rokfor32 pisze:Przyciski do zapinania blokady na kokpicie, i wystający serwosilnik z główki mostu ...

Jestem po obejrzeniu dwóch aut właśnie, i jedno z nich miało Diff Lock (prado z 2004 roku, 3-biegowa skrzynia biegów w w automacie, przycisk obok głównej dźwigni zmiany biegów w automacie), o to chodzi?
Jednakże sam przycisk na Diff Lock działał albo nie działał... Nie miał informacji elektronicznej... Czy tak ma być, aby było poprawnie?
Trudno mi było o sprawdzenie tej blokady jednocześnie, bo warunki asfaltowe a auto z komisu...
Jednak po wciśnięciu samego przycisku Diff Locki ruszenia na pół metra usłyszałem dźwięk!

Czyli jakby się zapinało....
Sam już nie wiem, jak ma być, pomożecie?
Powiedzcie mi też proszę, jaka jest różnica pomiędzy skrzyniami automatycznymi.
To Prado z 2004 roku, które oglądałem to moc 166 km, ma skrzynię trzybiegową. Co oznacza pozycja 3D w tej wersji?
Wczoraj oglądałem też LC krótką z 2005 roku, ale miała już skrzynię w automacie w wersji 5-biegowej. 4H rozumiem doskonale, standard, ale
jakoś nie nie ogarniam 3D w wersji z 2004 roku.
Polecacie jakąś skrzynię, czy są istotnie różnice pomiędzy rocznikami i skrzyniami, na co zwracać uwagę?
Obaj sprzedawcy nie mieli instrukcji obsługi jednocześnie do aut, stąd moje pytania...
Pozdrawiam.
Kiedyś zaczynałem od uaz-a, później to różnie bywało...