzyniaki, wiec na pewno cos traifsz
uszy do gory
uszy do gory
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
Od tak sobie to nie pasuje bo 3.0 z Camry to trochę inny silnik niż 3.0 z 4Runnera. Jesli dobrze pamiętam w Camry jest on umieszczony poprzecznie a w 4r wzdłużnie.
Ja kiedyś kombinowałem żeby taki silnik od Camry wstawić do Land Cruisera zamiast beznynowego 2.4
Poszukaj 3.4 V6 - tego co był 4r jak wycofali 3.0 i w LC90 - dobry motor i pasuje
Ja kiedyś kombinowałem żeby taki silnik od Camry wstawić do Land Cruisera zamiast beznynowego 2.4

Poszukaj 3.4 V6 - tego co był 4r jak wycofali 3.0 i w LC90 - dobry motor i pasuje

Nie pasuje.......Janusz2000 pisze:Od tak sobie to nie pasuje bo 3.0 z Camry to trochę inny silnik niż 3.0 z 4Runnera. Jesli dobrze pamiętam w Camry jest on umieszczony poprzecznie a w 4r wzdłużnie.
Ja kiedyś kombinowałem żeby taki silnik od Camry wstawić do Land Cruisera zamiast beznynowego 2.4![]()

- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
i jaki w końcu silnik wstawiłeś do tego RJ 73 bo mi właśnie padł mój 2,4 benzyna(22RE) i jestem w kropce nie moge znaleźć takiego silnika nigdzieJanusz2000 pisze: Ja kiedyś kombinowałem żeby taki silnik od Camry wstawić do Land Cruisera zamiast beznynowego 2.4![]()
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
Mi się nie udało tego silnika wykończyć, w końcu sprzedałem cały samochód bo zupełnie inna koncepcja mi się pojawiła. Ale wiem że osobie która ode mnie kupila jakoś niedawno ten silnik w końcu padł i wsadzają 4.2 TD od 80 od razu ze skrzynią.
Ja nigdy nie spotkałem drugiego samochodu z silnikiem 22RE w Polsce więc nie sądzę żeby udało Ci się znaleść sam taki silnik. Najprędzej to ze USA bo tam jeździły z nim 4Runnery I Celici
Ja nigdy nie spotkałem drugiego samochodu z silnikiem 22RE w Polsce więc nie sądzę żeby udało Ci się znaleść sam taki silnik. Najprędzej to ze USA bo tam jeździły z nim 4Runnery I Celici
-
- jestem tu nowy...
Jak bez przeróbek to szukać tylko oryginał 3VZ-E
Ale dla chcącego nic trudnego, przypasi i V8 5.0 Ford-a

http://members.ozemail.com.au/%7Ejonhel5/
Ale dla chcącego nic trudnego, przypasi i V8 5.0 Ford-a

http://members.ozemail.com.au/%7Ejonhel5/
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
W ramach ciekawostki: http://www.toyotacatalog.net/M1WebGear/
szkoda że u nas nie ma takiej firmy - wszystkie silniki do Toyot, wszystkie cześci i możliwe przeróbki do sportu i do off-roadu.
to właśnie na tej stronie gdzieś się doczytałem że silnik 22R i 22RE był w Stanach w starych Celicach i w 4Runnerach - u nas chyba te samochody nigdy nie występowały z tymi motorami.
szkoda że u nas nie ma takiej firmy - wszystkie silniki do Toyot, wszystkie cześci i możliwe przeróbki do sportu i do off-roadu.
to właśnie na tej stronie gdzieś się doczytałem że silnik 22R i 22RE był w Stanach w starych Celicach i w 4Runnerach - u nas chyba te samochody nigdy nie występowały z tymi motorami.
- polar71
- jestem tu nowy...
Dzięki za pomoc
4r juz odpalony i zrobione pierwsze testy po lekkim terenie
udało się zamknąć w niewielkich kosztach naprawy, dzięki pomocy kolegi który znalazł moje ogłoszenie na giełdzie w rajdy4x4.pl
kupiłem głowicę i po jej przeglądzie i zamontowaniu silnik mruczy aż miło
pozdrowionka

4r juz odpalony i zrobione pierwsze testy po lekkim terenie

udało się zamknąć w niewielkich kosztach naprawy, dzięki pomocy kolegi który znalazł moje ogłoszenie na giełdzie w rajdy4x4.pl
kupiłem głowicę i po jej przeglądzie i zamontowaniu silnik mruczy aż miło
pozdrowionka
RRC V8 Range oRange 
Di 300 Nominał ....

Di 300 Nominał ....