Jak z częściami do LJ73?
Moderator: Mroczny
Jak z częściami do LJ73?
Powiedzcie jak jest z częściami do LJ73.Mam doświadczenie z LR ale nie wiem jak jest z Toyotą.
Tak ogólnie nie jest żle, ja w przeciągu roku przerobiłem silnik, skrzynie,turbo, pompe a teraz walcze z zawieszeniem
.(moja była z zachodu i musiała dłuuugo stać gdzieś w krzakach) Jeśli chodzi o podstawowe części to problemu niema żadnego i w rozsądnych pieniądzach, wiekszość łożysk i uszczelniaczy bez problemu podbierzesz lub dobierzesz( nawet na wschodzie
) ale trafiają sie wyjątki i robisz wtedy oczy
(serwis) Niektóre części dostaniesz w japancarsie choć w wiekszości mają bardzo mała wytrzymałość,a są też takie że tylko serwis i trzeba zawsze sobie siąść
oni mają tam zawsze takie krzesełko. w normalnym sklepie raczej mają niewiele, w serwisie wszystko. Jeśli chodzi o używane jest fajny gość koło warszawy.ma spory wybór i ceny też sa ludzkie-POLECAM. Przy kupnie z okolic Wrocławia(nie pamietam nazwiska ani firmy)to zawsze sprawdz cene w serwisie, często gościa ponosi z ceną. Sam sie o mało nie dałem zrobić.

Ufaj Bogu, ale Hi-lifta miej na pace.
-
- Kontaktowanie:
Nie nie to chyba nie on, musiałbym pogrzebać w garażu to może bym znalazł. ten gość ma spory skład z częściami do 4x4 już od dłuższego czasu.Kiedyś podobno handlował złomem do patrola. SORKI teraz rzuciłem okiem na mape i to chyba raczej Poznań i coś sie mi przypomina ze gdzieś przy trasie Poznan-Kalisz. Ale ręki nie dam sobie uciąć. Ale jak tylko znajdę lub przypomne sobie to dam znać.
Ufaj Bogu, ale Hi-lifta miej na pace.
Lubo(a)ń?Bury-Tom pisze:Nie nie to chyba nie on, musiałbym pogrzebać w garażu to może bym znalazł. ten gość ma spory skład z częściami do 4x4 już od dłuższego czasu.Kiedyś podobno handlował złomem do patrola. SORKI teraz rzuciłem okiem na mape i to chyba raczej Poznań i coś sie mi przypomina ze gdzieś przy trasie Poznan-Kalisz. Ale ręki nie dam sobie uciąć. Ale jak tylko znajdę lub przypomne sobie to dam znać.