- diesla 2.5TDI(99KM lub 115KM), 2.8TDI(125KM lub 140KM(?));
- benzynka 3.0V6(177KM), 3.5V6(200KM).
W budżecie się mieszczą bez kłopotu 3 sztuki. Posiadają prawdziwy układ kierowniczy(a nie listwę od Yarisa

Moderator: Mroczny
Ogólnie nie jestem miłośnikiem IFS, ale z mojego skromnego i jednostkowego doświadczenia wynika, że jednak zawias w Pahero jest słabszy. Może ma na to wpływ to, że używane przeze mnie Pajero jest z 95 roku a Toyka z 2000, ale Pajero używane na szutrach stało się szybko wylatane...Toyka nie.DamnIt! pisze:Zatem pozostaje Pajero 2(classic) po 1997 roku.
[...]
porządniejszy niż J9x zawias z przodu. Blokada tylnej osi 100% w standardzie oraz możliwość założenia opon 33" bez motania.
uzasadnijDamian pisze:e benzyniaki nie lubią w dłuższych dystansach gazu, kilka przypadków szczęśliwej eksploatacji wiosny nie czyni
Mroczny pisze:uzasadnijDamian pisze:e benzyniaki nie lubią w dłuższych dystansach gazu, kilka przypadków szczęśliwej eksploatacji wiosny nie czyni
tylko tak konkretnie
nie na przykładzie jednej zjebanej oszczędnościami instalacji i za ubogiej mieszanki
dzięki!Mroczny pisze: aha
najlepszego i sto lat
pewnie że się daMroczny pisze:bzdury i bajania
jak w tym silniku sa tłoki i rozrząd to da się lpg założyć. Do hemi się da
no wiesz...za 10 można już kupić granda...rozważ tostasió pisze:panowie.... pojawila sie jeszcze koncepja pt jeep.... cos w granicach 2000r sa w cenach 20tys. odpada problem dylematu diesel-benzyna. co Panstwo na to ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość