dupASO

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

dupASO

Post autor: Bartas » pt kwie 07, 2006 7:43 pm

Po raz kolejny dupASO Tojoty dało popis inteligencji.
A więc wczoraj oddałem do servisu ryżowy pojazd z księzyca bo miał wyciek z simera z wału wyciek nie znaczny, po raz trzeci czujki cofania, które nigdy nienaprawiono, no ale gwarancja do 14 kwietnia to trzeba wszystko porobić. Dziś przyjechałem odebrac prasowańca jajowatego, ponieważ naprawa miała trwać pół doby ze względu na sklejenie pokrywy bocznej rozrządu. ok. Miałem odebrać auto o 10:00 ale zadzwonili aby lepiej o 15:00 bo inny klej maja i dłużej schnie. ok. byłem o 16:30 zaraz po pracy, dostaje kluczyki i pożegnanie. wchodzę do auta a tam zauważam kartkę brudną od smarów z napisem : "nie uruchamiać silnika !! " . Dziwne, mówie sobię, przecie powiedział, że autko zrobione. I coś mnie tknęło przed przekręceniem kluczyka i mówie sobię SPRAWDZE POZIOM OLEJU :)4 sprawdzam a tam NIC !! :evil: sprawdzałem bo zawsze po wymianach przelewaja mi stany :evil: a tu sahara :)3 idę z bagnetem grzecznie i mówię:" że du..pę uratowałem leszczowi !! No to zaczeli między sobo się kłócić i opierdalać kto nie zalał olejem wozu a kto wydał auto :)3 żenada po raz kolejny, oczywiście czujki olane i nie zrobione, tłumacząc sie, że już tego typu nie mają :roll:
podobnych sytuacji w servisie Globalojoty miałem, zawsze tak samo: kupujesz wszystko pieknie i cacy, jak upłyną gwarancje to ... dupASO
Sprawdzajcie ich taki morał :)3
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R

arekg

Post autor: arekg » sob kwie 08, 2006 7:51 am

myslę że to jest wszędzie , moja matka 2 lata się procesowała z oplem , kumpel do pół rocznego 607 Peuga nie może się doprosić zmiany wycieraczek i szyby a na nawigację czekać pewnie będzie do usranej...... tak jest wszędzie , nie ma wyjątku
zawsze Cię trzepią po galotach ! Daj kasę i wypird...

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » sob kwie 08, 2006 8:28 am

Ja musze powiedziec ze mnie serwis Toyoty mile zaskoczyl.
Wczesniej korzystalem z ASO opla (generalnie porazka), potem Forda (calkiem OK), od pol roku Toyoty.

Denerwuje mnie tylko jedno: ze jak przyjade z byle drobiazgiem - np. zmiana zarowki - to auto znika na pol godziny, bo koniecznie musza go umyc i odkurzyc - nawet jak nie chce, bo mi sie spieszy.
Pewnie maja takie wytyczne, ale czasami zakrawa to na nadgorliwosc...
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Walkie

Post autor: Walkie » sob kwie 08, 2006 9:57 am

no ja nie bylem tak przezorny jak Ty i zatarlem silnik :) na szczescie tylko w corolli, skubany 3 tysiace bez oleju zrobil, na szczescie auto na gwarancji wiuec silnik wymienili bez kosztowo, ale auta zastepczego po swoim bledzie nie dali...
LC120 - "nadmuchany Yaris" :lol:
PZJ70/91 BFG 35" :)
www.4x4.szczecin.pl

Tomko
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Tomko » pt kwie 14, 2006 6:41 pm

Ze wszystkich znanych mi serwisów, to Toyota ma chyba najlepszy . Po kontakcie z serwisem Trzech Diamentów mogę stwierdzić - autka super -> ale nigdy więcej :evil:
Póki co, mam RAV-kę do pary traperek ;))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”