Pytanie o max obroty w 2lt

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

tomek.p
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Pytanie o max obroty w 2lt

Post autor: tomek.p » ndz sty 15, 2006 1:02 pm

Witam.
W mojej toyocie LC70 z silnikiem 2lt maksymalme obroty silnika jakie osiągam przy normalnej jeździe to niecałe 3,5 tyś obrotów, z tym że do 3 tyś silnik chodzi normalnie a powyżej 3 tyś. nie czuję wzrostu mocy i cały silnik rzuca jak by chciał się przekręcić. Czy takie obroty jakie osięga mój silnik nie są za małe?. Mam pytanie do innych użytkowników LC70. Do ilu obrotów kręcicie wasze silniki?
Pozdrawiam.
L200

Awatar użytkownika
Marcin

Post autor: Marcin » ndz sty 15, 2006 1:23 pm

podczas jazdy nie przekraczam jakies 3.400 z tego wzgledu, ze dokladnie jak piszesz koncza sie osiagi silnika przynajmniej tych naszych, pewnie toeche podmeczonych. NIe zdaje by mi sie azeby rzucalo, jedynie halas straszny sie robi a wydaje sie jakby auto w mijescu stalo... mysle, ze nalezy sie usp[okoic skoro nerwujacych objawow brak :)21 :wink:

sie mi przypomnialo, jakbys szukal jeszcze bebnow-jestem zmusozny do wymiany(ze wzgledu na ich wytarcie) i znalazlem, ponoic juz wyslali...
http://www.japparts.pl/www/index.php?&pid=

niestety z tarczami hamulcowymi z tylu nie mam czasu sie bawic, a zima to szczegolny okres znacznosci rownych hamulcow :)21

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » ndz sty 15, 2006 3:26 pm

Nie przekraczam 3500 obrotów, choć czasem w terenie zdarzają się wachnięcia do 3800-4000. Najlepsze osiągi ten silnik ma w zakresie 2500-3500 obrotów. Powyżej rzeczywście jest tak, jakby tracił parę.

silnik 2LTII
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » ndz sty 15, 2006 6:49 pm

mam taki silnik jak damian i mój najlepiej chodzi między 2000-3000 a ciągnie od 1500 :) wkręca się do 4800 ale do normalnej jazdy wystarcza zakres do 3500.

Awatar użytkownika
Bury-Tom

Post autor: Bury-Tom » ndz sty 15, 2006 7:12 pm

W terenie na reduktorze ten silnik powinien bez problemu wkręcać sie powyżej 4tyś. ale na 4 i 5 biegu na czarnym raczej zapomnij o takich obrotach :cry: Ja turbine mam troche podkręconą do 0,9 tylko jeszcze nie mogę znaleść fachmana coby umiał dostroić konkretnie odpowiednie dawki na pompie bo przy 3tyś przy normalnej jeżdzie na wyższych biegach zapala sie mi lampka od turba.Tak wiec w dolnych obrotach idzie troszke lepiej ale górne dalej są nieciekawe.
Ufaj Bogu, ale Hi-lifta miej na pace.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”