Light vs Heavy

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
rudy

Post autor: rudy » ndz cze 18, 2006 8:05 am

miało być z cudem a nie z trudem :lol: za duzo tego Jacka :lol:
HZJ 73 , Y61

Jak odwieść hołotę od czegoś dowodami, jeśli uwierzyła w to bez dowodów.
F. Nietzsche

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » ndz cze 18, 2006 8:20 am

a ile tam kosztuje taka blokada do LJ ??

Kylon

Post autor: Kylon » ndz cze 18, 2006 8:44 am

rudy pisze: Czarek zadzwon do mnie, Ty chyba nie dostajesz smsow albo cos masz z telefonem,
Pewnie miesiąc zamyka :)21

Kylon

Post autor: Kylon » ndz cze 18, 2006 8:47 am

Chaos pisze:a ile tam kosztuje taka blokada do LJ ??
Trochę taniej niż w Polsce. Jeśli nie potrzeba Ci faktury i masz transport gratis to się opłaca. Jeśli oficjalnie i kurier ma to targać to skurka za wyprawkę.

Awatar użytkownika
rudy

Post autor: rudy » ndz cze 18, 2006 8:58 am

każdy ARB bo oni nie wnikaja w model kosztuje w granicach 700-800 usd,
a kompresor full size 220 usd, tak to wygląda,
faktycznie jeśli się tu jest to mozna przytargac :)2
,
HZJ 73 , Y61

Jak odwieść hołotę od czegoś dowodami, jeśli uwierzyła w to bez dowodów.
F. Nietzsche

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » ndz cze 18, 2006 9:30 am

Marcin pisze:
rudy pisze:no dalej nie chca, na poczatku chcialem 18 co wydawalo mi sie cena uczciwa zwazywszy na to co zrobilem przy tym samochodzie, teraz mi zal ze stoi wiec dałem cenę naprawde OK ale widać musi czekać na swojego amatora,
jak ktos jest udup i tego nie docenia to kupi pasc za 8 tysi...ale az mi go zal, ze narobi sie jak wol, straci czas a to bedzie polowa czubka gory lodowej...szkoda, ze nikt tego nie rozumie...

to zycze udanej sprzedazy..choc teraz to Ci konkurencje robie w LC choc sa rozne :)21 :)23
Marcin ... delikatnie mowiac przesadzasz - to to nie tylko z tekestem ale i z cena. Rudy ma prawo wolac tyle sa swoja bo :
a. jest to model 73 - jakby nie bylo zadszy od 70
b. ma duzo szpeju dodatkowego

A twoj nie dosc ze krotki to jeszcze zal nim w teren wjechac bo taki wypieszczony - cena jest taka jaka ustala rynek . Popatrz sie za iles toja ljkty na rynku , i nie mow ze wszystkie sa zlomy . Wez pod uwage ze te samochody w nie ktorych panstwach unii sa bardzo tanie i czesto w bardzo dobrym stanie. Stad twoja cena jest smeiszna i prosze cie , nie obrazaj klientow - klient poprostu nie jest glupi i jezeli ma wystarczajaco oleju w glowie to wybierze taka w dobrym stanie i o wiele tansza od twojej. No teraz to moze ta twoja cena zbliza sie do normalnosci - ale jak sobie przypomne pierwsza cene .... to mi gały chcialy wyskoczyc.
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

Awatar użytkownika
Marcin

Post autor: Marcin » ndz cze 18, 2006 1:40 pm

Zun wez ty mi chopie nie podnosc cisnienia w niedziele..

bo:
1) nie weisz co dokladnie bylo robione w tym aucie, ile rzeczy i na jakich czesciach wiec sie nie wypowiadaj.
2) dobra baza w dobrym stanie najczesciej bez polskich blatow to od 13 do 17 tys.
3)nie wyobrazam sobie sprzedazy zlomu za taka kase
4)z podaza tych aut jest roznie-ostatnio bardzo chwiejnie wiec sie nie da powiedziec czy wyraznie ktorys jest wiecej.
5)nie wnikam w to co ma Rudy w aucie-to jego sprawa i juz to porownujac popelniasz blad.

6)zjebuje klientow co to przez telefon chca utargowac bog wie co nie widzac samochodu na oczy-TACY MNIE WKOORWIAJA-cwaniaczki za pinć zoty. Jestem sklonny do negocjacji, gdy ktos podchodzi "zdrowo do tematu"
7)oczywiscie nie kazda toyka to zlom-co z tego ze wiekszosc pochodzi od handlarzy albo sa sprzedawane z zajezdzenia. MOze faktycznie wszystkie sa robione na cito i sprzedawane bo se wlasciciel kaprys zmienil..wez ZUn koorwa glupio nie pisz bo mnie wpieniasz.

Kylon

Post autor: Kylon » ndz cze 18, 2006 2:04 pm

http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... 11&pokaz=t
No i następny HZJ. Szkoda tylko, że koleś chce zrobić interes życia i nie wie co sprzedaje :)21

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » ndz cze 18, 2006 7:48 pm

Kylon pisze:http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... 11&pokaz=t
No i następny HZJ. Szkoda tylko, że koleś chce zrobić interes życia i nie wie co sprzedaje :)21
Dobre - jesli rzeczywiscie w papierach ma hzj70 to moze byc ciekawe :D . Ale stawiam na to ze koles poprostu sie kompletnie nie zna. Swoja droga cena kosmiczna - gosc chce doliczy naprawde duzo - a wiem stad bo widzialem jakis czas temu ogloszenie o sprzedazy tego wlasnie egzemplarza - tylko nie pamietam czy to bylo w holandii czy tez w danii ....

@Marcin spuść ciśnienie - kozak jak widze to Ty jestes niezly .... ale jak kupowales Suze to jakos inaczej do tematu podchodziles .... wg twojego podejscia to powinienes zaplacic za nia co najmniej czyzby lekki hipokrytyzm ?? ehh szkoda gadac. Ale zycze powodzenia w sprzedazy. I nastepnym razem jak kupisz auto i bedziesz je za jakis czas chcial sprzedawac to nie płacz nam tutaj na forum ze wladowales w samochod dwa razy tyle ile za nia mozesz dostac - ameryki nie odkrywasz , w przewazajacej wiekszosci tak wlasnie jest , i nie zwalaj tego na ludzi bo to nie ich wina.

pozdrawiam
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

Awatar użytkownika
CzarekN

Post autor: CzarekN » ndz cze 18, 2006 8:14 pm

rudy pisze:Kartony zlustrowałem i rurki znalazłem :lol: choć faktycznie mają drugie dno i jest całkiem spora szansa na wyrzucenie :wink:

kupilem tez kompresor i zapomnialem zeby byl na 24V ale w sumie to nie problem bo duza przetwornica juz zamontowana przeca :)2

Czarek zadzwon do mnie, Ty chyba nie dostajesz smsow albo cos masz z telefonem,
Ojej,ojej. Nie zadzwonie niestety.
Komorki sa juz tak daleko rozwiniete, ze jak sie psuja to wyswietlaja komunikat, coby sie ze sprzedawca skontaktowac. Kiedys takich nie bylo, ale tez komorki byly troche solidniejsze :evil:
Zapodaj mi na priv swoj numer komorki to zadzwonie do Ciebie.

Czarek
Traktorek, brum brum, klek klek klek klek klek

Awatar użytkownika
CzarekN

Post autor: CzarekN » ndz cze 18, 2006 8:17 pm

Kylon pisze:
rudy pisze: Czarek zadzwon do mnie, Ty chyba nie dostajesz smsow albo cos masz z telefonem,
Pewnie miesiąc zamyka :)21
Ales dowcipnis :lol:

Czarek

Kylon

Post autor: Kylon » ndz cze 18, 2006 8:33 pm

No właśnie Mister Czarek - nie mozna do Ciebie sie dodzwonić. Zostałeś wylosowany jako prowadzący moją grupę na Kozackich. Ja niestety nie jadę :cry:

Awatar użytkownika
CzarekN

Post autor: CzarekN » ndz cze 18, 2006 8:38 pm

Kylon pisze:No właśnie Mister Czarek - nie mozna do Ciebie sie dodzwonić. Zostałeś wylosowany jako prowadzący moją grupę na Kozackich. Ja niestety nie jadę :cry:
Ty se jaj nie rob, tylko pakuj sprzeta i w droge. Biznes moze poczekac. Miliony pozniej skonsumujesz.

Pakuj sie, pakuj!!!

Czarek

Kylon

Post autor: Kylon » ndz cze 18, 2006 8:42 pm

Doba musiała by mieć 72 godziny, a ma tylko 24. Marne szanse widzę.
- po pierwsze wiesz co się dzieje u mnie
- po drugie samochód nie ruszony, a przekładni wciąż nie ma
- po trzecie przeprowadzka
- po czwarte jak zrobie sprzęta Romkowi i Markowi to na mój nie ma czasu

Awatar użytkownika
CzarekN

Post autor: CzarekN » ndz cze 18, 2006 8:54 pm

Kylon pisze:Doba musiała by mieć 72 godziny, a ma tylko 24. Marne szanse widzę.
- po pierwsze wiesz co się dzieje u mnie
- po drugie samochód nie ruszony, a przekładni wciąż nie ma
- po trzecie przeprowadzka
- po czwarte jak zrobie sprzęta Romkowi i Markowi to na mój nie ma czasu
No prosze Cie, troche wiecej rzeczy sie zebralo do kupy, a Ty zaraz miekasz. Nie no, tego sie po Tobie nie spodziewalem. :oops:
Przeprowadzke zrobi Ci firma, ktora sie tym zajmuje, sprzeta Romkowi i Markowi zrobisz, a przekladnie zaloz ta ktora byla. Kozackie jeszcze zrobi.
Pozatym Toyka Twoja to nowka sztuka, wiec nie miekaj.
Tydzien urlopu jak nic Ci sie przyda, chlopaki dadza sobie rade i bez Ciebie :-)
Przynajmniej panienki beda mogli sobie sprowadzac :)21

Czarek

Awatar użytkownika
CzarekN

Post autor: CzarekN » ndz cze 18, 2006 8:55 pm

Kylon pisze:Doba musiała by mieć 72 godziny
A nie ma??
O kurcze, to jak ja sie wyrabiam z moja robota?? :o

Czarek

Kylon

Post autor: Kylon » ndz cze 18, 2006 8:57 pm

Z przekładni dupa - są w niej jednorazowe uszczelniacze i jest już nie do złożenia. Ma kszywy wałek główny ślimaka :cry:
Możesz jutro przyjśc do mnie do roboty to dorobisz troszkę :)21 Zaczynamy od 7 rano.

Kylon

Post autor: Kylon » ndz cze 18, 2006 8:59 pm

CzarekN pisze:
Kylon pisze:Doba musiała by mieć 72 godziny
A nie ma??
O kurcze, to jak ja sie wyrabiam z moja robota?? :o

Czarek
Ty codziennie miesiąc zamykasz więc czas Ci stoi :)21

Awatar użytkownika
CzarekN

Post autor: CzarekN » ndz cze 18, 2006 9:01 pm

Kylon pisze:Z przekładni dupa - są w niej jednorazowe uszczelniacze i jest już nie do złożenia. Ma kszywy wałek główny ślimaka :cry:
Możesz jutro przyjśc do mnie do roboty to dorobisz troszkę :)21 Zaczynamy od 7 rano.
:lol: A ktos mi kiedys wmawial, ze nie ma duzo pracy, tylko organizacja jest do dupy.
Witam w klubie zle zorganizowanych :)21
Uzywke juz masz??
Ja sowjej przekladni jeszcze nie ruszylem .... i chyba znowu bede liczyl na to ze Toyota jeszcze i ta impreze wytrzyma :)21

Czarek

Awatar użytkownika
Marcin

Post autor: Marcin » ndz cze 18, 2006 9:02 pm

Zun pisze: @Marcin spuść ciśnienie - kozak jak widze to Ty jestes niezly .... ale jak kupowales Suze to jakos inaczej do tematu podchodziles .... wg twojego podejscia to powinienes zaplacic za nia co najmniej czyzby lekki hipokrytyzm ??

pozdrawiam
ze co z tym krytyzmem?:o

Zun cisnienie mi nie pierwszy raz skoczyla stykajac sie z Twoimi wypowiedziami a staram sie to brac po luzacku.
Suke kupilem od znanego Tobie goscia- kupilem ja i niezaluje bo upalam ja i nic sie nie dzieje-zabralem sie za remont dyfra dlatego zeby miec spokoj a nie czekac az piznie w ostatnim momencie.

przegladasz ogloszenia, pewnie widziales lj73 od goscia z gdanska wystawiona za 29 tysi, kazde auto ma swojego kupca i tyle.
To, co pisalem nt zmiany decyzji z toyki na suke to wynikalo jednoczesnie z przestrogi jak bardzo, doglebnie sobie trzeba przemyslec zakup auta, szczegolnie takiego, ktore jest worem bez dna , w ktory sie pcha kase. Ja tego nie uczynilem-albo zrobilem to popelniajac uchybienia. Powodow, dla ktorych chce ja sprzedac mam wiecej-o czym nie musze informac wszystkich.

moze jestem kozak maslak, ale jak ktos mnie wpienia to zdaje sie moge Ci o tym powiedziec, ze tak sie dzieje...

Kylon

Post autor: Kylon » ndz cze 18, 2006 9:03 pm

Właśnie chodzi o to, że nie ma tej używki. Co do organizacji to każdy ma rozpisany plan do wykonania co do godziny włącznie ze mną.

Kylon

Post autor: Kylon » ndz cze 18, 2006 9:08 pm

Dajcie chłopaki już spokój. Ja kiedyś sprzedałem swojego Garbusa za tyle, że mi na moją Toykę starczyło :wink:
Nie znam Pana Panie Zun, ale szczytów popularności to Pan nie zdobywa na tym forum również w innych wątkach. Mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy na wizji. Każdy wystawia cenę za swój samochód tyle ile uważa.

Awatar użytkownika
CzarekN

Post autor: CzarekN » ndz cze 18, 2006 9:08 pm

Kylon pisze:Co do organizacji to każdy ma rozpisany plan do wykonania co do godziny włącznie ze mną.
No nie, ja Cie prosze.
Ja to zawsze mowie, ze to prezes nie potrafi sie zorganizowac, a Ty? :)14
A co do przekladni, to czas juz chyba na cos radykalnego!

Czarek

Kylon

Post autor: Kylon » ndz cze 18, 2006 9:10 pm

A i ze sprzętami po 7 tys pln mam doczynienia na codzień. Dobry ich stan jest tylko na obrazku w internecie.

Awatar użytkownika
CzarekN

Post autor: CzarekN » ndz cze 18, 2006 9:11 pm

Hm, chyba wszyscy z deka ten temat skasztanilismy :-)

Czarek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”