Będzie i to znacznie - zanim sie zapytasz skąd wiem to powiem Ci że w każdym aucie terenowym przesiadając sie na gume o większej średnicy i szerszym bieżniku spalanie idzie do góry. Ja w Vitarze przerobiłem to przesiadając się z 27 na 29,5 cala. Jest większe i tyle.Zun pisze:hmmm spalanie miedzy 33 cale a 35 chyba nie bedzie znacznie wiekszeMich pisze:Daj sobie spokój z 35 cali, załóż 32-33 cale to zdecydowanie lepszy wymiar na wyprawy, szczególnie te dalekie, pomyśl lepiej ile będzie palił paliwa taki "stwór"na 35 i jaki uzyskasz zasięg
A jak masz tyle dylematów i niedowiarstwa to najlepiej zbadaj na własnym przykładzie - idź na pionierke.....
Każdy Ci tu radzi żebyś sie nie pchał w 35` - bo nie ma sie co pchać w największy rozmiar. Do Vitar też wkładają 31 cali po sporej walce - mi wystarczy 29,5 - jest troszke mniejszy prześwit, ale auto sie jeszcze zbiera nieźle, hamuje nieźle, pali w miare ekonomicznie, w terenie idzie duzo lepiej niż na fabrycznym rozmiarze. Znajdź se złoty środek... W Afryce o której piszesz nie będziesz jechał w głębokich koleinach..... Gliny tam raczej nie ma