cisnienie MT
Moderator: Mroczny
cisnienie MT
jakie powinno byc cisnienie w oponkach 32X11.5R15 BFG MT do jazdy po czarnym bez ladunku (tylko kierowca) ? chodzi mi o optymalne cisnienie zeby oponka nie trafila do punktu recyklingu przedwczesnie
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Sprawdź dozwolone ciśnienie przy jakim obciążeniu i upewnij się, że tego nie przekraczasz. Ja u siebie mam spory zapas wytrzymałości (5.5bar) i dopiero przy ciśnieniach powyżej 3bar jeździ się dobrze na czarnym.
-
LX450 pisze:Sprawdź dozwolone ciśnienie przy jakim obciążeniu i upewnij się, że tego nie przekraczasz. Ja u siebie mam spory zapas wytrzymałości (5.5bar) i dopiero przy ciśnieniach powyżej 3bar jeździ się dobrze na czarnym.

Y60 Dobinsons+3"
Obejrzyj!! "Nocna zmiana" na google.com
Obejrzyj!! "Nocna zmiana" na google.com
Re: cisnienie MT
stawiam na 1,9gosc pisze:jakie powinno byc cisnienie w oponkach 32X11.5R15 BFG MT do jazdy po czarnym bez ladunku (tylko kierowca) ? chodzi mi o optymalne cisnienie zeby oponka nie trafila do punktu recyklingu przedwczesnie
generalnie coś w granicach 1,8-2,0
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
no jak sie chce zeby terenowka na wysokich oponach jezdzla jak plaskacz to tak trzeba. W sumie sam tak jezdzilem na poczatku, jednak do mista (dziury, krawezniki itp) zdecydowanie bardziej polecam okolice 2 barow.Robert Patrol pisze:?? 3 bary???? to musi pięknie skakać na dziurach...
Obecnie: szukam
Było: Toyota 4Runner SR5.
Było: Toyota 4Runner SR5.