ja bym jeszcze zapodał ramę od innego auta - lżejszą i z rozstawem 100"
Moderator: Mroczny
wcale V6 nie za słabeKarson pisze:a na ramie 73 nie budujesz od podstaw?![]()
napisałem już wyżej, waga musi być jak najniższa, więc wkładanie całej budy mija się z celem, najlepiej jest zrobić klatkę bezpośrednio na ramie i obłożyć ją laminatem, do tego silnik 300KM i wio![]()
silnik V6 jest zbyt słaby, zauważ że większość autek zarówno w przeprawach jak i maratonach ma V8, wtedy mocy i momentu nie braknie![]()
ale... to takie gdybanie placków
Karson pisze:a na ramie 73 nie budujesz od podstaw?![]()
napisałem już wyżej, waga musi być jak najniższa, więc wkładanie całej budy mija się z celem, najlepiej jest zrobić klatkę bezpośrednio na ramie i obłożyć ją laminatem, do tego silnik 300KM i wio![]()
silnik V6 jest zbyt słaby, zauważ że większość autek zarówno w przeprawach jak i maratonach ma V8, wtedy mocy i momentu nie braknie![]()
ale... to takie gdybanie placków
wystarczy 95tysKarson pisze:żeby spełnić marzenia to 100tysi będzie mało![]()
już nie planujemy a działamyKarson pisze:Twoja wola Panie![]()
dla mnie jest za wysoko, całe auto na boki kiwać się będzie - na zakrętach kijowo się będzie zachowywać.![]()
pogadaj z Patrykiem, zrobili fajną zmotę na toyce ale z tego co pamiętam to buda obniżona jest. aaaa... i silnik nie wytrzymał Magamu![]()
@Patry.. do tablicyPochwal się co planujecie
Była w Gliwicach taka zmota, tzn. rama i przód nadwozia od LJ70, kabina od hiluxa , krótka paka od hiluxa double-cab. Było to auto trochę niższe ale za to widoczność i pozcja za kierownicą była w nim fatalna , co mocno utrudniało jazdęrokfor32 pisze:Ja mam nieco innego plana, ale kierunek podobny.
Nadwozie zamiarowuję pozyskać z mojego starego 4R, ale wywalić hardtop, i skrócić pakę, coby tylny kąt rampowy polepszyć. To nadwozie jest znacznie mniejsze (niższe) od J70,...
amortyzator rzadko występowałrokfor32 pisze:W hilu siodło montowane jest do podłogi,więc siedzi sie jak w osobówce, natomiast w J7 do skrzyneczki amortyzującej, przez co siedzi się tam trochę jak w dostawczaku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości