liczba cetanowa ON- 50
Moderator: Mroczny
- Misiek Cypr
-
Chyba nie do końca zrozumiałeś co napisałem.
Wiadomo, że wszystko co jest palne ma jakąś wartość opałową jak i również odczyn ph. Te wartości jednak nie występują na certyfikatach, a jeśli ktoś sprzedając na stację niby ON i posługując sie certyfikatem na którym określona jest wartość opałowa, to wiadomo , że dostarcza OO a nie ON
. Taka tylko dygresja 
Wiadomo, że wszystko co jest palne ma jakąś wartość opałową jak i również odczyn ph. Te wartości jednak nie występują na certyfikatach, a jeśli ktoś sprzedając na stację niby ON i posługując sie certyfikatem na którym określona jest wartość opałowa, to wiadomo , że dostarcza OO a nie ON

- Misiek Cypr
-
Masz racjecharlie70 pisze:Chyba nie do końca zrozumiałeś co napisałem.
Wiadomo, że wszystko co jest palne ma jakąś wartość opałową jak i również odczyn ph. Te wartości jednak nie występują na certyfikatach, a jeśli ktoś sprzedając na stację niby ON i posługując sie certyfikatem na którym określona jest wartość opałowa, to wiadomo , że dostarcza OO a nie ON. Taka tylko dygresja

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- chiquito83
- jaceksulej
- jestem tu nowy...
Legalnie chyba nigdzie - to jest to co najbardziej truje w spalinach. I nienadaje się do silnikow z katalizatoremchiquito83 pisze:a gdzie to mozna kupic?klucz13 pisze:Cztero etylek ołowiuCajman pisze:W dawnych czasach jak się miało poczciwego 125 p to dolewało się jakiś taki rdzawy płyn (oktany czy ki ch...j), ojciec coś przestawiał w silniku (chyba zapłon) i chciało mu rurę wydechową wyprostować.![]()
GR Y 60 2,8 IC - Long, TJM + 2" (75, 200 kg)
http://www.kajmanoverland.pl
http://www.kajmanoverland.pl
- jaceksulej
- jestem tu nowy...
misieek cypr
,ja powtarzam tylko to co jest na stronce holzgas że okręty pływają też natakim paliwie, jaa nieznam sie na oktanach i oparach jak bym sie znał to bym już dawno na 100cetanach pomykał i nie zadawał nudnych pytań,alle i tak jeszcze nikt mi nie odpowiedział czy jest takie coś do dizla jak do bęzyny 4oetylekołowiu 

hilux 2,4D. DC.
Opowiedział tylko czytać się trza nauczyćjaceksulej pisze:misieek cypr,ja powtarzam tylko to co jest na stronce holzgas że okręty pływają też natakim paliwie, jaa nieznam sie na oktanach i oparach jak bym sie znał to bym już dawno na 100cetanach pomykał i nie zadawał nudnych pytań,alle i tak jeszcze nikt mi nie odpowiedział czy jest takie coś do dizla jak do bęzyny 4oetylekołowiu

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- jaceksulej
- jestem tu nowy...
- jaceksulej
- jestem tu nowy...