zimek811 pisze:jradek pisze:Te dwa auta to peryferia tego forum.
Forum 4x4 czy forum off-road
W innym wątku z 2012r twoje auto było jak to ujełeś peryferią tego forum, więc zastanów się co tu robisz, bo jeśli masz pisać nie na temat to nie pisz wogóle.
Nie, że ci liczę ale 2 posty w moim temacie i w ogóle nie wiadomo po co to napisałeś, chyba że chcesz w szybki sposób stać się super userem, z tysiącami postów.
1 Szybko stajesz się nerwowy, źle to wróży na tym forum
2 To forum jest o turystyce OR i o rajdach OR, mało kto rozpatruje tu auta rodzinne, bo używamy naszych aut do zabawy.
Zdaje się, że nie wiesz co to jest off road
3 Miałem Rav4 i uważam, że to świetny samochód, ale NIGDY nie był dla mnie autem rodzinnym, tylko 3-cim w garażu
4 Wątek o wyborze między RAV4, CHV i HRV roztrząsaliśmy nie dalej niż 2 tygodnie temu
Wracając do Twojego pytania, to nie wiemy dokładnie dlaczego chcesz mieć 4x4 rodzinne. Po prostu chcesz? Masz utrudniony dojazd do domu? Chcesz zacząć bawić się w OR, ale nie wiesz jak zacząć? Na każde z tych pytań będzie inna odpowiedź. Szubaru nie miałem to nie wiem, ale RAV4 ciężko będzie znaleźć w stanie rokującym na dłuższą i bezproblemową eksploatację, a to najważniejsze w samochodzie rodzinnym.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.