Hilux Blokujące hamulce
Moderator: Mroczny
Hilux Blokujące hamulce
Witam !
Mam problem z hamulcami w Hiluxie 94' 2.4 d 2wd. Problem polga na tym, że po przejechaniu paru kilometrów Hamulce z pzrodu zaczynają trzymać, pedał robi sie twardy. Po odkręceniu odpowietrznika, problem znika na pare kilometrow. Tłoczki w zaciskach oraz przewody elastyczne zostały zmienione. Nie mam ABS-u tak wiec jest to dosyć prosty układ, ale nie wiem gdzie szukać przyczyny. Pompa hamulcowa może blokować zaciski?
I dodatkowo martwi mnie jeszcze jedna rzecz, w przednich zaciskach zmieniłem wszystkie gumki, ale nawet na nowych gumkach prowadnice mają opór, występuja różne średnice gumek/osłon do prowadnic?
Pozdrawiam !
Mam problem z hamulcami w Hiluxie 94' 2.4 d 2wd. Problem polga na tym, że po przejechaniu paru kilometrów Hamulce z pzrodu zaczynają trzymać, pedał robi sie twardy. Po odkręceniu odpowietrznika, problem znika na pare kilometrow. Tłoczki w zaciskach oraz przewody elastyczne zostały zmienione. Nie mam ABS-u tak wiec jest to dosyć prosty układ, ale nie wiem gdzie szukać przyczyny. Pompa hamulcowa może blokować zaciski?
I dodatkowo martwi mnie jeszcze jedna rzecz, w przednich zaciskach zmieniłem wszystkie gumki, ale nawet na nowych gumkach prowadnice mają opór, występuja różne średnice gumek/osłon do prowadnic?
Pozdrawiam !
Re: Hilux Blokujące hamulce
przeczytaj instrukcje obsługi bo może tak ma być 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
może być wina prowadnic , zacisk ma chodzić lekko, a tłoczek wciska się palcami , może być wina pompy lub serwa jak punkt pierwszy ok .
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
a kto za cię wyceluje

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Tylko czy pompa może blokować hamulce? Pokombinuje z zaciskami, sprawdze jeszcze raz czy wszystko dobrze chodzi, albo sprobuje odpiąć podcisnienie wtedy bede mogl chyba wykluczyc servo. Ostatnio zauważyłem ze hamulce na tylne kola nie działaja, tylko ręczny, to też może być przyczyną?
masz luz na pedale hamulca tak około 2cm .
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Zregeneruj lub wymień zaciski na nowe
Na 90% on sa winne
Na 90% on sa winne
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!