seria 70 2017
Moderator: Mroczny
seria 70 2017
Witam,
Chyba koniec problemow z brakiem mocy w dieslach w serii 70 z kiera z prawidlowej strony. Z katalogu (GCC) zniknąl 1HZ a pojawil sie 1VD-FTV 195,8HP/438Nm dostepny w wszyskich wersjach poza najkrotsza (tam jest tylko 1GR-FE).
czyli pojedyncze turbo i C-R jako jadyna opcja.
Chyba koniec problemow z brakiem mocy w dieslach w serii 70 z kiera z prawidlowej strony. Z katalogu (GCC) zniknąl 1HZ a pojawil sie 1VD-FTV 195,8HP/438Nm dostepny w wszyskich wersjach poza najkrotsza (tam jest tylko 1GR-FE).
czyli pojedyncze turbo i C-R jako jadyna opcja.
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
Re: seria 70 2017
Ale do wóz do kupienia jak rozumiem tylko na rynek arabowa?
4x4 SZCZECIN
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Jest przynajmniej jedna firma, która to do nas targa i rejestruje w kraju.ishimo pisze:Ale do wóz do kupienia jak rozumiem tylko na rynek arabowa?
Ciekawi mnie, że Kangury dostały w tym roku do 70 nową maskę, ze znacznie powiększonym wlotem, a na rynek GCC Toyota pcha tą starą. Niemniej jednak - fajna furka. V8 ze sporym potencjałem.

y60 autobus, czerwony.
A tą to ja widział!
jest jeszcze na miejscu wersja z paką chyba 79 i powiem szczerze ze jak bym miał zainwestowac kase w taki wóz poważnie bym sie zastanawiał ktora wersje wybrac.
https://www.youtube.com/watch?v=Wym0V05iyVo

https://www.youtube.com/watch?v=Wym0V05iyVo
4x4 SZCZECIN
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Z paką są pojedyncze i podwójne kabiny - obie widziałem już fajnie pomotane na kampery.
Ronnie Dahl z filmika też ma zgrabnie zrobioną...
Niemniej jednak - jeździłby

Ronnie Dahl z filmika też ma zgrabnie zrobioną...
Niemniej jednak - jeździłby

y60 autobus, czerwony.
Zgadza się, jeździł by jak nie wiem 
Najbardziej w tych z paką podoba mi się to że iż mimo swojej super pakowności i możliwości zrobienia praktycznie kamera z tego auta ciąge ma wygląd i większość właściwości typowej terenuffki

Najbardziej w tych z paką podoba mi się to że iż mimo swojej super pakowności i możliwości zrobienia praktycznie kamera z tego auta ciąge ma wygląd i większość właściwości typowej terenuffki

4x4 SZCZECIN
śliczne te... resory

No właśnie - ktoś jeździł 

Zbowid

Co to ma z przodu za zawias?
Nie ma takich, albo podobnych, na sprężynach?
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Z przodu jest sztywny most zawieszony na sprężynach śrubowych (panhard,2 radiusy) - klasyka.
Australia tym pyci i nie marudzi. Tył dobrze się krzyżuje.
Australia tym pyci i nie marudzi. Tył dobrze się krzyżuje.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
U mnie we wiosce jeździ jedna, ale z 1hz. Jak mi się kiedyś uda złapać właściciela, to podpytam o wrażenia.Zbowid pisze:No właśnie - ktoś jeździł
Z przodu jest sztywniak, sprężyny i radiusy - czyli standard.ernil pisze:Co to ma z przodu za zawias?
EDYTA - purti był szybszy...
y60 autobus, czerwony.
Wyśmienite urządzenie. Już kiedyś przykuło mą uwagę, ale Pysio coś gadali, żem głupi, że chciałbym takie archaiczne badziewie ujeżdżać.
Czyli robią jeszcze nieekologiczne auta. To dobrze.
Czyli robią jeszcze nieekologiczne auta. To dobrze.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
W serii można mieć blokade P+T . Mosty znoszą 35" bez problemu.
Silnik v8 diesel common rail z dużym potencjałem na tuning ( kastrowany ze względów ekologicznych).
Wersja 2017 ma niestety DPF'a, ale raczej nie powinno być problemu się tego pozbyć.
Silnik v8 diesel common rail z dużym potencjałem na tuning ( kastrowany ze względów ekologicznych).
Wersja 2017 ma niestety DPF'a, ale raczej nie powinno być problemu się tego pozbyć.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Blokady sa tylko na specjalne zamowienie.
Nie jezdzilem HZJ7x ale zakladam ze jezdzilo to niewiele lepiej niz Y61 TD42.
ale VDJ79 jezdzi calkiem milo, jak dla mnie nawet lepiej niz GRJ79. Tylko nie jest to juz proste kowadlo.
W katalogu Nissana na GCC nie ma juz Y61 TD42.
Land Rover juz dawno zaprzestal Defa.
Gela tylko ze skomplikowanym motorem i automatem.
Czyzby koniec epoki prostych (wyprawowych) diesli??
ale VDJ79 jezdzi calkiem milo, jak dla mnie nawet lepiej niz GRJ79. Tylko nie jest to juz proste kowadlo.
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
Z tymi blokadami, to zależy od wersji i od rynku na którym akurat wóz jest sprzedawany. Silnik dalej jest pancerny, tylko dołożone trochę osprzętu w postaci wtrysku common rail. Reszty eko-dodatków da się pozbyć. Australia ostro tym jeździ i silnik nie klęka.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
TD42 nie ma i już nie będzie. Produkcja tego silnika zakończyła się definitywnie.... y61 zostaje już tylko z tb48de.benek pisze:Blokady sa tylko na specjalne zamowienie.
Ale widzi mi się, że arabska wersja V8 właśnie nie ma DPFa. Bo brakuje jej magicznego pstryczka i nalepki na drzwiach, jakie mają te Kangurowe. O:purti pisze: Wersja 2017 ma niestety DPF'a, ale raczej nie powinno być problemu się tego pozbyć.

y60 autobus, czerwony.
U mnie na wsi takie stoją.
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-la ... xtor=SEC-8
Kolega parę lat tym handluje,Toyot nie widać,ale nowe Pajero 3.8 po okolicy widać,na życzenie od razu gaz montują.Oj czasami miał rodzynki,ale to chyba ściągał pod zamówienie.

Kolega parę lat tym handluje,Toyot nie widać,ale nowe Pajero 3.8 po okolicy widać,na życzenie od razu gaz montują.Oj czasami miał rodzynki,ale to chyba ściągał pod zamówienie.
L200 DI-D, Forester
http://www.ryby-raczkowski.pl
http://www.ryby-raczkowski.pl
Czyli jak się go ładnie poprosi ( a raczej dobrze zapłaci) to i na zamówienie ściągnie taką jak się chce? Np w innym malowaniu niż to co tutaj? Takie białe 79 na 4x4 wyprawowo camperowo terenowo było by omnomnomnomnPająku pisze:U mnie na wsi takie stoją.![]()

4x4 SZCZECIN
Na GCC nie ma PDFa, i przedmiotowej naklejki zato ma ladna naklejka V8 na skrzyni
Wg katalogu 79 double cab ma 130l zbiornik ale mozna na zamowienie dostac 2 x 90l (jak w single cab). niestety nie ma mozliwosci do 4 drzwiowego hardtopa zmienic zbiornika.
dieselek w GCC stoi ok 11kPLN wiecej od benzynki czyli ok 152kPLN ale duzo zalezy pewnie ile sie utarguje i za jaka specyfikacja.
Wg katalogu 79 double cab ma 130l zbiornik ale mozna na zamowienie dostac 2 x 90l (jak w single cab). niestety nie ma mozliwosci do 4 drzwiowego hardtopa zmienic zbiornika.
dieselek w GCC stoi ok 11kPLN wiecej od benzynki czyli ok 152kPLN ale duzo zalezy pewnie ile sie utarguje i za jaka specyfikacja.
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76