Moderator: Mroczny
To chyba raczej nie czytasz dokladnie - wczorajszy pomyslk z blokada byl spowodowany weryfikacja w terenie .... widze ze wszyscy jak jeden maz uznali ze siedze w domu przed komputerem , a samochod to ozdoba na trawniku ..... od pierwszego dnia zakupu pojazdu tesuje go w terenie , i kazda modyfikacje ktora przeprowadzam lub mam zamiar przeprowadzac to robie to z mysla o usprawnieniu. Auto mopze duzo , ale mi nie wystarczy. Wkleilem wczoraj dwa razy auto w gorach. W jednym miejscu pomogloby gdybym mial powiedzmy o 4 cale wieksze gumy (za maly mialem przeswit pod gruchą) , ale w drugim miejscu jedyna rzecza jaka by mi mogla pomoc bylaby blokada. I oszczedze wam trudu zadania nastepnego pytania - tam gdzie jechalem nie bylo innej drogi , jedyna mozliwa bylo przejechanie wlasnie przez te miejsca. Dla zaintersowanych bezdzroza u podnóży Czantorii w Ustroniu ......Kylon pisze:Czytając wększośc postów Pana Zuna mam wrażenie, że teoria zwycięża praktykę.
Oto sie nie martw. Kupilem sobie dokladnie takie auto jakie chcialem. I dokladnie znalem jego wady i zalety. Wiem ze Ty tego nie rozumiesz - dales to mi do zrozumienia w temacie o wielkosci opon - Ty poprostu nie rozumiesz tych , ktorzy chcca modyfikowac swoj samochod aby byl bardziej sprawny. Nie jestes na moim miejscu , nie wiesz na czym mi zalezy i czemu to robie to sie nie wypowiadaj nie na temat. Zapytalem sie o mosty a Ty zaczynasz dorabiac sobie swoja ideologie. To tylko glupie pytanie o mosty , nie mozna odpwoiedziec na tematMarcin pisze:wszystko okej...ale chyba kupiles se zle auto
Tak juz jest , ze brak odpowiedzi na temat , a duzo gadanie nie na temat ... szkoda .... mimo toi bede meczy siebie i wasKylon pisze:To źle wybrałeś forum - tu tak już jest.
nie chce wdawac sie w dyskusje bo zaczyna sie czepialstwo slowne a nie merytoryczne.Zun pisze:Oto sie nie martw. Kupilem sobie dokladnie takie auto jakie chcialem. I dokladnie znalem jego wady i zalety. Wiem ze Ty tego nie rozumiesz - dales to mi do zrozumienia w temacie o wielkosci opon - Ty poprostu nie rozumiesz tych , ktorzy chcca modyfikowac swoj samochod aby byl bardziej sprawny. Nie jestes na moim miejscu , nie wiesz na czym mi zalezy i czemu to robie to sie nie wypowiadaj nie na temat. Zapytalem sie o mosty a Ty zaczynasz dorabiac sobie swoja ideologie. To tylko glupie pytanie o mosty , nie mozna odpwoiedziec na tematMarcin pisze:wszystko okej...ale chyba kupiles se zle autoTylko od razu - a na co , a po co , on sie nie zna , on ma zly samochod. nie mozna odpowiadac na temat
To bnedzie zapewne nastepny post trafiajacy w kraine zapomnienia ze wzgledu na rzezsze ludzi , ktorzy odpowiadajac nie na temat robia z niego off-topic (zeby nie bylo ze mowie od rzeczy prosze spojrzec na ostatnie 7 odpowidzi w tym temacie .... 7 odpowiedzi mowiac to samo tylko przez innych ludzi - nabijacie sobie posty czy co
wystarczylo jak jedna osoba to powiedziala , przyjelem do wiadomosci i czekam na dalsze wypowiedzi na temat .... atu nastepne 6 osob mowi to samo .... lub czasem nawet nic nie mowi tylko przy takuje .... ludzie ..... prosze .... to jest irytujace).
Zaczne od konca - na pustyni winch nie pomoze. Dalej - mowiac szpera macie na mysli LSD czy tez 100 % blokade - tak sie pytam , bo gdy sie obracalem w światku street racingu to szperą nazywało się LSD najczesciej. Dalej - jesli chodzi o blokade ARB - mowicie o tym ze w zestaw wchodza nowe satelity - w sumie to juz mocno zwieksza wytrzymalosc takiego mostu nieprawdazMiras M pisze:Dobrze jak kilka osób potwierdzi czyjąś wypowiedź, wtedy zyskuje ona na rzetelności. Mi by nie wystarczyła do podjęcia decyzji jedna opinia. A tu masz siedem
Skoro już myślisz o mostach to zwróć szczególną uwage na przełożenie skoro chcesz zakładać większe koła (nawet jeśli zmienisz/wzmocnisz silnik). Jeśli zostaniesz przy starych mostach to np blokady ARB, będziesz miał nowe czterosatelitowe dyfry i kompresorek (wypadałoby odrazu dać wolniejsze przełożenia).
Pomyśl o kosztach, może faktycznie lepiej było kupić auto z blokadami itp...
Co będzie jak spotkasz pionową ściane i nie będzie innej drogi? Zapewnie mechaniczna wyciągarka ze Stara. Nie sprowadzaj każdej wtopy do stwierdzenia że brakowało 4 cale więcej, blokady, itp... Złej baletnicy majtki przeszkadzają
Masz te auto dopiero od miesiąca, sopkojnie, ja swoje mam już 6 lat, i jak sie czasami wtopiłem to miałem pretensje do siebie a nie do szosowych opon, słabego silnika czy zwalonego LSD. I od tego trzeba zaczynać i to daje największą satysfakcje (np. przejechałem na slickach a on wkleił na 33 MT), a jak chcesz mieć awaryjny pewnik to kup wincha i looz
Nie potrzebuje nikomu nic udowadniać , i ani razu nie powiedzialem nigdzie , ze jest ze mnie offroader - prosze przytocz w ktorym miejscu stwierdzilem ze ze mnie taki ujezdzaczManiek pisze: - i nie musisz udowadniać jaki to z Ciebie offroader i pokazywać nam zdjęć "z terenu" - jak będziesz jeździł to Cię będziemy widzieć
Maniek pisze: jedynie z lc 70 lub bj - bywały z blokadami...z 70-tek są wytrzymałościowo takie same jak w hilu, bj-to inna bajka - heavy duty ale trudno dostępne, drogie, i mało popularne...
Tiaaa .... wychodzi na to ze jestem prowoderem wszelakiego ciśnienia .... niech juz tak zostanie .... oczyiwcsi emozna by bylo pokopac iu udowodnic ze nawet na tym forum zdarzaja sie cisnienia .... ale po co ..... temat coraz bardziej tonie w bezsensownej paplaninie.Maniek pisze: aha i nie ciśnieniuj sie chłopie bo jak dotąd na forum toyoty ciśnienia nie było a Ty jesteś pierwszy co się czepia (szczególnie słówek) - jak Ci się nie podoba sposób prowadzenia dyskusji na tym forum to nie dyskutuj albo się dostosuj...no!
A co ze skrzynią i reduktorem ? (że o sprzęgle nie wspomnę..)Zun pisze:.. chcialem zalozyc wieksze gumy , rowniez zwiekszyc moc silnika (to nie tylko zwiazane z jezdzeniem w terenie .... ale rowniez) tak wiec nie glupim by bylo wymienic od razu mosty na mocniejsze prawda![]()
Sprzęglo najprostsza sprawa , skrzynia i reduktor to juz problemzbig pisze:A co ze skrzynią i reduktorem ? (że o sprzęgle nie wspomnę..)Zun pisze:.. chcialem zalozyc wieksze gumy , rowniez zwiekszyc moc silnika (to nie tylko zwiazane z jezdzeniem w terenie .... ale rowniez) tak wiec nie glupim by bylo wymienic od razu mosty na mocniejsze prawda![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości