Bodylift dla lj70/ bundera.
Moderator: Mroczny
Nie no stary zabiłeś mnie tymWYRZYK pisze: Znalazłem złoty środek na Ebayu. http://cgi.ebay.co.uk/SWB-2-Body-Lift-K ... dZViewItem
Klocki z podobnego materiału z którego sie robi liny do wyciągarek.

Nie mogłeś tego znaleźć gdzieś dalej

EDYCJA

He he - nie zauważyłem, że kolega na wyspach siedzi - zwracam honor

Life's Too Short For A Full Time Job
- Damian
-
- Kontaktowanie:
A ja mam zapytanie. Czy na samym OME +2" opony 35 cali nie wchodziły? Bo na pierwszy rzut oka wygląda jakby dało radę...Piter69A pisze:Mam w swojej LJ73 2" liftu budy i 2" zawieszenia. Lift budy nie wykazał żadnych wad, karoseria się nie buja, nie przemieszcza na wykrzyżach, wszystko trzyma jak należy
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Tył OK, ale z przodu już nie tak łatwo. Na wprost po równym może i da radę, ale koło 35" przy wertepach, zakrętach musi mieć miejsce żeby nie obcierało, czyba że przytniesz tylny róg przedniego nadkola. Inaczej zniszczysz opony i nadkola. Przy lifcie samej budy 2" to koła 33"
Na fotkach w Toyce są koła 33"
http://landrover.katowice.pl/foto/mara_ ... ?f=093.JPG
http://landrover.katowice.pl/foto/mara_ ... ?f=040.JPG

Na fotkach w Toyce są koła 33"

http://landrover.katowice.pl/foto/mara_ ... ?f=093.JPG
http://landrover.katowice.pl/foto/mara_ ... ?f=040.JPG
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
[quote="sebastian dziurdzik"]
opisz jak masz ten bodylitf zrobiony..
quote]
to może jakieś prawidła właściwie wykonanego liftu zapodasz?
Bo niby u mnie wszystko po bożemu, ale nie podoba mnie się to. Chodzi przede wszystkim o to, że budka pracuje i to nawet gołym okiem widać. Jeśli np wracam z upalanka, to rama jest równiutko zaje...błotem a w miejscu, gdzie są dystanse jest czysto, znaczy błoto odpadło- skruszało..
Może gdzieś mam babola...
quote]
Bo niby u mnie wszystko po bożemu, ale nie podoba mnie się to. Chodzi przede wszystkim o to, że budka pracuje i to nawet gołym okiem widać. Jeśli np wracam z upalanka, to rama jest równiutko zaje...błotem a w miejscu, gdzie są dystanse jest czysto, znaczy błoto odpadło- skruszało..
G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl
nie bardzo rozumiem ten wywód o błociejeep_user pisze:sebastian dziurdzik pisze:
quote]
czy tylko na podstawie tego wnioskujesz, ze buda pracuje

robok rzępoli w harapuciu
nie tylko, po prostu gołym okiem widać. Tył na pewno, co do przodu pewności nie mam... ale wydaje mnie się, że wiem co w trawie piszczy.
Poprzedni właściciel włożył pod dystanse dodatkowo takie 1cm grubości gumy... To na 100% tańczy. Sebastian- poślę Ci fotki na maila, oblukasz czy dobre było feng shui. Ksywy poprzedniego właściciela przez grzeczność nie podam
Poprzedni właściciel włożył pod dystanse dodatkowo takie 1cm grubości gumy... To na 100% tańczy. Sebastian- poślę Ci fotki na maila, oblukasz czy dobre było feng shui. Ksywy poprzedniego właściciela przez grzeczność nie podam

G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl
jezeli nie przesadzi sie z wysokością wałków (6 cm to max) i zadba o odpowiednia szerokosc oraz material (polikapriamid na przyklad), to uzywając nowych srub 8.8 o odpowiednio wiekszej dlugosci nic nie powinno plywac lub ruszac sie
ja u siebie mialem dodatkowo mala prowizorke - nie mialem wystarczajaco dlugi srub na 2 przednie mocowania - dalem z pręta gwintowanego
i bylo dobrze
ja u siebie mialem dodatkowo mala prowizorke - nie mialem wystarczajaco dlugi srub na 2 przednie mocowania - dalem z pręta gwintowanego

i bylo dobrze
robok rzępoli w harapuciu
Około 4-5 lat temu miałem dzwona w Gdyni na Wielkopolskiej przy 80 km/h.A powiedzcie: jak taka pracująca buda, podniesiona o 6cm względem oryginału zachowuje się przy dzwonie centralnym przy prędkości 60-70km/h?
Gościu mi wyleciał nowiusienkim Peugotem Partnerem.
Peugot kasacja.U mnie strażaki łomem odgieli nadkole bo haczyło o opone, zmietli z ulicy kawałki mojego kangura( były właściciel sobie go zmontował z kolanek hamburskich) i w droge.
Terraniaka miałem podniesionego o 6cm ale śrubki to miałem 10. coś tam.
Ogólnie straty to lampa,błotnik, kangur, kawałek atrapy ale buda nic sie nie ruszyła

pewno 10.9 , ale spox i tamte wytrzymają, w końcu ich jest 8 i jeżeli są zdrowe mocowania nadwozia to powinno teoretycznie wytrzymać, lecz zawsze inna dźwignia w przypadku oryginalnych mocowań jest. Nie słyszałem aby buda przeleciała sie przy dzwonieWYRZYK pisze:Około 4-5 lat temu miałem dzwona w Gdyni na Wielkopolskiej przy 80 km/h.A powiedzcie: jak taka pracująca buda, podniesiona o 6cm względem oryginału zachowuje się przy dzwonie centralnym przy prędkości 60-70km/h?
Gościu mi wyleciał nowiusienkim Peugotem Partnerem.
Peugot kasacja.U mnie strażaki łomem odgieli nadkole bo haczyło o opone, zmietli z ulicy kawałki mojego kangura( były właściciel sobie go zmontował z kolanek hamburskich) i w droge.
Terraniaka miałem podniesionego o 6cm ale śrubki to miałem 10. coś tam.
Ogólnie straty to lampa,błotnik, kangur, kawałek atrapy ale buda nic sie nie ruszyła

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R