tylne lampy w J9
Moderator: Mroczny
tylne lampy w J9
zakładał ktoś z Was górne lampy z kierunkami, stopami i pozycją? jeśi tak to skąd były? jest możliwośc ściagnięcia ale trzeba 20 kompletów - chętny ktoś?
- Marek Glinka
Re: tylne lampy w J9
Czyżby znowu jakaś zmiana?świerszcz pisze:zakładał ktoś z Was górne lampy z kierunkami, stopami i pozycją? jeśi tak to skąd były? jest możliwośc ściagnięcia ale trzeba 20 kompletów - chętny ktoś?

Marecki jestem......
Toyota Hilux 2,4D to już historia

Chevy Blazer M1009 6,2D też chyba podzieli losy Hila

Toyota Hilux 2,4D to już historia

Chevy Blazer M1009 6,2D też chyba podzieli losy Hila

Do LJ 70 ja też bym się na komplet pisał. Na razie wywaliłem oryginalne migacze razem z tymi zbierakami śniegu i błota, a w ich miejsce bezpośrednio do ramy przykręciłem światła od jakiejś przyczepki po 7,50 zł sztuka. Może nie wygląda to super, ale działa i kąt zejścia znacznie lepszy, zwłaszcza że usunąłem również hak 

ja bym chciał przenieść lampy na słupki, generalnie w 70 można kierunkowskazy walnąć tam gdzie wsteki są, dać tylko zółte żarówki, zamiast przeciwmgielnych dać pozycje i stop , tylko jak z drugiej strony tam gdzie jest zaślepka:P tam trzeba by było coś zmotać, a światło cofania to myśle aby szperaka zamontować z tyłu + dodatkowy switch aby można było stosować, bez wrzuconego wstecznego biegu 

Tak, tylko trzeba troche wnęki wyklepać coby weszłyChaos pisze:a do J7 podpasują

A tak serio, to w Toyocie kupisz oryginały kompletne do górnych wnęk.
Ok 400-450 sztuka. Jak jestes zainteresowany, to będziesz potrzebował numery, bo oni sami nie wiedzą jaka jest która lampa.
Sciągał mi je Marek Golian z Toyoty Szczecin, więc może podać Ci numer części, lub ściągnąć.
Aha, brak jest światła przeciwmgielnego, ale lewe wsteczne można opatrzyć czerwoną żarówką, podłączyć jako przeciwmgielne i będzie OK.
Pozdrawiam
JarekJ pisze:Tak, tylko trzeba troche wnęki wyklepać coby weszłyChaos pisze:a do J7 podpasują![]()
![]()
![]()
A tak serio, to w Toyocie kupisz oryginały kompletne do górnych wnęk.
Ok 400-450 sztuka. Jak jestes zainteresowany, to będziesz potrzebował numery, bo oni sami nie wiedzą jaka jest która lampa.
Sciągał mi je Marek Golian z Toyoty Szczecin, więc może podać Ci numer części, lub ściągnąć.
Aha, brak jest światła przeciwmgielnego, ale lewe wsteczne można opatrzyć czerwoną żarówką, podłączyć jako przeciwmgielne i będzie OK.
Pozdrawiam
dzięki - daj jak możesz te numery toyotowskie, bo rzeczywiście głaby za cholerę nie wiedzą o co mi chodzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82180309 a te lampiony? sa juz na miejscu jesli kcettta 

juz po kłopocie
było tak standardowo w lampach na słupkach były tylko swiatła cofania i przeciwmgielne - i to z jednej strony, zaś w zderzaku skorodowane od soli, błota raz działające a raz nie pozycje, stopy i kierunki....
z racji cen
zrobiłem tak:
w lampach na słupkach podłączyłem pozycje, stopy do dolnej; kierunki do byłych cofania (środek) przy pomocy pomarańczowych żarówek; dodatkowo drugie stopy na samą górę lampy.
dolne zderzakowe wywaliłem i wstawiłem w to miejsce cofania i przeciw mgielne .
koszt całej operacji to zakup uniwersalnych lamp cofania i p.mgielnych, żarówki i oprawki typowe od japońców kupione na szrocie za ca. 20zł (w górnych lampach orginalnie siedzą tylko dwie oprawki a potrzeba by było ich 6.

było tak standardowo w lampach na słupkach były tylko swiatła cofania i przeciwmgielne - i to z jednej strony, zaś w zderzaku skorodowane od soli, błota raz działające a raz nie pozycje, stopy i kierunki....
z racji cen

w lampach na słupkach podłączyłem pozycje, stopy do dolnej; kierunki do byłych cofania (środek) przy pomocy pomarańczowych żarówek; dodatkowo drugie stopy na samą górę lampy.
dolne zderzakowe wywaliłem i wstawiłem w to miejsce cofania i przeciw mgielne .
koszt całej operacji to zakup uniwersalnych lamp cofania i p.mgielnych, żarówki i oprawki typowe od japońców kupione na szrocie za ca. 20zł (w górnych lampach orginalnie siedzą tylko dwie oprawki a potrzeba by było ich 6.
Koła oczywiście 33x12,5 BFGoodrich MT, na mniejszych Landem sie nie jazdzi!Chaos pisze:moj 93 , zawiecha ome springiteraz kółka 33x12.5
zderzaki hmmmm myśle nad nimi, masz jakieś fajne projekty
tylko proste konstrukcje mnie interesują
a teraz moje właściwe pytanie, jaki jest koszt blokad
![]()
bo dziś to śmieszne LSD sie zweryfikowało - negatywnie.
Zderzaczki proste, podeśle zdjęcie.
Blokada 1 szt ok. 3300 netto/1 szt. - do mojego HD (plus koszt transportu.)
kompresor 550 netto.
I montaż.
chłopaki,
ja to zrobiłem za 40 zł.
Kolorowe żarówki od skody z oprawami na żarówki, 2 metry kabelków i działa
!
tyle że nie mam przeciwmgielnego, ale czy ktoś go wogóle uzywa?
Pomarańczowa żarówka pod białym szkłem daje nieźle.
Jedna wada na stopie, że prawa strona przy stopie świeci troszke mocniej.
Ale jesteście 500 zł do przodu
!!!!
A wygłada profesionalnie.
Zrobili mi to chłopaki z Sowiera z Krakowa.
ja to zrobiłem za 40 zł.
Kolorowe żarówki od skody z oprawami na żarówki, 2 metry kabelków i działa

tyle że nie mam przeciwmgielnego, ale czy ktoś go wogóle uzywa?
Pomarańczowa żarówka pod białym szkłem daje nieźle.
Jedna wada na stopie, że prawa strona przy stopie świeci troszke mocniej.
Ale jesteście 500 zł do przodu

A wygłada profesionalnie.
Zrobili mi to chłopaki z Sowiera z Krakowa.