tez zrobilem ten blad ze najpierw kupilem, a potem zasiegnalem info o nim , bo..ladnie wygladal i mial taki duzy silnik nie do zarabaniabuldog80 pisze:!%^#@#@!$%^&$%#@

Moderator: Mroczny
Twoje zdanie sie nie liczy, jestes zaslepionyZachary pisze:To sobie kurde zak³adajcie klub anty HDJotowy.
![]()
i...
kocham, kocham, kocham.
zen
A tak. Bo ja każde swoje auto kocham i traktuję jak członka rodziny/choć nie ukrywam, że tak jak członek rodziny czasem mnie któreś wkur...pol pisze:Twoje zdanie sie nie liczy, jestes zaslepionyZachary pisze:To sobie kurde zakładajcie klub anty HDJotowy.
![]()
i...
kocham, kocham, kocham.
zen
A ja znam zacnego człeka, który w swojej GD350 z 95 roku robił silnik już dwa razy i dalej kupa. Nie ma reguły.Drako pisze:... ale jest to 94 rok wiec nie jest zajezzdzona- a widzialem ile pieniedzy musieli znajomi w swoje G z np 81 wladowac... oprocz ramy i budy wymienili chyba wszystko.
Wiec wg mnie czy to G czy HDJ czy sang jung musso to najwazniejszy jest stan i rocznik.
ja do swojej zamontowalem 1HD-FTE (z 100) i ..sprzedalem , poddalem sie na elektryce, podobno jezdzi gdzies w warszawiebuldog80 pisze:Wychodze z za³o¿enia ¿e wszystko co cz³ek zrobi³, drugi mo¿e równie¿.
Wiêc skoro moja toyota przejecha³a 250000 km mo¿e zrobiæ drugie tyle.
Ciekawe czy móg³bym za³o¿yæ ca³y silnik 24 zaworowy?
Też mi się tak wydaje. Jeszcze nie rozbierałem. Poza tym mam luz na łożyskach.caterpillar pisze:Wracajac do kul w przednim moscie. Z tego co mi wiadomo to tam w przegubach zawsze powiniem specjalny smar (molibdenowy chyba) a olej ktory cieknie z kul to wina simerinow na polosiach. Uszczelniacze kul nie sa w stanie uszczelinc od oleju.
Jesli chodzi o intercooler do HDJ 80 to mam pytanie. Przeciez zmieni sie skład mieszanki paliwo-powiecznej. Wiec wydaje mi sie ze potrzebna jest jakis modyfikacja pompy wtryskowej chyba?
he he znam to auto.pol pisze:ja do swojej zamontowalem 1HD-FTE (z 100) i ..sprzedalem , poddalem sie na elektryce, podobno jezdzi gdzies w warszawiebuldog80 pisze:Wychodze z założenia że wszystko co człek zrobił, drugi może również.
Więc skoro moja toyota przejechała 250000 km może zrobić drugie tyle.
Ciekawe czy mógłbym założyć cały silnik 24 zaworowy?
80 z silnikiem od 100 to najlepsze rozwiazanie jakie istniejeZachary pisze:he he znam to auto.pol pisze:ja do swojej zamontowalem 1HD-FTE (z 100) i ..sprzedalem , poddalem sie na elektryce, podobno jezdzi gdzies w warszawiebuldog80 pisze:Wychodze z za³o¿enia ¿e wszystko co cz³ek zrobi³, drugi mo¿e równie¿.
Wiêc skoro moja toyota przejecha³a 250000 km mo¿e zrobiæ drugie tyle.
Ciekawe czy móg³bym za³o¿yæ ca³y silnik 24 zaworowy?![]()
...facet trafi³ w kompetentne rêce i pomyka a¿ mi³o.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość