Hilux - oświetlenie kabiny - padło
Moderator: Mroczny
Hilux - oświetlenie kabiny - padło
witam, powoli rozgryzam mojego hila i natknąłem się na dwie usterki:
1) nie działa oświetlenie kabiny - żarówka ok, bezpiecznik nr 14 (DOME) w porządku, napięcie ok. 10.4V. wykręciłem obudowę i okazało się, że na kabelkach DOOR i ON nie ma napięcia. Gdzie dalej biegnie ta wiązka? Ma ktoś jakieś schematy elektryki?
2) nie działa też spryskiwacz reflektorów - słyszę załączający się przekaźnik, ale nic nie płynie - pewnie pompka - to popularna usterka? pompka jest rozbieralna/przewijalna czy szukać używki?
z góry dzięki i pozdrawiam
1) nie działa oświetlenie kabiny - żarówka ok, bezpiecznik nr 14 (DOME) w porządku, napięcie ok. 10.4V. wykręciłem obudowę i okazało się, że na kabelkach DOOR i ON nie ma napięcia. Gdzie dalej biegnie ta wiązka? Ma ktoś jakieś schematy elektryki?
2) nie działa też spryskiwacz reflektorów - słyszę załączający się przekaźnik, ale nic nie płynie - pewnie pompka - to popularna usterka? pompka jest rozbieralna/przewijalna czy szukać używki?
z góry dzięki i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw mar 08, 2007 7:42 am przez dink, łącznie zmieniany 1 raz.
dink.
MR2 SW20 2.0 Turbo
Hilux RN110 2.4 BFG A/T 31''
MR2 SW20 2.0 Turbo
Re: Hilux - oświetlenie kabiny - padło
u mnie było to samo...co prawda w LJdink pisze:
przekażnik działał, pompka nie
udało mi się ją rozebrać (obudowę można zdjąć - trzeba odgiąć zaczepy) i okazało się, że szczotki

po wymianie szczotek wszystko działa
aha....szczotek pewnie oryginalnych nie kupisz, ale można dopasować/przerobić od czegoś
Re: Hilux - oświetlenie kabiny - padło
przy okazji wymiany termostatu wymieniłem całą pompkę - 130 zł - można przeżyć, ale sika teraz nieźlebartks pisze:u mnie było to samo...co prawda w LJ
przekażnik działał, pompka nie
udało mi się ją rozebrać (obudowę można zdjąć - trzeba odgiąć zaczepy) i okazało się, że szczotki![]()
po wymianie szczotek wszystko działa
aha....szczotek pewnie oryginalnych nie kupisz, ale można dopasować/przerobić od czegoś

pozdr.,
dink.
MR2 SW20 2.0 Turbo
MR2 SW20 2.0 Turbo