no i co z tego? ale jaka jest fajna!rokfor32 pisze:Ale to drugie to z ravki jedynie buda jest ...
Rav 4 I 97r
Moderator: Mroczny
Re: Rav 4 I 97r
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
To z tego - że na takiej zasadzie to widziałem zrobionego forda Ka. co nijak sie ma do dzielności terenowej seryjnego forda Ka ... 

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Naprawdę macie takie problemy z ego, że za wszelką cenę próbujecie sobie i komuś coś udowodnić? Założymy się, że moja SŁUŻBOWA skoda objedzie Wasze ravki w każdym terenie?

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
ja podejmuje wyzwanieKabal pisze:Naprawdę macie takie problemy z ego, że za wszelką cenę próbujecie sobie i komuś coś udowodnić? Założymy się, że moja SŁUŻBOWA skoda objedzie Wasze ravki w każdym terenie?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Nie mam jeepa
samurai 

Przecież tu kompletnie nie o to chodzi czy rav4 jest terenowa czy nie. Podejrzewam, że 80 czy 90% "prawdziwych terenówek" nie zjeżdża z asfaltu. Czy takiego posiadacza Dyskoteki, czy innego Land Criusera co lata po asfalcie przywitalibyście z otwartymi rękami i mielibyście o czym pogadać? Kolega ma rav4 i jeździ poza twardym, sprawia mu to radochę tak jak nam, więc o co chodzi? O brak reduktora? On (kolega od rav4) jest jednym z nas i TYLKO TO mam znaczenie.
On (kolega od rav4) jest jednym z nas i TYLKO TO mam znaczenie.[/quote]

Nie mam jeepa
samurai 

Chyba naprawdę macie z tym problem.
PS. Forester jest lepszy
PS2. Maluch jest jeszcze lepszy.
PS. Forester jest lepszy

PS2. Maluch jest jeszcze lepszy.

kozioU proble to chyba ty jakis masz nie widzisz co było napisane czytaj ze zrozumieniem .
A jak juz tak o autach 4x4 to vitara tez jest super terenowa w seri

A jak juz tak o autach 4x4 to vitara tez jest super terenowa w seri

Nie mam jeepa
samurai 

Lepsza niż Rav4 

kozioU no widze ze jednak problem to ty masz
a jednak seryjna vitara jest najlepsza i mozemy tak ciagle do konca swiata , z nam z autopsji jak koles qadem na rajdzie objechał zmote i co jest lepsze
??

a jednak seryjna vitara jest najlepsza i mozemy tak ciagle do konca swiata , z nam z autopsji jak koles qadem na rajdzie objechał zmote i co jest lepsze

Nie mam jeepa
samurai 

Najlepszy i tak jest UZA, wiadomo. 

Do koziU i innych marudzących.
Załóżmy, że masz najlepsze auto świata i okolic. Jest tak zajebiste, że przejeżdża wszystko na kołach, samo wspina się po drzewach a nocami rozwiązuje sudoku. I Co? Miałbyś radość z jazdy czymś takim? W OR chodzi o zabawę, o to żeby czasem było ciężko, czasem trudno, a czasem o to aby odpuścić. Nie jest ważne kto czym jeździ ważne, że lubi to robić i czuć tą niepewność przed każdą przeszkodą. Jednemu wystarczy rav4 innemu seryjny parch to sporo za mało. Osobiście uważam, że posiadanie jakiejś strasznej zmoty niszczy radość z OR. Sam miałem Rav4 i robiłem nią fajne wycieczki, teraz mam Pajero, w zasadzie seryjne tyle że na AT i to mi wystarcza. Nie płaczę dlatego że prychu (prychu jeździ vitarą co ma zrobione chyba wszystko co się dało) przejechał przez kałuże, a ja wtopiłem, bo wiem, że zaraz zapniemy kinetyka, albo użyjemy jego windy i jest zabawa. Czasem jest tak, że prychu też wtopi i wtedy ja go wyciągam i też jest zabawa. To co nas wszystkich łączy to to, że jeździmy samochodami, które mają napęd na 4 koła i jakieś tam nieszosowe opony. Reszta to pierdoły, a ta dyskusja to przedszkole.
Załóżmy, że masz najlepsze auto świata i okolic. Jest tak zajebiste, że przejeżdża wszystko na kołach, samo wspina się po drzewach a nocami rozwiązuje sudoku. I Co? Miałbyś radość z jazdy czymś takim? W OR chodzi o zabawę, o to żeby czasem było ciężko, czasem trudno, a czasem o to aby odpuścić. Nie jest ważne kto czym jeździ ważne, że lubi to robić i czuć tą niepewność przed każdą przeszkodą. Jednemu wystarczy rav4 innemu seryjny parch to sporo za mało. Osobiście uważam, że posiadanie jakiejś strasznej zmoty niszczy radość z OR. Sam miałem Rav4 i robiłem nią fajne wycieczki, teraz mam Pajero, w zasadzie seryjne tyle że na AT i to mi wystarcza. Nie płaczę dlatego że prychu (prychu jeździ vitarą co ma zrobione chyba wszystko co się dało) przejechał przez kałuże, a ja wtopiłem, bo wiem, że zaraz zapniemy kinetyka, albo użyjemy jego windy i jest zabawa. Czasem jest tak, że prychu też wtopi i wtedy ja go wyciągam i też jest zabawa. To co nas wszystkich łączy to to, że jeździmy samochodami, które mają napęd na 4 koła i jakieś tam nieszosowe opony. Reszta to pierdoły, a ta dyskusja to przedszkole.
ta rav 4 to było pierwsze auto?

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Gratuluję zakupu. B. fajne auto do weekendowej turystyki. Szkoda że nie klepią już rav-ki z takim modelem napędu. Mimo wieku świetnie się trzyma blacharsko a magiczny guzik spinający mosty robi robotę. Ale....przecież reduktor decyduje a nie blokada różnicówki międzyosiowej.
-
-
Jest bardzo niewiele aut terenowych - które wychodząc z salonu (na fabrycznych kapciach) nadają się do wjechania (i wyjechania potem
) w ciężki teren ...
Nawet całkiem terenowe LC J7 fabrycznie schodziły na oponach dunlopa, nie pamietam teraz modelu - ale o bieżniku ... idealnie nijakim
Ani atek, ani szosówka
Te dunlopy miały natomiast jedną zaletę - ideał na zapas. rzadko się zdarza trzydziestoletnia guma - która nie ma nawet śladu mikropeknięć mieszanki - mimo eleganckiej ekspozycji na słonko, deszcz i solankę 

Nawet całkiem terenowe LC J7 fabrycznie schodziły na oponach dunlopa, nie pamietam teraz modelu - ale o bieżniku ... idealnie nijakim

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
No to mam test dla marudzących, zwłaszcza do koziU i suzi4WD:
Pokarzcie zdjęcia i filmy z Waszego OR z września.
Kolega od Rav4 pokazał i to się liczy, a nie czy jest reduktor czy nie.
Z września powiadasz ...
chyba najlepszy był w 39'
foto szeroko dostępne

chyba najlepszy był w 39'
foto szeroko dostępne

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
http://m.youtube.com/watch?v=Pm7FjsONZAw masz z marca. Równie terenowe auto 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
kozioU,Kobal,suzi4WD panowie moze jakies wsze fotki z zapietym reduktorem z jakiegos wypadu w plener

Nie mam jeepa
samurai 

Ale kto tu marudzi? Podgrzewamy dyskusję.
Co do zdjęć: chcesz zdjęcie ramy, nadwozia, silnika ze skrzynią czy może jeszcze czegoś? Wszystko mam na wierzchu to mogę obfotografować z każdej strony.

Co do zdjęć: chcesz zdjęcie ramy, nadwozia, silnika ze skrzynią czy może jeszcze czegoś? Wszystko mam na wierzchu to mogę obfotografować z każdej strony.

nie każdy onanizuje się fotami " Och jaki jestem zajebistyjradek pisze:No to mam test dla marudzących, zwłaszcza do koziU i suzi4WD:

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
nie każdy onanizuje się fotami " Och jaki jestem zajebistyjradek pisze:No to mam test dla marudzących, zwłaszcza do koziU i suzi4WD:

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
[/quote]
A widzisz moja toyota dalej jezdzi i ma sie dobrze jak narazie, i popatrz nie mam ramy i tego czego brakuje najbardziej reduktora
mam nadzieje ze to poskładasz i mnie zaszkoczys relacja z jakiegos wypadu

A widzisz moja toyota dalej jezdzi i ma sie dobrze jak narazie, i popatrz nie mam ramy i tego czego brakuje najbardziej reduktora

Nie mam jeepa
samurai 

no nie każdy a tyklucz13 pisze:nie każdy onanizuje się fotami " Och jaki jestem zajebistyjradek pisze:No to mam test dla marudzących, zwłaszcza do koziU i suzi4WD:
Kolega od Rav4 pokazał i to się liczy, a nie czy jest reduktor czy nie.kałużę na pełnej kicie przeleciałem a na koleinie buta nie puściłem o ja miszczusupermiszczu"

Nie mam jeepa
samurai