2.4 D przy obciążeniu czarny dym
Moderator: Mroczny
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
2.4 D przy obciążeniu czarny dym
hej czy te silnik przy obciążeniu winny dawać dym na czarno?
jak na postoju mocno przygazuje to też wali na czarno, ten typ tak ma czy może gdzieś mam szukać inne przyczyny, a jeśli tak to jakiej
silnik 2LII bez turbo,
acha w spalinach chyba czuć ropę
jak na postoju mocno przygazuje to też wali na czarno, ten typ tak ma czy może gdzieś mam szukać inne przyczyny, a jeśli tak to jakiej
silnik 2LII bez turbo,
acha w spalinach chyba czuć ropę
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
- MACIEK KRAKÓW
Pewnie czujnik... To czesta przypadlosc... (ale profilaktycznie lepiej manometrem sprawdzic)Mag69 pisze:a mój nie dymi![]()
jedynie przy nagłym depnięciu,pusci dymka....
ale mam inny problem, ....niskie ciśnienie oleju![]()
ale moze to tylko czujnik ?
Sprawdzilem Ci te swiece w kolektorze ssacym w instrukcji i kurka nic nie ma na ten temat..
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Mag, mi też pokazuje niskie ciśnienie na wolnych obrotach, czasem spada poniżej pierwszej kreski. Ale silnik ciśnienie trzyma, zużycie oleju na 1000km waha się od 0,2l do 0,4l przy ostrej jeździe (góry, teren)
A kopci tylko przy obciążeniu (niskie obroty i pod górkę), ale tak chyba słabo - widzę w tylnym lusterku lekki czarny obłoczek.
A kopci tylko przy obciążeniu (niskie obroty i pod górkę), ale tak chyba słabo - widzę w tylnym lusterku lekki czarny obłoczek.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- caterpillar
Do zrobienia wyjscia z bloku potrzebna ci nietypowa nażynka - rurowa 8 (R1/8). W miejsce czujnika wkrecasz koncowke z wyjsciem na gumowy waz a na koncu weza ma sie znalezc manometr do goracego oleju 0-6 barow-cala robota. Co do temp to musialbys jeszcze wsadzic w te koncowke jakis czujnik...Chaos pisze:pytanie, jak podpiąć taki czujnik tuningowy do tego silnika, chodzi mi o to abu monitorować ciśnienie i temperature oleju, ktoś ma jakieś teorie?? albo ktoś przerabiał?
TLC LJ 70
Moje 5 L jak juz mowilem tez nie dymi - a co do slow Seby - potwierdzam , nie dymi nawet porzy maksymalnym bucie.sebastian dziurdzik pisze:wszyscy dymią, tylko moj 2LT nie dymi
powaznie mowie...
nie dymi, ale buta tez nie ma
seb
PS AdAm - ksywa "charczek" jako pieszczotliwe nazewnictwo 2lt baaaardzo mi sie spodobala
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Czyzby Ci Brat porzadnie remonta zrobil?sebastian dziurdzik pisze:wszyscy dymią, tylko moj 2LT nie dymi
powaznie mowie...
nie dymi, ale buta tez nie ma
seb

Przed/po remoncie tez buta nie mial

Za to GR dymi na bucie az milo, nie? a tez po remoncie. Choc Turbo robione za cale 800,- hehe, wiec moze tu przyczyna?
Pozdr
... ale oo ssso chhhoozzi
?
Egon GR'93

Egon GR'93
bo turbo regenerowales pod Oleśnicą, w tym no jak mu tam - zapiździu górnym zwanym Borowa
wiem jak tam regenerują 
a co do remonta - jakoś tam w miare zrobiony, niech bedzie
a silnik jaki slaby byl taki jest - ale fakt faktem - zapala tak, ze jeszcze nie widzialem tak zapalającego diesla, zwlaszcza blisko 20 letniego
no i nie dymi, a ostatnio nawet oleju za bardzo nie bierze (ale bez przesady ofkors:)) moze sie wreszcie sprężarka ułożyła hehehehehe - beep -
juz tak nawet myslalem, coby mu dawke wtrysku poprawic, mozeby przynajmniej zadymil przy dodaniu buta, co Wy na to? albo kąt wtrysku pośpieszyć...
seb
PS Brazer pamietaj o dzisiejszej sesji skajpowej o godzinie 22.00 czasu naszego

a co do remonta - jakoś tam w miare zrobiony, niech bedzie

a silnik jaki slaby byl taki jest - ale fakt faktem - zapala tak, ze jeszcze nie widzialem tak zapalającego diesla, zwlaszcza blisko 20 letniego

no i nie dymi, a ostatnio nawet oleju za bardzo nie bierze (ale bez przesady ofkors:)) moze sie wreszcie sprężarka ułożyła hehehehehe - beep -
juz tak nawet myslalem, coby mu dawke wtrysku poprawic, mozeby przynajmniej zadymil przy dodaniu buta, co Wy na to? albo kąt wtrysku pośpieszyć...
seb
PS Brazer pamietaj o dzisiejszej sesji skajpowej o godzinie 22.00 czasu naszego

robok rzępoli w harapuciu