architeo pisze:hmmm, smiem twierdzic, ze ulegasz ogolenej teorii slabosci niezaleznego zawieszenia..

a Hamer ?
Moze i tak, ale miałem w sumie cztery auta terenowe z niezależnym zawiasem

i dla mnie nie jest to teoria poparta praktyką
O trwałości podwozia 90tki przy zastosowaniu kół pow. 32 cali może Ci powiedzieć Kylon, który zęby zjadł na tym aucie.
To b. fajny "dupowóz terenowy", przyjemnie jeździ się po asfalcie, komfortowo w trasie i umożliwia pokonanie lekkiego terenu.
Niezależne zawieszenie Hummera nijak ma się do tych stosowanych w "normalnych" terenówkach - obejrzyj sobie z bliska jak będziesz miał okazję. Zwróć uwagę zwłaszcza na wahacze i półosie
architeo pisze:
most, to nie wszystko.
LR maja mosty i co ? jak nie wymienisz polosi, nigdzie nie zajedziesz,.
Wrangler to samo
bo z gównolitu zrobili - ich problem, nie mój, ja mam toyotę i półosi do większych kół nie muszę zmieniać
architeo pisze:
powiedz mi w takim razie, czy twierdzisz, ze toyota 90 robi slabsza, a 78 mocniejsza ?
obniza jakos? celowo cos knuje?
Toyota to Toyota.
i koniec!
Tak, tak twierdzę. Ba! Nawet konstruktorzy Toyoty tak twierdzą - twierdzenie że "Toyota to Toyota" jest błędne - yaris to nie to samo co corolla. Pierwsze symptomy wprowadzenia "bardziej cywilizowanej" wersji land cruisera były już w 1985 roku (light duty na sprężynach), a dziesięć lat później wersję "cywilną", zwaną Prado (czyli J9) osadzono na podwoziu tożsamym dla 4Runnera, który to znowu powstał z potrzeby wprowadzenia na rynek auta o niekoniecznie legendarnej pancerności i możliwościach terenowych, ale za to o większej wygodzie, lepszym prowadzeniu na asfalcie - aucie dla pana biznesmena (a jednocześnie myśliwego czy żeglarza) z rodziną.
aut idealnych nie ma - ale do konkretnych zastosowań da się znaleźć jak najbardziej dopasowane
architeo pisze:
czy jezdzisz swoim autem na codzien ?
teraz już rzadziej (choć można mnie spotkać jadącego toyką w korkach warszawskich), ale przez ładnych parę lat jeździłem, jeżdżę nią za to sporo wycieczkując po kraju
a np. w ostatnie lato zrobiłem w 2 tygodnie 5000km

w to lato będzie ciut więcej
tośmy się rozpisali

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR