HZJ 105 v. HDJ 80 co wybrac?
Moderator: Mroczny
HZJ 105 v. HDJ 80 co wybrac?
Witam, w Off-road.pl nr1/2006 przeczytalem o Toyocie HZJ 105. zastanawiam sie jak takie auto by sie sprawowalo w codziennym uzywaniu i ewentualnie na wyprawy. Cena jak cena ale moze lepiej poszukac HDJ80.
Importer z Belgi powidzial ze w roku 2005 sprzedal 10 szt. do Polski. Moze ktos z wlascicieli HZJ105 by sie wypowidzial.
Moze ktos ma doswiadczenie w HZJ105 i HDJ80.
Importer z Belgi powidzial ze w roku 2005 sprzedal 10 szt. do Polski. Moze ktos z wlascicieli HZJ105 by sie wypowidzial.
Moze ktos ma doswiadczenie w HZJ105 i HDJ80.
roznica oprocz ceny
za 105 kupisz conajmniej 4 hdj
a poza tym w wielkosci.
hzj105 jest duzo wieksza, wrecz krowiasta.
Znam duzo osob jezdzacych hdj na codzin i sobie chwala.
Jest jeszcze model hzj80 czyli wersja heavy duty hdj
oba autka sa piekne, jezeli masz na tyle kasy zeby kupic 105 to bym sie nie zastanawial - nowe auto spokoj na pare lat.
a poza tym w wielkosci.
oba autka sa piekne, jezeli masz na tyle kasy zeby kupic 105 to bym sie nie zastanawial - nowe auto spokoj na pare lat.
Drako pisze:roznica oprocz ceny
a poza tym w wielkosci.

Chyba coś pomyliłeś kolego...
Nowej HDJ80 nie kupisz, a HZJ kosztuje od 37 tys euro do gory. Uzywki trudno dostepne i raczej trzymaja cene.
Auto jest super, jesli kiedys chcialbym proste auto do wszystkiego nie zatsnawialbym sie, jest jeszcze jedno ale z ktorym sie spotkalem na str niemieckich - auto bedzie mozna rejestrowac do konca 2006 pozniej juz nie bo nie spelnie euro4 ktora ma zaczac obowiazywac od 2007. Tu jest problem (albo chwyt reklamowy) ktory twierdzi ze zadna elektronika nie podola temu zeby hzj105 spelniala euro4.
Ale mam nadzieje ze beda jeszczre w sprzedazy auta tego typu
Auto jest super, jesli kiedys chcialbym proste auto do wszystkiego nie zatsnawialbym sie, jest jeszcze jedno ale z ktorym sie spotkalem na str niemieckich - auto bedzie mozna rejestrowac do konca 2006 pozniej juz nie bo nie spelnie euro4 ktora ma zaczac obowiazywac od 2007. Tu jest problem (albo chwyt reklamowy) ktory twierdzi ze zadna elektronika nie podola temu zeby hzj105 spelniala euro4.
Ale mam nadzieje ze beda jeszczre w sprzedazy auta tego typu

a co jezeli mozna wiedziec ?Tatuś pisze:Drako pisze:roznica oprocz ceny
a poza tym w wielkosci.
oba autka sa piekne, jezeli masz na tyle kasy zeby kupic 105 to bym sie nie zastanawial - nowe auto spokoj na pare lat.![]()
![]()
![]()
Chyba coś pomyliłeś kolego...

za jaki stan auta i jakim euro ?Kylon pisze:Zaraz te samochody bedą spełniać Euro 4.
A propo J105 - byłem w raju. Widziałem ich kilkaset oraz szrot na którym leżało ich kilka obok Patroli 4,2.
Koszt 105 w Tunwezji to ok 20 tyś Dinarów.
Kylon a w jaki sposob jezeli moge zapytac, ?
bo Niemcy w takim razie maja nowy chwyt reklamowy kupujcie teraz bo potem sie nie da... zarejetsrowac
Byłem i widziałem na własne oczy. To jest puszka, która sprawia, że samochód spełnia normę Euro 3
http://www.wyprawa4x4.pl/index.php?cms= ... 3556&str=1
Tak puszka już jest prawie gotowa jeśli chodzi o Euro 4. Tylko jeden ze sprzedawców to ma, a drugi ściemnia
http://www.wyprawa4x4.pl/index.php?cms= ... 3556&str=1
Tak puszka już jest prawie gotowa jeśli chodzi o Euro 4. Tylko jeden ze sprzedawców to ma, a drugi ściemnia
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
a czy w polsce tak wazne jest to euro 3 czy 4 ?Kylon pisze:Ale jak by kto chciał to;
- koszt transportu 3000,00 PLN
- cło i akcyza ?
- koszt montażu pudełeczka spełniajacego Euro 3 4000 Euro.
Wyjdzie dużo taniej niż w Europie tylko trzeba odważnego który sprubuje bez stresu.
W niemczech to wiem ze maja bzika na punkcie wszystkiego zwiazanego z wszelakiego rodzaju modyfikacjami.
a jezliby kupic to w afryce , zarejstrowac tam i sprowadzic jako " uzywane" zaplacic clo etc.
a czemu koszt transportu 3000 ? ( co przy cenie auta jest promilem )
przeciez mozna na kolach ?
oczywiscie latwo napisac. bo trzeba miec kogos na miejscu itp itd
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: