i jeszcze jedno czy ktos moze zmierzyc seryjny przeswit pomiedzy rama a podlozem ?
drugie aku ??
Moderator: Mroczny
drugie aku ??
mam miejse na dwa aku pod maska , teraz jezdze na jednym wiec moje pytanie po co jest ten drugi
?
i jeszcze jedno czy ktos moze zmierzyc seryjny przeswit pomiedzy rama a podlozem ?
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Re: drugie aku ??
ad 1 też mam dwa miejsca, a mam jeden aku 60Ah (jak zapodam wyciągarę to podłączę drugi)gosc pisze:mam miejse na dwa aku pod maska , teraz jezdze na jednym wiec moje pytanie po co jest ten drugi?
ad 2 przy jakich kołach ?
LJ 70
może bez...Mag69 pisze:...gosc pisze:...jeszcze jedno czy ktos moze zmierzyc seryjny przeswit pomiedzy rama a podlozem ?
ad 2 przy jakich kołach ? ...
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata
[/color]
standardowe 31/10.5R15 , 265/75/15Mag69 pisze:ad 1 też mam dwa miejsca, a mam jeden aku 60Ah (jak zapodam wyciągarę to podłączę drugi)gosc pisze:mam miejse na dwa aku pod maska , teraz jezdze na jednym wiec moje pytanie po co jest ten drugi?
ad 2 przy jakich kołach ?
jestes w błedzie -dwa aku zazwyczaj były w autach przeznaczonych na zimniejszy\bardziej wilgotny klimat ,niektóre posiadały podgrzewacze paliwabernardo pisze:wydaje mi sie ze to miejsce "moc" dla wiekszych motorkow
wtedy zapalanie jest na 24 a nie na 12
![]()
np HDJ 4.2 d
np; wszystkie toyki z danii maja dwa aku , dwie nagrzewnice czstosie zdaza ze trafia sie podgrzewacz paliwa, sporadycznie elektryczna nagrzewnica
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
i tutaj jestes w bledzie , wyciag z orginalnego manualaMag69 pisze:gosc pisze:
standardowe 31/10.5R15 , 265/75/15
standartowo to ma 205/16
Lubrication Specifications and quantity
Engine Oil 1KZTE engine 10W/30 or 10W/40 7.5 litres with new oil filter re-new every 6 months / 5000 miles
Manual Gearbox SAE 75W/90 3.9 Litres drain & refill re-new approx every 24 months
Automatic Gearbox ATF Dexron III 1.2 Litres drain & refill re-new approx every 24 months
6.5 Litres dry fill (from rebuild)
Transfer Box SAE 75W/90 1.1 Litres drain and refill re-new approx every 24 months
Front Differential Hypoid gear 80W/90 1.9 Litres
Rear Differential (standard) Standard gear 80W/90 2.7 Litres drain & refill
(L.S.D) Castrol Hypoy 90 LS oil 2.7 Litres drain & refill
Brake and Clutch fluid DOT 3 type to level
Cooling system coolant Ethylene-Glycol base 10.6 litres drain re-fill In general if red is already used keep to red
if green coolant is used keep to green.
Power steering Dexron III to level
General vehicle specifications
Tyre pressures size -265/70/15 front 28-30 P.S.I Tyre pressures given under normal
rear 30-32 P.S.I working conditions and as a guide only
size -31x10.5/15 front 28-30 P.S.I
rear 30-35 P.S.I
- Elwood
-

- Kontaktowanie:
Możesz sobie domotać dodatkową instalację(plus alternator) np: pod wyciągarkę i insze odbiorniki 12V a ten pierwszy rezerwujesz tylko do rozruchugosc pisze:w sumie to nie ale gnebil mnie ten drugi aku, a co do wysokosci to ma ktos zwykla 4R i moze to zmierzyc
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."