Jak zwykle mam "typowy" problem. W aucie słychac buczenie - dobiega ono spod podłogi bagażnika, czasem jest, czasem nie ma. Generalnie jest tam tylko bak paliwa.
No i pytanie, czy KZJ90 ma pompę paliwa w baku??
buczenie w lc 90
Moderator: Mroczny
buczenie w lc 90
Dum spiro spero
GG 36740
GG 36740
Re: buczenie w lc 90
Niehesus pisze:No i pytanie, czy KZJ90 ma pompę paliwa w baku??
Cześć,
przegapiłem ten temat we wrześniu, ale przypomniała mi się moja historia buczenia na postoju
Jeśli jeszcze nie doszedłeś co tak ładnie buczy, to w moim przypadku po wielu "badaniach" odkryliśmy, że to sobie metalowe przewody paliwowe wpadaja przy pewnych obrotach (głównie jałowe na postoju) w rezonans
Wystarczyło cześć zastąpić gumowymi wężami i skończyło się piękne wkurzające buczenie.
przegapiłem ten temat we wrześniu, ale przypomniała mi się moja historia buczenia na postoju

Jeśli jeszcze nie doszedłeś co tak ładnie buczy, to w moim przypadku po wielu "badaniach" odkryliśmy, że to sobie metalowe przewody paliwowe wpadaja przy pewnych obrotach (głównie jałowe na postoju) w rezonans

Wystarczyło cześć zastąpić gumowymi wężami i skończyło się piękne wkurzające buczenie.
Dzięki za pamięćBlack pisze:metalowe przewody paliwowe

Masz racje, ja sprawdzalem patykiem na słuch, wyszło że przewody, zaczynają wibrować na dość sporym odcinku: za pompą, a kończą na tyle auta [aż na moście słychać]...
Pojawiało się po rozgrzaniu samochodu, ustępowało po lekkim dodaniu gazu, ale zimą to już nie działa, więc pewnie zrobie taką samą modyfikację

Dum spiro spero
GG 36740
GG 36740