Na razie "bulwar".
Zacznę od opon AT i później zobaczymy co dalej.

Moderator: Mroczny
michusz pisze:Witam wszystkich Toyociarzy 4x4! Niedawno zmieniłem plaskacza na krótkiego LC 90. Jak zwykle w takich przypadkach, kombinowanie co wybrać trwało długo. Na początku była brana pod uwagę dyskoteka, potem siedemdziesiątka. Wybór marki był w sumie sprawa dość oczywistą, pracuję w Toyocie więc mam zaplecze... Wiem, że niektórzy traktują ten model jako przerośniętą bulwarówkę, jednak zależało mi na uniwersalności auta i stąd taki wybór.
Z racji miejsca pracy możecie oczywiście liczyć na pomoc w niektórych sprawach. Nie ukrywam, że też pewnie będę chciał skorzystać z doświadczenia starych wyjadaczy![]()
Pozdrawiam wszystkich
przykleiłem ten temat i zapraszm wszystkich nowych kolegów do witania się tu - bez zakładania nowych topiców
Mroczny
Czesc!!! Siemanio!! Guten Tag, Zółwik mistrzu cytatowBono pisze: Pozdrawiam wszystkich![]()
A ten pełny OFF-ROADowy ekipunek to 4 wessemy na dachu, naciągane springi, stare 31" MTki i snorkel i kibel-rury ?Bono pisze: Jadę jutro oglądać LJ 70 z 87 roku w pełnym offroa'owym ekwipunku (cena 18.000). Jak opiniujecie ten model? Myślę jeszcze nad K-160 i Grand Ch. Jeepa, ale w benzynie 5,9L.
Jakieś opinie może Panie i Panowie?
Dokładnie. Ale to nie ten "topic"Karlos pisze:Czy kol. Tomasz.kombi chce pozbyć się osobowego kombi na rzecz osobowego(co by nie powiedzieć "kombi" ) 4x4?
Ja właśnie tak!Teraz jeżdzę Mondeo kombi i taki bagażnik musi być w następnym aucie, a z aut 4x4 większy bagażnik od Mondeo ma tylko 4Runner.
Oczywiście wielkość bagażnika nie była decydująca przy wyborze,
Zastanawiam się jeszcze czy 2,4 TD, 3,0 TD, czy 3,0 V6 benzin?Chodzi mi o kompromis pomiędzy osiągami, hałasem w kabinie,a ekonomią ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości