Uszczelka pod glowice do 2L-II

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Zun

Uszczelka pod glowice do 2L-II

Post autor: Zun » ndz lut 19, 2006 10:56 am

Wiecie cos o uszczelkach firmy Federal Mogul ?? Nie jestem pewien , bo ostatnio robilem remont rok temu , ale wydaje mi sie ze zakladalem uszczelke wlasnie tej firmy i byla tragiczna. Dobrze mi sie wydaje ?? Dobrze tyez mi sie wydaje ze zeby miec spokoj powinienem zamowic uszczelke z napisem Toyota ?? Nie wiecie moze jaki koszt ??
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » ndz lut 19, 2006 11:20 am

jeżeli chodzi o takie części to tylko Genuine Toyota parts :)

Kylon

Post autor: Kylon » ndz lut 19, 2006 11:31 am

Tylko Toyota - koło 3 paczek.
Jak czytam Twoje posty to mam wrazenie że 90 % swojego czasu poświecasz na budowanie, remontowanie, przerabianie i zmienianie :lol: .

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » ndz lut 19, 2006 11:49 am

a ja tylko dodam od siebie, że gdybym po roku, znów musiał robić usczelkę pod głowicą, to chyba dostałbym szału i już nie musiałbym pytać na forum co ona jest warta.
:)21
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » ndz lut 19, 2006 2:14 pm

Kylon pisze:Tylko Toyota - koło 3 paczek.
Jak czytam Twoje posty to mam wrazenie że 90 % swojego czasu poświecasz na budowanie, remontowanie, przerabianie i zmienianie :lol: .
Tak wlasnie jest - ale nie 90 % swojego czasu , tylko 90 % wolnego czasu , ktorego nie mam za duzo. Aha - remontowanie jest zazwyczaj zwiazane z przerabianiem i zmienianiem. Poprostu ze mnie domorosly mechanik i czesto gdzies popelnie blad lub zapomne a jakims znaczacym fakcie , lub poprostu nie wiedzac o czyms robie eksperymenty. Konczy sie to zazwyczaj remontem :lol: . To tyle jesli chodzi o diesle. A pozatem jak pewnie wiekszosc na forum zalwazyla - i nie ktorzy maja mi to za zle - mam manie przygotowania sprzetu. Nie chce wyruszac w zaden powazniejszy teren jesli nie mam przygotowanego samochodu na wyrost. A jesli wyruszam teraz to tylko po to zeby testowac swoje zmoty. W ostatni weeknd testowalem swoje trapy. Wyszly idealnie. Ale jak wtopilem (oczywiscie z mojej winy - kiepski ze mnie (jeszcze) kierownik samochodu terenowego) to trapy ani lift nie pomogly :lol: .

BTW pewnie ktos uzna to za reklame - ale jak ktos z forumowiczow szuka dobrych trapow to dajcie znac.

A jak tylko zaloze uszczelke to montuje turbine. Zapomnialem sie Ciebie zapytac skad wziasc wode do turbiny - skad bierze ja oryginalny 2LT ??
Świszcząca Suka Stage I

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » czw lut 23, 2006 7:17 pm

Dalby ktos rade podrzucic mi numer katalogowy tej uszczelki ?? Hilux/Taro '93 , z tego co mi spece powiedzieli to jest 2L2.
Świszcząca Suka Stage I

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”