spotkanie posiadaczy TOYOT LAND CRUISER seri J7

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » czw sie 28, 2008 8:57 pm

Wojteeek pisze:Ja tylko popatrzeć. Na udział brak czasu, robotą jestem zawalony do października.
jest robota, jest kasa :)2 :wink:
SCARAB TEAM
Land Rover rullez :)21

Maniek

Post autor: Maniek » wt wrz 02, 2008 12:00 am

trochę kasztanimy temat o zlocie jedynie słusznej J7 bo ja nawet motoru nie mam z 7-ki tylko z 4R ale cuż...

Krótko: robi ZAJEBIŚCIE :)2 :)2 ...jestem w 7 niebie.

Najbardziej mnie wkurza, że przez ponad 2 lata myślałem nad tym projektem zamiast od razu to włożyć i mieć w końcu jadowite auto :)2

Teraz na boggerach 37" zapindalam sobie po mieście jak osobówką (chodzi oczywiście o parametry jazdy typu przyspieszenie itp a nie odgłosy czy wibracje od opon 8) ).

Czy duża rzeźba ?? U mnie prawie żadna gdyż dla uproszczenia operacji i zmniejszenia stopnia zmotania wsadziełem cały zespół napędowy z 4Runnera sciągniętego na tę okoliczność z kraju gdzie to pasażer prowadzi auto :wink: . Celowo sprowadziłem kompletnego 4R (przebieg 100 tys mil 8) ) żeby móc ocenić cały zespół napędowy jeszcze w aucie a nie odpalać "na palecie". Ponadto "przydały się" zagary, chłodnica, prawie nowe fotele i jeszcze parę drobiazgów. Jak wiadomo 4R i hilux z połowy lat 90 to praktycznie te same auta do środkowych słupków więc wstawienie całego zaspołu napędowego (od chłodnicy po reduktor) to pikuś. Jest trochę zabawy z elektryką a właściwie ze wskaźnikami, których nie miałem wcześniej (tu jeszcze drobne rzeczy mam do zrobienia) - nie działa mi jeszcze obrotomierz, zegar ciśnienia oleju (na razie mam tylko kontrolkę) oraz dioda od ciśnienia w turbinie. Reszta bangla. Teraz najciekawsze: dzięki temu, że oryginalnie 4R z tym motorem miał przełożenia w mostach 1:4,3 a ja mam teraz w mostach od grata 1:4,625 oraz że wcześniej miałem w reduktorze od hila 1:2,27 a teraz w reduktorze z 4R mam 1:2,56 plus jakieś 40% wiecej "moczu" i momentu obrotowego w stosunku do poprzedniego motoru to.....no, sami oceńcie 8) 8) .

Skoro już się tak uzewnętrzniłem - czy ma ktoś może schemat elektryki do 4R z 3,0 td do 96 roku ?? Bez tego sobie nie poradzę z tymi drobiazgami co mi pozostały do podłączenia. Dzięki z góry.

aha
@Zbowid: "nomenklatury", choć to dla niektórych nomenKATura jest :wink:
coś będzie....

Gienek-350
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Gienek-350 » wt wrz 02, 2008 4:35 pm

witam serdecznie , mam nadzieje że zorganizujemy razem to spotkanie , posiadaczy TOYOT seri J7 , jak napisałem wcześniej że takie spotkanie mogło by się odbyć na Jurze w okolicach Podlesic , choćby na początek przyjechało kilka Toyot , to będzie już coś ,bo wiadomo że nie wszyscy dadzą rade , poprostu kto może , wspólnie byśmy ustalili co jak , na następne takie spotkanie , prosze o propozycje , jak Wy to Panowie toyociarze widzicie

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt wrz 02, 2008 4:49 pm

ja jestem typ aspołeczny 8)
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
WojtekSz

Kontaktowanie:

Post autor: WojtekSz » wt wrz 02, 2008 7:00 pm

koncepcja spotkania jest ciekawa ale tak poza tym to o co chodzi?
bo aby takowe spotkanie zakończyło sie sukcesem to poza wzajemna adoracja warto miec jakis cel - czy może jest lub rysuje sie takowy?
pozdrawiam
Wojtek

my, ludzie północy, mamy w sobie coś z wikingów
KZJ70 +MM12000
www.treadlightly.pl

Kylon

Post autor: Kylon » wt wrz 02, 2008 8:30 pm

Na Yocie na ten przykład celem było spotkanie w miłym towarzystwie. Udało się w 100% i przyjechało 40 Toyek. Tydzień wczesniej na Campa 37.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
WojtekSz

Kontaktowanie:

Post autor: WojtekSz » wt wrz 02, 2008 9:40 pm

Kylon:

szlachetny to cel ;)

mozna odnieść jednakowoż wrażenie, że kolega miał na myśli cos więcej niz tylko spotkanie bo zaprasza pewną wyselkcjonowana podgrupę z ogólnego towarzystwa z Yoty. Znam podobne przypadki z autopsji i zazwyczaj kończyło sie to dośc chaotycznym poszukiwaniem idei, która mogła by takie towarzystwo połaczyc na dłużej niz tylko jedno spotkanie.

ale co ja tam wiem skoro nie byłem na obu wspomnianych spotkaniach ...
Wojtek

my, ludzie północy, mamy w sobie coś z wikingów
KZJ70 +MM12000
www.treadlightly.pl

Kylon

Post autor: Kylon » śr wrz 03, 2008 6:25 am

Yota to już trzecia i na każdej jest w większości ta sama ekipa plus nowi fajni ludzie. Oczywiście fajnie będzie jak powstanie kolejna impreza Toykowa tylko żeby faktycznie sił starczyło bo różnie to bywa u nas :wink:
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”