Witam.
W mojej toyocie LC70 z silnikiem 2lt maksymalme obroty silnika jakie osiągam przy normalnej jeździe to niecałe 3,5 tyś obrotów, z tym że do 3 tyś silnik chodzi normalnie a powyżej 3 tyś. nie czuję wzrostu mocy i cały silnik rzuca jak by chciał się przekręcić. Czy takie obroty jakie osięga mój silnik nie są za małe?. Mam pytanie do innych użytkowników LC70. Do ilu obrotów kręcicie wasze silniki?
Pozdrawiam.
Pytanie o max obroty w 2lt
Moderator: Mroczny
podczas jazdy nie przekraczam jakies 3.400 z tego wzgledu, ze dokladnie jak piszesz koncza sie osiagi silnika przynajmniej tych naszych, pewnie toeche podmeczonych. NIe zdaje by mi sie azeby rzucalo, jedynie halas straszny sie robi a wydaje sie jakby auto w mijescu stalo... mysle, ze nalezy sie usp[okoic skoro nerwujacych objawow brak
sie mi przypomnialo, jakbys szukal jeszcze bebnow-jestem zmusozny do wymiany(ze wzgledu na ich wytarcie) i znalazlem, ponoic juz wyslali...
http://www.japparts.pl/www/index.php?&pid=
niestety z tarczami hamulcowymi z tylu nie mam czasu sie bawic, a zima to szczegolny okres znacznosci rownych hamulcow

sie mi przypomnialo, jakbys szukal jeszcze bebnow-jestem zmusozny do wymiany(ze wzgledu na ich wytarcie) i znalazlem, ponoic juz wyslali...
http://www.japparts.pl/www/index.php?&pid=
niestety z tarczami hamulcowymi z tylu nie mam czasu sie bawic, a zima to szczegolny okres znacznosci rownych hamulcow

W terenie na reduktorze ten silnik powinien bez problemu wkręcać sie powyżej 4tyś. ale na 4 i 5 biegu na czarnym raczej zapomnij o takich obrotach
Ja turbine mam troche podkręconą do 0,9 tylko jeszcze nie mogę znaleść fachmana coby umiał dostroić konkretnie odpowiednie dawki na pompie bo przy 3tyś przy normalnej jeżdzie na wyższych biegach zapala sie mi lampka od turba.Tak wiec w dolnych obrotach idzie troszke lepiej ale górne dalej są nieciekawe.

Ufaj Bogu, ale Hi-lifta miej na pace.